26 Şubat 2007

79. Oscar Odulleri Sahiplerini Buldu...

Her yil aylar oncesinden hazirliklarina baslanilan "Oscar Odul Toreni" dun aksam gerceklesti.Benim icin sadece cabucak gecen bir yili hatirlatmaktan ibaret olan torende, her zamanki gibi supriz oduller verildi. Odulleri tutturmak konusundaki basarisizligim teknik bilgi yetersizliginden mi kaynaklaniyor, yoksa ortalarda gizli sakli isler mi donuyor bilemiyorum...
Sebep ve sonuc ne olursa olsun gundemi uzun sure mesgul etmis ve edecek bir toren hakkinda bende bazi yorumlari yapmak istedim!!!

Benim icin geceye zerafeti ile damga vuran dort isim vardi.
Birisi ilerleyen yasina ragmen sectigi "mukemmel diyebilecegim kadar cok begendigim" kiyafeti(tasarimi Christian Lacroix'e ait), son derece uyumlu makyaji, saci ve aksesuarlari ile Helen Mirren'di.
Renk ve kiyafet secimi yasina cok uygundu. Bu kiyafetini tamamlayan parfum neydi, ogrenmeyi cok isterdim...

Ikinci adayim stilini bulmus bir isim olarak hep benzer kostumleri giyiyor ve yeniliklere acik degil. Ama renk uyumu, makyaji, sac rengi ve durus zerafeti ile gecenin en zarif diger bir bayani olmayi hakettigini dusunuyorum. Kate Winslet'in kiyafet tasarimi Valentino'ya ait.

Maggie Gyllenhall, Proenza Schoule kiyafeti ile bastan asagi bir uyum gostermis. Ayrica makyajini da cok begendim. Herseyiyle kirmizi haliya ne kadar cok yakismis...

Penelope Cruz Versace'den daha once benzerlerinin giyildigi bir model secmisti.Ama uyumu dort dortluktu...

Gecenin diger sik bayanlari ise, sac ve makyajini begenmedigim ama elbisesinin geceye damgasini vuranlardan biri olduguna inandigim Gwyneth Paltrow (Zac Posen tasarimi), Giorgio Armani Privé koleksiyonundan bir secim ile Cate Blanchett ve son olarak yine stilinde cok degisiklik yapamayan diger bir isim olan Jennifer Lopez ( tasarimlarini surekli giydigi Marchesa giysisi ile)oldular.





















Erkek adaylardan en sik giyindigine inandigim kisi Leonardo Di Caprio oldu.

Gelelim odullere...

En iyi film odulunu "The Departed" aldi. Benim bu yil favori filmim "Babel" olmustu.
En iyi erkek oyuncu odulunu "Forest Whitaker" aldi. Bu yilki favori erkek oyuncum kesinlikle "Leonardo di Caprio" idi.
En iyi kadin oyuncu odulunu "Hellen Mirren" aldi. Bu yil en zorlu secimim bu bolumde olmustu cunku tum adaylar cok iyi performans gostermislerdi. Ama ben de Hellen Mirren'den yanaydim.
En iyi yardimci erkek oyuncu odulunu "Alan Arkin" aldi. Bu konuda fazla bir bilgim yoktu...
En iyi yardimci kadin oyuncu odulunu "Jennifer Hudson" aldi. Yine zorlu bolumlerden biriydi ama Jennifer Hudson bu rolde cok basariliydi.
En iyi muzik odulu "Babel'e" gitti. Babel'deki muzikler iyiydi gercekten ama benim bu yilki favorim "The Fountain" olmustu. Maalesef aday bile gosterilmedi...

Resimler, www.oscar.com adresinden alintidir.

2 yorum:

B5 dedi ki...

Helen Mirren (yasina ve renklerine uygun) ve Paltrow´un(´20ler gibi) kiyafetleri gercekten cok hos.
Versace´yi ise gercekten güzel ve zarif bir kadin üzerinde görmeyi yeglerdim.
(Türk yazarlardan birinin Cruz icin -Pacoz- kelimesini kullandigini hatirliyorum da, bu kelimenin anlamini iyi bilmesem de -sözlükte yok- iyi tanimladigini düsünmüstüm!! Benzeri kelimeleri Türk olmayan basindan da duyuyorum onun icin)..

Oscar tahminlerin bizimkiler gibi o zaman. Son yillarda ne desek tutmuyor. Bu yarisma da Show dünyasi ne de olsa... Ödül almamis kimbilir ne cok sevdigin film ve oyuncu vardir kimbilir senin de...

Mademoiselle dedi ki...

Benim acik farkla favorim Helen Mirren'di. Penelope Cruz ve Jennifer Lopez'i listeme alma konusunda cok dusundum. Sonra detaylari inceledim. Jennifer Lopez'in kiyafeti,saclari,makyaji guzel olmustu. Penelope'yi Oscar'da izleyince esim kiyafetini cok begendi, ben ise kiyafetinin eteklerini cok abarti bulmustum ve bundan onceki odul torenlerinde benzerlerini giyenler cok olumsuz yorum almislardi. Fakat sabah elbisenin detaylarina, sacina ve makyajina bakinca uyumlu oldugunu dusundum. Kate Winslett'in giydigi Valentino'yu ise sadece resimden gorsem dikkatimi bile cekmeyecekti. Kate'in o gunki zarafetine vuruldugumu soylemeliyim. O durus ve bakislari icin kac gun calisti, bilmiyorum...Tum kiyafetlere genel olarak bakinca ben o torende olsaydim:),Maggie Gyllenhall'in giydiklerini ayni sekilde giyecektim. Bir elbiseyi daha giyebilirdim ama kendisi listemde degil:)