19 Kasım 2007

Miller Harris'ten Iki Parfum Yorumu


L'air de Rien( 2006)

Notalari: Amber, vanilya, portakal cicegi yagi, mese yosunu ve misk.

L'air de Rien, Lyn Harris (Miller Harris) tarafından Jane Birkin için yapılmış oryantal bir parfüm.

Jane Birkin L'air de Rien hakkında ilk düşüncelerini abisinin evinde kaldığı bir zaman planlıyor. Aslında Jane Birkin parfümlerden hoşlanmıyor ve çantasında her zaman küçük bir potpuri(güzel kokulu bitki karışımı) taşıyormuş. Parfüm işine de parfümlerden niye hoşlanmadığını bulmak için girişmis. Jane Birkin, Lyn Harris'ten kendi tutkularının yansıtıldığı, kolay giyilebilen ve topraksi bir parfüm yapılmasını istemis.

L'air de Rien'in üst notalarında şekerli-pudralı bir meşe yosunu hissediliyor. Ardından vanilya ve amber farkediliyor. Alt notalarda misk ve odunumsu notalar var. L'air de Rien şekerli bir parfüm ama aynı zamanda tuzlu da olduğu için dengelenmiş. Buradaki tuzlu notaların insan tenini simgelediğini düşünebiliriz. L'air de Rien'in seksi ve şık bir parfüm. Şimdiye kadar denediğim en dengeli ve dozunda modern odun kokusu. Benim için sahip olmam gereken kokulardan biri. Çiçek ve meyve kokularını sevmeyen bayanlar için iyi bir alternatif olabilir. Herkesin hoşlanabileceği bir parfüm olduğunu düşünmüyorum. Satın almadan önce mutlaka deneyin.


Feuilles de Tabac(2000)

Notalari: Yeni bahar meyveleri, amber kabugu yagi, tutun,paculi.

Feuilles de Tabac gerçekten seksi bir erkek kokusu. Parfüm tanımlamasında bağımsız ve gizemli kadınların da bu kokudan hoşlanabileceği yazıyor. Belki siz de bu gruba girersiniz...

Erkek ya da unisex parfümlerde tütün içerikli olanların genellikle seksi ve baştan çıkarıcı kokular olduğunu düşünüyorum. Ben sigara kullanmıyorum ve sigara kokusunu sevmiyorum. Ama tütün notası içeren parfümlere bayılıyorum.

Parfümün içindekiler kısmında geçmese de recine içerdiğini düşünüyorum. Feuilles de Tabac'i kullanan kişi cam ormanında bir yürüyüş yapıyormuş gibi hissedebilir.

Özellikle tütün notasını ve odunumsu kokuları seven 30 yaş üstü erkekler için tavsiye edilebilir. Feuilles de Tabac soğuk havalar için daha uygun bir koku. Parfümün kolay giyilebilen, hafif bir koku olmadığını hatirlatmak istiyorum.

2 yorum:

sumuklubocek dedi ki...

ence de sigara kokusu ve tutun kokusu birbirinden cok farkli kokular; karistirmamak lazim. su erkek kokusunu pek bir merak ettim :)

Mademoiselle dedi ki...

Sumuklubocek,
Miller Harris parfumlerini firsat buldugunda denemeni tavsiye ederim. Aralarinda cok hos kokulu olanlari var.