25 Ağustos 2007

COVET by SARAH JESSICA PARKER(2007)


Notalari: limon, lavanta, islak cimen, sardunya yapragi, cikolata, hanimeli, manolya, misk, incicicegi, kabe samani, kasmir, gemi terestesi ve amber.

Gectigimiz haftalarda Lovely’den sonra ikinci parfumu Covet ile kozmetik dunyasina yeni bir koku kazandiran Sarah Jessica Parker, parfumunun tanitim calismalarindan dolayi oldukca yogundu.

Lovely piyasadaki yerini yeni almisken, SJP, ikinci parfumunun daha unisex bir yapida olacaginin sozunu vermisti. Bu sozun ardindan, Covet, tam olarak unisex bir parfum olmasa bile, Lovely’e gore daha yogun ve daha genis bir kitleye hitap ediyor.

Bundan bir sure once Chicago Macy’s’ de Covet’i deneme firsati buldum. Altin renkli, dikkat cekici parfum kutusunun icinden bana gore yine oldukca dikkat cekici bir parfum sisesi cikti. Sisenin kapak kisminda amber mucevheri oldugunu ogrendigim ortasi delik bir parca bulunuyor. Bu parcanin parfum kullanicilari tarafindan uyumlu bir kurdele ile vazgecilmez bir taki haline donusturulebilecegini soyluyor standdaki bayan. Siseyi incelerken parfumun yesil renginden oturu ten kokusu oldugunu, farkli bir kullanim durumunda kiyafet uzerinde birakacagi izin hosa gitmeyecegini dusunuyorum.

Parfumun buluscusu Frank Voelkl, SJP ile uzun gorusmelerinden sonra ust notalarin limon ve lavanta olmasina karar vermis. Bu iki nota kagit uzerinde denendiginde oldukca keskin hissedilmesine ragmen, ten uzerinde daha notr bir hale donusuyor.
Diger notalari sirasi ile: islak cimen, sardunya yapragi, cikolata, hanimeli, manolya, misk, incicicegi, kabe samani, kasmir, gemi terestesi ve amber.

Parfum tenimde gelistikce burnum israrla hanimeli ve manolya notalarina odaklaniyor. Bu iki notanin son derece uyumlu tamamlandigini dusunuyorum.

Alt notalarda misk, vanilyaya ve cikolata odunumsu notalardan daha baskin hissediliyor. Tende uzun sure kalacak bu asamada, parfumun odunumsu notalarla biraz daha dengelenmis olmasini dilerdim. Buna ragmen Angel klasiklerini begeniyorsaniz, Covet’in alt notalari size rahatsizlik vermeyecektir.

Lavanta ve misk, SJP’in favori notalari olarak her iki parfumunde de oldugu icin, ayni cizgide cikabilecek ucuncu bir parfumde yine bu notalarin kullanilacagini dusunuyorum.

Covet’in reklam filmi en az parfum kadar konusuldu. Kimisi reklamdaki Sarah Jessica Parker’in, Sex and The City dizisindeki Carrie karakterini canlandirdigini dusundu. Reklamin konusu kisaca : Paris’teki bir magazanin caminda sergilenen parfumu, cami kirarak elde etmeye calisan SJP, calan alarmlar sonucu yakalanir. Hapishane parmakliklari arkasindan aciklama olarak “sahip olmak zorundaydim” der. Reklam filminin daha ilgi cekici ve farkli bir konu uzerine yapilmasini tercih ederdim. Buna ragmen bu karakterin Carrie’e benzedigi konusunda digerlerine katiliyorum. Sanatcinin hayranlarinin, kendisini daha cok dizideki karakteri ile tanimalari uzerine bu tarzda bir seneryo yazildigini tahmin ediyorum.

Sonuc olarak, Covet, basit formullu ve iyi tamamlanmis bir parfum. Buna ragmen piyasadaki diger parfumler arasinda cok farkli ya da cok ozel bir koku degil.
Bu karsilastirmayi sadece unlu parfumleri arasinda yaparsak, SJP'in ilk parfumunun basarisini da gecerek, en iyi tamamlanmis unlu parfumunu cikardigini dusunuyorum. Aradiginiz parfum siradisi bir koku degil ise, Covet sizin icin uygun olabilir.

Bu yorumun diger bir versiyonunu BU LINKTEN okuyabilirsiniz.

Parfum filmi:

4 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ne güzel!
Matmazel dönmüş, ne iyi olmuş.
Sevgiler.

Aslı Cin dedi ki...

Madam, bu benim denemeyi düşündüğüm bir parfüm. Hele reklamına bayıldım. :)

Çok farklı kokular yerine hafif çiçek kokularını tercih ederim, sanırım bu tam bana göre.

Adsız dedi ki...

uzun zamandır kullandığım parfümümdü geçenlerde bir alışveriş merkezindeki mağazadan kampanyadan aldım eve gelip pakedi açtığımda hem her zamanki kadar dolu olmadığını gördüm hemde felaket kötü bir kokusu vardı çok üzüldüm böyle isim yapmış bi mağaza bunlara neden ihtiyaç duyarki kampanya yapmayıp normal fiyatındanda satsalar zaten alacaktım umarım yetkili firması okur bu mesajı ben hakkımı savunucam o mağazayıda şikayet edicem bunu yapmaya hakları yoktu

sevinc dedi ki...

uzun zamandır kullandığım parfümümdü geçenlerde bir alışveriş merkezindeki mağazadan kampanyadan aldım eve gelip pakedi açtığımda hem her zamanki kadar dolu olmadığını gördüm hemde felaket kötü bir kokusu vardı çok üzüldüm böyle isim yapmış bi mağaza bunlara neden ihtiyaç duyarki kampanya yapmayıp normal fiyatındanda satsalar zaten alacaktım umarım yetkili firması okur bu mesajı ben hakkımı savunucam o mağazayıda şikayet edicem bunu yapmaya hakları yoktu