15 Kasım 2007

PAUL SMITH PARFUMLERI


LONDON(WOMEN)-PAUL SMITH(2002)
Notaları:leylak yaprakları, limon, portakal çiçeği yağı, anason, paçuli, yasemin, odun parçaları, vanilya ve kediotu.
PSL, klasik bir piyasa parfümü, kaliteli yağlardan elde edilmiş lüks bir parfüm değil. Fakat güzel tamamlanmış, hafif ve kolay giyilebilir bir parfüm. Etkisi oldukça kısa sürüyor. Parfüm hakkında yapılan çok seksi tanımlamasının sadece ticari bir süşleme olduğunu düşünüyorum. Alt notalarda vanilyanın kullanılış şekli allerjimi harekete geçirdi. Bu açıdan herkesin tahammül edebileceği bir koku olmayabilir. Sonuç olarak piyasada sayısız şeçenek varken Paul Smith London öne çıkacak bir parfüm değil...

STORY- PAUL SMITH(2006)
Limonlu kokuları sevmemden mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama Story’i oldukça hoş buldum. Favori limon-fresh kokum değil ama bu kokuyu sevmemek için de bir neden bulamıyorum. Parfüm, erkek kokusu olarak geçiyor ama pekala unisex olarak kullanılabilir. Bundan sonraki cümleler parfüm hakkında yazdığım diğer bir yorumdan alıntıdır. Aslen bir İngiliz olan Paul Smith yaşadığı bir kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede yattığı günlerde, tanıştığı arkadaşlarının vesilesi ile 1970 yılında küçük bir butik ile moda dünyasına ilk adımını atar. Hızla büyüyen marka, 2000 yılında ilk parfümü olan Paul Smith’i piyasaya sunar. Story ise markanın en son çıkardığı erkek kokusu. Parfüm notaları: greyfurt, bergamot, sarmaşık, yasemin, yeşil gul, misk, amber ve sedir ağacı. Oldukça hafif, dinamik ve genç bir koku olduğunu düşündüğüm Story, kolay giyilebilir, basit formüllü bir koku düşünenler için ideal bir seçim olabilir. Ustelik etkisi de oldukca uzun suruyor.
FLORAL-PAUL SMITH(2005)
Notaları: portakal, greyfurt, zencefil,zambak,manolya, odun parçaları, orkide,osmanthus, amber, misk, tonka fasulyası .
Henüz bir ortaokul-lise öğrencisi olsaydım kullanmam gereken kokulardan biri herhalde Floral olurdu. Meyve ve çiçek notaları öyle güzel tamamlanmış ki şeker gibi bir koku olmuş. Yumm insanın kolunu ısırası geliyor. Marc Jacobs’un Daisy’sinden sonra en çok beğendiğim genç kız parfümü Floral oldu. Parfüm Juicy Couture ile çok benzer bir açılış yapıyor. Orta ve alt notalarda Floral şekerli-oryantal bir yapıya dönüşüyor. Juicy Couture ise çiçeksi notalar ile devam ediyor. Anneler, genç kızlığa ilk adımlarını atan, kızlarınız için cicili biçili bir “ilk parfüm” hediyesi olarak Floral'ı düşünebilirsiniz.

ROSE-PAUL SMITH(2007)
Öncelikle parfümün Paul Smith için özel bir anlam ifade ettiğini ve bu parfüme çok emek verdiğini söylemek istiyorum. Paul Smith'in esine dogum gunu hediyesi olarak hazirladigi Rose, Türk Gülyağın’dan yapılmış. Bu kadar emeğe karşın, Rose, kaliteli bir gülsuyu gibi ama daha ötesi yok! Parfüm tenimde hiçbir değişim evresi geçirmedi, sanki tek bir nota kullanılmış gibi aynı şekilde kaldı. Parfümün başarılı tamamlanmış olduğunu düşünmüyorum. Bu kokuya daha derinlik verilebilirdi. Su anki formülü ile bayıltıcı olduğunu düşünüyorum.

EXTREME (FOR MEN) – PAUL SMITH (2002)
Parfüm notaları: bergamot, biberiye, tütsü, sardunya, kakule, hindistancevizi ağacı, tönka fasulyesi, gül ağacı, sandalağacı ve misk.
Extreme için bir ödunumsu-baharat kokusu diyebiliriz. Tahminime göre Acqua di Gio’yu seven bir erkek bu kokuyu da beğenebilir. Pek çok kişi Paul Smith’in ilk kokusunu, Extreme’den daha çok beğenmis. Almadan önce ikisini birden denemenizi öneririm. Story’i Extreme’den daha çok beğendiğimi de eklemek istiyorum.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar...

önce önerdiğiniz parfumlerii inceledim ve karışımları cok hoş duruyorr fakat ykm ve tekın acarda hesabım olduğu için buralardan alıveriş yapabılıyorum ve onerdiğiniz coğu parfum buralarad malesef yok.....Sizden ricam Laura Biagiotti aqua di roma uomo parfumu hakkında bilginiz var ise yorumlar mısınız?Kararsız kaldım........TEŞEKKÜR EDERİM

Mademoiselle dedi ki...

Berke Bey,
Laura Biagotti'den cok fazla parfumu detayli olarak bilmiyorum. Ozellikle de erkek parfumlerini. Fakat bana gelen yorumlarda bu markanin erkek parfumlerinin Turkiye'de cok populer oldugunu goruyorum. Bu nedenle yeni parfum numunesi alirken Laura Biagotti'lere oncelik verecegim. Soylediginiz parfumun seksi bir erkek kokusu oldugunu duymustum. Parfumun notalarina bakarak hos bir koku olabilecegini hayal edbeiliyorum. Daha once bircok kisiye onermistim. Size de oneriyorum. Strawberry Turkiye sayfalarina bakabilir ve pek cok parfumu orada bulabilirsiniz. Sag taraftaki linklerimde bu web sitesini bulabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

iyi günler, erkek arkadaşıma doğum günü hediyesi bir parfüm almak istiyorum ve MOSCHINO FRENDS bu parfümü çok beğendim ve onunda beğeneceğini umuyorum çünki daha onceden calvin klein crave kullanıyordu ama MOSCHINO FRIENDSin kalıcılığından şüpheliyim.Önerir misiniz veya bu tarzda cok daha kalıcı başka bir pafümmü tavsiye edersiniz.

Mademoiselle dedi ki...

Moschino Friends Men bir turuncgil/yaz parfumu oldugu icin kaliciligi diger kokulara gore daha az olacaktir. Buna ragmen parfumun tende kalis suresi ile ilgili hic sikayet duymadim. Parfumun CK Crave ile pek bir benzerligi yok.
Erkek arkadasiniz CK parfumlerini begeniyorsa birde Escape'i deneyin isterseniz.

bette davis dedi ki...

merhabalar blogunuzu yeni keşfettim bir harika,ilk parfumum davidof cool water,lakin popülaritesi arttıkça kullanmadım bende artık,hafif meyvemsi,sabunumsu bi koku istiyorum,şuan escada into the blue kullanıyorum,ondan da sıkıldım,20yaşındayım şekerli ve baharatlı kokuları sevmiyorum,paul smith in floral ı nı önerirmisiniz?özel sıradan olmaya bir koku arıyorum,ah ne çok şey istedim ama yardımcı olursanız çok sevinirim.