23 Aralık 2006

Jungle Le Tigre by Kenzo (1997)


Icerigi: Japanese Kumquat(japon mandalinasi), Davana(?), Chinese Osmanthus(Amerika, orta asya, japonya ve cinde yetisen yesil bir bitki), Ylang-Ylang, Amber(kehribar), Massoia Wood(?), Cinnamon(tarcin).

1996 yilinda piyasaya surulen Jungle L'Elephant'dan 1 yil sonra Jungle Le Tigre'de parfum severlerin begenisine sunulmus. Yorumumu baslamadan once bu parfumu mideniz kazinirken koklamamanizi tavsiye ediyorum:).

JLT'yi genel kategoriler arasina koymak istersek gurme parfumler arasinda olurdu.Acilisini mandalina ve tarcin ile yapan parfum ilerleyen dakikalarda kehribar ve cicek kokularinida gostermeye basliyor. Meyve notalari kisa bir sure sonra kayboluyor ama tarcin hep orada. Listede yer almayan ama benim kesin olarak dusundugum diger bir nota karabiber. Okudugum diger yazilara gore bazilari kimyon kokusunu da aldigini belirtmis, ama benim tenimde kimyon kokusunu hissedemedim. Karabiber ve tarcin allerjisi olanlar koklamadan once bir kez daha dusunsunler lutfen, aksi halde burun kasintiniz ve hapsurmalariniz bir sure devam edecektir.

Dun aksam esimle beraber sadece organik urunler satan bir markete gittik. Hazir salatalar kisminda mandalina salatasi vardi. Salatanin icinde gordugum kadariyla -isminden de anlasilabilecegi gibi- mandalina, kuru uzum, tarcin, ceviz, biraz karabiber ve cok ilginc bir sogan vardi. Ilginc diyorum cunku soganin kokusu hic hissedilmiyordu , tadina gelince, hayatimda o kadar aci bir sogan yememistim. Bu sabah parfum gardrobuma bakarken gozume Jungle Le Tigre ilisti. Bilegime biraz surunce birden aksam tadina baktigim mandalina salatasini hatirladim. Eger bu parfumu aklinizda canlandirmak isterseniz bu salataya biraz vanilya ilave edin. Ve iste ortaya cikan koku, parfume yakin bir koku olacak:).

Parfumu ilk aldigim hafta cok begenerek kullandim ama sonra beklenmedik bir sekilde midemi eksitmeye basladi, giyemez oldum. Iste minyatur boy parfum alma aliskanliginin faydalari...Sikilirsan harcadigin paraya yada kullanamayacak oldugun parfume uzulmuyorsun. Eger minik sise bitene kadar cok severek kullandiysan, buyuk bir sise aliyorsun.

Sise tasarimina gelecek olursak, ben gercekten cok begendim. Hafif asimetrik (L'eau Par sisesine cok benzer), ve kapaginda bir kaplan resimi var.

Sonuc olarak, piyasadaki pek cok basarili parfumu dusunecek olursam, JLT sinifta kaliyor. Serinin diger parfumu olan Jungle L'Elephant'i daha cok begenecegimi dusunuyorum.

1 yorum:

Mademoiselle dedi ki...

O,
Ayni sekilde yapan pek cok bayan taniyorum. Erkek kokularini biz bayanlar genelde daha agir buluruz, ama iste istisnalarimizda var.
Bence en idealleri unisex parfumler. Ben bazilarini yorumladim ve bir cogunuda yorumlamayi dusunuyorum. Sanirim yorumladiklarimin ustunden bir kez daha gecip unisex olduklarini belirtmeliyim. Parfum yorumlarinizi ve sevdiginiz parfumleri her zaman yazabilirsiniz.