25 Nisan 2007

Series 7:Sweet: Wood Coffee by Comme des Garçons (2005)


Notalari: cardamom(kakule), liquorice( meyankoku), chinese ginger( cin zencefili), almond( badem), curry(aci baharat salcasi), coffee essence(kahve ozu), wood(odun), patchouli (silhat), vanilla( vanilya),

Wood Coffee, CdG'nin 7. serisinin(sekerli Parfum serisi) icerisinde, adindan da anlasilabilecegi gibi ana notasi kahve olan bir parfum. Bu serideki parfumler genellikle tek nota uzerinde baskin ve basit formullu parfumler.

Benim en son denemesini yaptigim parfum, kahve ve gul notalari etrafinda tasarlandi. Parfumun yogunlasmasi icin cok deneme yaptim ama cok fazla miktarda kahve kullanmadan, bu nota baskin olmuyordu. Gul ise tam tersi, o kadar baskindi ki, hangi notayi eklesem kokusunu yok edemiyordum. Sonunda ortaya cikan parfum, benim tatmin oldugum ve giyebilecegim bir koku degildi. Iste o zaman kendimi cok basarisiz hissetmistim. Taaaki bugun Wood Coffee'yi deneyene kadar! Meger kahve uzerine bir parfumde calismak kolay degilmis. Benim amator parfumum ile wood coffee arasinda olan tek bir fark var. Benim bir turlu yok edemedigim gul notasi.

Sonuc olarak, diger kahve parfumlerini de denemek ve bu alanda favorimi bulmak istiyorum. Fakat kahve kokusunu giyinmek, birbiriden farkli kahve aromalarini icmek kadar keyifli degilmis.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu parfümü nereden alabiliyoruz? bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bu parfümü nereden alabiliyoruz? bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.