8 Aralık 2006

FRAICHE PASSIFLORE by Maître Parfumeur et Gantier(1988)




Notalari: white peach(bayaz seftali), raspberry(ahududu), tagette(???), passion fruit(tutku meyveleri), jasmine(yasemin), pimento(yeni bahar), sandalwood(sandalagaci), musk(misk)

Parfumun hayranlari Fraiche Passiflore'nin gerek ismi ve gerek parfum tarzi olarak tam bir Fransiz oldugunu dusunuyorlar. Parfumu "blind test" yaparak denedim. Yani marka ve ismine bakmadan gozlerim kapali bir arkadasim tarafindan bileklerime suruldu ve yorumladim.

Meyve kokularindan uzak duran ben, cok tanidik olan ilk notayi bir turlu cikaramadim....Daha sonra parfumlerden pek anlamayan esim "mango" dedi. Acemi sansi dedikleri gercek bir sans olsa gerek, bu ne oldugunu cikaramadigim koku basbaya mango kokusuydu iste. Daha sonra ahududu, yasemin ve sandalagaci tenimde en fazla hissedilen diger notalardi.

Fraiche Passiflore'deki notalar tek tek ve birbirine girmeden kendilerini gosteriyorlar. Bu parfumu diger pekcok meyve kokusundan ayiran nota sandalagaci.
Bir meyve kokusuna gore oldukca uzun sure tende kaliyor.

Gunesli bir yaz gunu plajda yuruyen, yada terasinda uzanmis kitap okuyan 20'li yaslarda bir genc bayan sanirim bu parfumu kullaniyor olacakti...

Hiç yorum yok: