26 Nisan 2007

Series 5: Sherbet: Peppermint by Comme des Garçons (2003)


Notalari: mint( nane), peppermint(nane sekeri), rose(gul), white pepper( beyaz biber), cardamom(kakule), amber, white musk( beyaz misk).

Bugun CDG'nin 5. Serisinden, yani şerbet serisinden bir parfum hakkinda yazmak istiyorum. Kimisi bu parfumu dis macununa benzetmis, kimisi naneli sekerine...
Ben sunu soylemek istiyorum: "bu benzetmeyi yapanlar haklilar." Peppermint, nane sekerine benziyor. Oyle cok nanelisinden degil, hafif kremali cinsinden! Dis macununa da benziyor... Yani kisacasi biz naneye dair ne varsa, hepsini agiz kokusu icin seviyoruz, ten kokusu icin degil!

Her ne kadar bu sekilde dusunuyor olsam bile, Peppermint'i koklarken keyif almadim diyemem. Beni cok rahatlatti. Hatta sunu dusundum: nane sekeri yemeden naneli koktum ve yemis gibi oldum, kalori de almamis oldum.

Ben gercekten tenimin nane gibi kokmasini isteyenlerden degilim. Nane demisken, parfumde kullanilan nane, inanilmaz guzel ve gercek. Bu sefer Akdeniz ulkelerinden bir nota kullanmamislar. Bu nane buram buram dogu kokuyor. Ayrica parfum icinde diger bir yesil nota daha var ama listelenmemis. Hafif tereyagli ama kesinlikle doguda yetisen bir bitki. Nasil bir bitki oldugunu hayal edebiliyorum ( gercekten), ama ismini bilmiyorum.

Sonuc olarak, sevdim sevmesine Peppermint'i ama, bu kokuyu cok sevdigim Tazo caylarindan biri olan Reflesh'ten almayi tercih ediyorum. O cayi icerken inanilmaz rahatliyorum ve benim gizli gevseme formulum oldugunu itiraf ediyorum. Fakat ayni kokuyu tenime sikmak mi? Kalsin...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

harika
böyle bir sayfa bulduğum için kendimi şanslı hissettim resmen
bayılırım kokulara
kokulu mumlara, kokulu vücut ürünlerine
hepsini değilsede pek çoğunu alasım gelir ve bu sayfayı bulunca nasıl atladım inanılmaz
kullandıklarımı zuyarmı bilmem
arşiv karıştıramadım daha ama sıkılmazsan ben sık sık uğrayacağım bilgin olsun dedim

iyi hafta sonları

Mademoiselle dedi ki...

Sekerce,
PFC'a hosgeldin. Umarim bu adreste aradigini bulursun.
Sevgiler.