11 Aralık 2007

BOND NO.9

Geçtiğimiz aylarda burnumu dinlendirmek için yeni parfümleri denemeye ara vermiştim. Hakkında yazmak istediğim parfümler olmasına rağmen bu süre boyunca sadece kitap okudum. Bu kitapların çoğu piyasadaki parfümlerin nasıl seçildiği ve pazarlandığı ile ilgiliydi. Son haftalarda bir değişiklik yaparak kendi alanım olan kimyaya da yönelmeye başladim. Parfüm kimyasi ile birlikte pek çok kokuya bakış açım değişti ve herşeyi daha derinden anlamaya başladim. Artık kendimi elimdeki numuneleri yeniden değerlendirmeye hazır hissediyorum.

Yeniden değerlendirdiğim parfümlere ilk olarak Bond No.9 parfümleri ile başlamak istiyorum. Bu yazıda son bir ayda benden mail yoluyla ve yorum bırakarak parfüm tavsiyesi isteyen herkes için iki parfüm önerisinde bulunmak istiyorum.


Bond No.9, West Broadway(2003)
Notalari: Limon, yeşil notalar, zambak, limon çiçeği, Paraguay çayı, misk.
West Broadway pek çok Bond No.9 parfümünde olduğu gibi unisex bir koku. Şimdiye kadar bu parfümün kadın tenine daha çok yakışan bir unisex koku olduğunu düşünüyordum. Son denememde fikrimi değiştirdim ve parfümün masculine(erkeksi) bir koku olduğuna karar verdim. West Broadway'i parfümde turunçgil(fresh) üst notalarını seven ama aynı zamanda sıcak bir karaktere sahip parfüm arayışı içinde olanlara hediye ediyorum. Yani hem yaz mevsiminde, hem kış mevsiminde kullanılabilecek parfüm arayışında olanlar için uygun bir seçim olacağını düşünüyorum. West Broadway benim sevdiğim çok az Bond No.9 parfümlerinden biri. Bu parfümden hoşlanan çok kişi tanımama rağmen sevmeyenler de var. Dolayısıyla denenmeden alınması riskli bir parfüm olabilir. Erkeklerden West Broadway'i sevmeyenler misk notasının parfüme şekerli bir yapı kazandırdığını düşünüyorlar. Ben bu yorumlara katılmayarak West Broadway'de kullanılan misk notasının cok dengeli kullanıldığını düşünüyorum. West Broadway tene çok yakın bir yerde hissedildiliyor ve bu özelliği ile parfümünün uzaktan farkedilmesini sevmeyenler için iyi bir seçim olabilir. West Broadway her yaştan erkekler için ideal bir parfüm. West Broadway özgürlüğüne düşkün bayanlar için de güzel bir seçim olabilirdi


Bond No.9, Chinatown(2005)
Notalari: şeftalı çiçeği, bergamot,gardenya, sümbül, şakayık, portakal çiçeği, paçuli, sedir ağacı, vanilya, baharatlar, sandalağacı, kakule, odun parçaçıkları.
Chinatown hala en sevdiğim Bond No.9 parfümü. Parfüm piyasada unisex olarak gösteriliyor ama gerek tarzı gerek şişe tasarımıyla tam bir bayan parfümü. Basit bir anlatımla vanilya kokusu olduğunu söyleyebilirim. Ama hayatımda denediğim en lezzetli vanilya kokusu. Hafif kremalı şeftalı çiçeğinin vanilya, baharatlar ve odun parçaları ile buluştuğu mükemmel bir uyum. Evet şekerli, evet içimdeki küçük kızı uyandıran dinamik bir etkisi var ama vazgeçilmez bir güzellik. Piyasaya çıktığı 2005 yılında üst üste defalarca ödül olan parfüm geçen yıl yine en iyi kadın parfüm ödüllerini toplamıştı. Diğer Bond No.9 parfümlerinde olduğu gibi sadece özel tatillerde piyasaya sunulan Swarovski kristalli şişesi ise 395 Dolari gozden cikaranlar icin tam anlamıyla koleksiyonluk. Tom Ford'un Black Orchid'ine göre daha hafif bir vanilya kokusu olan Chinatown her yaştan bayanların gün içerisinde rahatlıkla kullanabileceği lüks bir parfüm. Daha ne diyebilirim ki, beni etkilemek için alınacak bir parfümü kişiye özel bir hediye olduğu gerekçesiyle kabul etmezdim ama bu parfüm Chinatown kadar lezzetli ve hatta masum ama seksi bir hediye olsaydı hayır diyemezdim...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

cok oşş hoşş bi blog olmuşş :)...efenim sizden Parfum d'Empire ın yenii 3 parfumunu youmlamınızı rica edecemmm..Equistrius,Fougere,Osmanthus.Yani ağırmı hafif midir nerde kullanılır gunlukmudur...yorumlarınızın dileğiylee mutlu iyi gunleer dilerim ve bayramınızı kutlarım.

Cansn dedi ki...

Merhabalar,
Sayenizde parfümler hakkında bilmediğim birsürü şey öğrendim. Artık parfüm seçerken sizin yorumlarınız dikkate alıyorum. Merak ve zevkle yeni parfüm yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler,

Canan

Mademoiselle dedi ki...

Demir Bey,
En uygun zamanda istediginiz parfumleri yorumlayabilirim. Bu parfumler hatirladigim kadariyla gunluk kokular degildi.

Canan Hanim,
Guzel sozleriniz icin tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Böyle bir blogun varlığını tesadüfen bulmuş olmam sebebi ile çok mutluyum Çünkü ben çevremdeki arkadaşlarıma ve aileme parfüm danışmalığı:) yapar haldeyken bana fikir veren kimse bulamıyordum. Parfümler konusundaki merakım en son olarak parfüm mü üretsem noktasına gelmeme bile sebebiyet verdi:) Gerçekten çok sevindim fikirlerimi blogunuza yazmaktan mutluluk duyacağım.sevgiler.

Mademoiselle dedi ki...

Merhaba Nazli,

Begendigin bir parfum hakkinda goruslerini kisaca e-mail adresime yazarsan ve tarzini seversem senin de PFC'ye yazmandan mutluluk duyarim.Ben su siralar bir bebek sahibi olmak uzereyim ve bu sure icinde burnumu dinlendiriyorum. Bu nedenle siteyi guncelleyemiyorum...

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bu koku halen tr de yok diğilmi????? :( beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.bu kokuyu nerden bulup alabilirim.cevap için şimdiden teşekkürler...

burak dedi ki...

blog sahibine öncelikle teşekkür ederim bondno:9 markası gerçektende hem erkek hem bayan olsun kesinlikle her insanın hayatının bi döneminde kullanması gereken kokular. hiç bi koku zamansız deildir. adsız olan arkadasımma cevap vermem lazım bond no :9 türkiyede var ve istanbul levent /kanyon/HARVEY NİCHOLS magazasından bulabilirsiniz... şimdiden teşekkürler.

Ottoman dedi ki...

blog guüncel değil sanirim Yeni kokular var Bond No 9 un burda yazmıyor.ewet burak'ın dedigi gibi harvey de var kokular

Mademoiselle dedi ki...

Bond No.9 parfumleri artik pek ilgimi cekmiyor desem...Su ana kadar sadece Chinatown' i sevebildim ve bugunlerde artik bir sise alabilecegimi dusunuyorum.