12 Aralık 2006

Diorella by Christian Dior (1972)


Ust notalari: Limon, seftali,bergamut, kavun, yesil notalar(maydanoz).
Orta notalari:Hanimeli cicegi, yasemin, menekse, gul, karanfil, siklamen, Oakmoss
Alt notalari:Vanilya, karanfil, Sandalagaci, saman, Musk, Patchouli.

Notalarindan anlasilabilecegi gibi cicek-meyve-odun karisimi bir yaz kokusu Diorella. Ust notalarinda limon oldugu icin ferahlama ve serinletme etkisi son derece yuksek bir koku. Parfumlerde cok olmasa da mutlaka biraz olmasini istedigim odun kokusu Diorella'da oldugu icin benim en favori yaz kokularimdan biri ve en sevdigim Dior.

Diorella'nin en cok kiyaslandigi diger bir koku Chanel Cristalle.
Cristalle onemli klasiklerden ve "Ladylike"(gorunusu ve haraketleriyle hanimefendileri taklit eden kadinlar) parfumlerden biri ama ozellille EDP versiyonunun surekli kullanima uygun olmadigini dusunuyorum. Diorella yukarida yazdigim gibi tum orta noktalari meyve ozleriyle donatildigi icin giyilmesi daha kolay bir parfum ve Cristalle ile tek benzer ozellikleri ayni limon notasiyla baslayip ayni odunumsu nota ile bitiyor olmalari.

Diorella'da Diorissimo gibi son yillarda yenilenerek tekrar piyasaya surulen parfumlerden birisi. Bu parfumu fazla aramadan mukemmel cizgiyi bulmak isteyenlere tavsiye ediyorum. EDT yada EDP versiyonlarindan birinin hemen hemen herkese uyacagini dusunuyorum.

Bu arada en favori erkek-yaz parfumum olan Eau Sauvage ile Diorella bircok notasi acisindan birbirine benzedigi icin bu iki mukemmel parfumu ayni anda kullanan cift (farkli notalarda iki parfumun bir araya gelmesi pekte hosuma gitmez) hayalimdeki ideal cifttir:)

2 yorum:

B5 dedi ki...

mukemmel bir parfum.. kullanmama nedenim bunun da anneme babam tarafindan hediye edilmis olmasi..
Kokular ve cagristirdiklarini silmek kolay olsa kendimle ozdeslestirebilirdim, oysa bu nefis kokuda baska guzel birinin kimligi var aklimda.
: )

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Sana katiliyorum, mukemmel bir parfum. Su siralar yaz hazirligi yapmak ve gardrobumu yenilemek icin sabirsizlaniyorum ve Diorella'nin onlardan biri olacagina eminim.