29 Ocak 2007

Narciso Rodriguez by Narciso Rodriguez (2003)


EDT notalari: Honey flower(bal cicegi), musk(misk), orange blossom(portakal cicegi), osmanthus(bir cesit yesil agac), amber, vanilla(vanilya), tactile musk(dokunsal misk), tactile woods(dokunsal agaclar), vetiver(saman).

EDP Notalari: Pink chypre(???), pink floral(pembe cicekler), voluptuous woods(sehvetli agaclar), soft amber(yumusak kehribar), sheer chypre, flower honey(bal cicegi), tactile woods(dokunsal agaclar), pembe guller, seftali.

Oncelikle parfumun yol actigi karisikliga bir aciklik getirmek istiyorum. EDP ve EDT versiyonlarinin iceriklerini ayri ayri verdim cunku birbirinden oldukca farklilar. EDT versiyonu siyah sise, EDP versiyonu ise pembe sise icerisinde piyasaya surulmus. Birde bu parfumun Musk for Her ve Musk Oil versiyonlari var ama benim onlari deneme firsatim henuz olmadi.

Uzun zamandir denemek istedigim ve cok merak ettigim Narciso Rodriguez'in numunesini siparis vermis ve elime gectigi gunden beri buyuk bir sabirsizlikla uygun zamani bekliyordum. Bugun parfumu tenime surdum ve anlamaya calistim...

Okuyacaginiz yorum EDT versiyonuna gore yazilmistir bunu da belirtmek istiyorum.

Parfumun detaylarina girmeden once suan cok basarili parfumlere imza atan iki isimden(ayni zamanda Narciso Rodriguez'i yaraticilari) bahsetmek istiyorum. Francis Kurdjian ve Christine Nagel, kompleks ve sasirtici kokularin buluslarini yapiyor ve parfum dunyasinda depremlere sebep oluyorlar. Yeni koku siniflari olusturma konusunda basarili olan cok yaratici ve basarili iki isim. Bundan sonra daha da basarili olmalarini diledigim ve parfumlerini takip edecek oldugum iki isim...

Narciso Rodriguez(EDT), herkesin en azindan bir numunesini alip denemesi gerektigine inandigim bir koku. Piyasada benzerleri var mi, evet, ama onlardan daha karmasik, daha basarili ve gercek esanslar kullanilmis. Bu parfumle en cok kiyaslanan diger bir isim Lovely(Sarah Jessica Parker). Lovely'deki gul, kehribar,misk ve odunumsu notalari, Narciso Rodriguez'e benziyor, sadece daha hafif, daha basit ve daha giyilebilir.

Ben bu iki isimde Narciso Rodriguez'i tercih ediyor ve yorumuma devam ediyorum. Parfum acilisini bal-misk-portakal cicegi ile yapiyor ve hemen ardindan essiz pembe guller hissedilmeye basliyor.Parfumde en cok portakal ciceginin ve gulun tamamlanisini sevdim. Vanilya- yine benim-acilista hissettigim diger bir nota. Parfum derinlere dogru odunumsu notalar ve farkli miskler ile devam ediyor. Genel familyasi cicek/gul.

Bu parfum koklamasi cok zevkli ama kullanmasi cok zor olan kokulardan biri. Pek cok kiside allerjiye sebep olabilir. Bende de ayni sekilde burnumu yaklastirdikca hapsurma hissi uyandirdi. Bu kadar guzel bir parfum icindeki misk ve samandan oturu kullanimi kolay parfumler arasina giremiyor.

Sonuc olarak Narciso Rodriguez benden tam puan aldi. Ama parfum gardrobumda olacak parfumlerden biri degil(allerjimden oturu).

Eger ozel ve mukemmel tamamlanmis kokulari seviyorsaniz, allerjiniz yoksa ve her parfumu kolayca tasiyabiliyorsaniz bu parfum sizin kokunuz.

6 yorum:

B5 dedi ki...

Irma´dan ismarladigim SORTILEGE bugun geldi. Online alisveriste ABD den Avrupa´ya 18 gunde DHL ile teslim!
Daha gec bekliyordum. Duyurulur.
Bilgi icin tekrar tesekkurler!
Anneme dayanamayip soyledim! Inanamadi yillar önceki prfümünü bulduguma!

Mademoiselle dedi ki...

18 gün cok fazla degil mi:)Ne kadar kargo parasi odediginide yazar misin? Bilgimiz olsun. Almanya'da Douglas adinda bir internet sitesi var. Orasida Turkiye'ye gonderiyor. Bunuda Turkiye'den PFC'i takip edenlere hatirlatayim yeri gelmisken. Dayanamayip seffaf ambalaji acip kokuyu test ettin mi? (Ben sanirim dayanamaz seffaf ambalajini acardim, hediye bile olsa:) )

B5 dedi ki...

4 ile 5 hafta vermislerdi siparis icin, o yüzden 18 güne sasirdik.
10,5 usd sadece kargo parasi ödedik..ABD den Avrupa ülkelerine.
Douglas ise Fransa daki Marionnaud veya Sephora gibi zincir Kozmetik magazasi. Türkiye´de Kagan Parfümerinin fiyatlarinin cok uygun oldugunu duymustum.
Douglastan Almanya´da her kösede var bir tane. Fransa ya oranla fiyatlar ortalama 5-8 euro kadar daha fazla. Internetten de evinize kadar hatta ücretsiz (20-25 euro üzeri?) getiriyorlar..
Seffaf ambalaji acamadim, anneme birakiyorum, genc kiz gibi sevindi :)

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim.
Annenin sevindigine ben de sevindim. Umarim parfumunu eski gunlerdeki gibi seve seve kullanir.
Kargo ucreti cok degilmis, Amerika icinde bile normal posta ile gonderdiklerinde 6 dolar tutuyor.

Adsız dedi ki...

selam madamosielle öncelikle size böyle bir siteyi oluşturduğunuz için teşekkür ediyorumaranıza yeni katılmış bulunmaktayım adsız olarak yazıyorum çünkü bir türlü ismimle yorum yazamadım paralomı unuttuğum için olsa gerek ismim koray ve ben tam bir parfüm tutkunuyum ve yorumlarınızı büyük bir zekle okuyorum çünkü parfüm konusun da benimde beklentilerim yüksek hep farklı bir koku arayışı içersindeyim ama bu her zaman mümkün olmuyor bu arada ben tam bir narciso rodriguez hayranıyımdır bir erkek olarak bu kokuyu zevkle kullanıyorum ve tenimle çok iyi bir uyum oluşturdu etrafımdaki insanlarında kötü bir eleştirini göremedim bu beni çok mutlu ediyor

Adsız dedi ki...

selam madamosielle öncelikle yorumlarınızı çok başarılı bulduğumu söylemek istyorum ve hemen soruma geçiyorum sizce narciso rodriguez bir erkek tarafından kullanılabilir bir kokumu ben edp formunu daha çok seviyorum cevabınızı büyük bir merakla bekliyorum.