8 Aralık 2006

Coco by CHANEL (1984)


Ust Notalari:melekotu, mimoza, Frangipani cicegi, mandalina.
Orta Notalari:amber kabugu, portakal cicegi, Bulgar gulu, yasemin.
Alt Notalari:Laden), Opponax (Turkiye ve Hindistan'da bulunan bir cesit baharat), Benzoin, Tonka fasulyesi, vanilya.

Ben bu yorumu EDT parfumune gore yaptigimi ve EDP versiyonunu denemedigimi eklemek istiyorum.

Parfum acilisini mandalina ve mimoza ile yapiyor. Ust notalarda gecen diger cicekler, tenimde tek tek ayirt edemedigim notalar...Ardindan hafif acimsi amber kabugu, portakal cicegi, gul ve yasemin teker teker hissediliyor. Bir buket cicek gibi degil de, tum notalar tek tek hissedilebiliyor. Alt notalari sekerli (vanilyadan oturu) ve laden'den hemen sonra hissedilen en baskin nota vanilya notasi. Coco'daki vanilya basarili tamamlanmis ve gercek bir vanilya notasi.

Coco, modern bir klasik, oryantal cicek familyasi grubu icerisinde gosteriliyor. Parfum ismini Coco Chanel'den almis ve bu parfumu kendi cizgisine ekleyen tasarimci daha sonra hayata gozlerini yumuyor.

Coco, ilk denedigim gunden beri parfum gardrobumda olan bir koku. Dahasi biten parfumun ardindan yenisini tekrar tekrar alabilecegim bir koku.

Bana "klasik bir designer parfum ismi verir misin?" diye sorulursa aklima ilk gelecek olan parfumlerden birisi Coco olacaktir. Dusunuyorum ve hicbir olumsuz ozelligini bulamiyorum. Kesinlikle gunluk giyilebilecek bir parfum degil. Ozel gun ve gecelerde, sik kiyafetleri tamamlacak kusursuz bir guzellik oldugunu dusunuyorum.

Eski bir Coco reklam filmleri:




Coco Mademoiselle parfum reklami:

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Coco is most known and used perfume of Chanel after No.5 in Italy.
Even if I have never tried on me(´cause I´m man), I have to admit that it´s a very interesting, mature, decisive version of Chanel. And absolutely not for teenagers..

Mademoiselle dedi ki...

R4,
Thank you for your comment and welcome to PFC. I wear Coco when I don't have time to think which perfume is ok for my clothes. I think you have a great taste in perfumes.

koray dedi ki...

bu sabah bileğime sürdüm akşam oldu ve hala kokuyor ve kokluyorum bir türlü bileğimi kolumdan alamıyorum hatta sporda koşarken bile bileğim burnumda durmadan anlam yüklemeye çalışıyorum ve ne güzel anılar sığar diyorum bu kokuya ve sürekli beynimde tekrarlıyorum tanrım bu nasıl bir iksir böyle buram buram asalet ve aşk kokuyor

en güzel koku anne kokusu dedi ki...

bu kokuyu ilk duyduğumda Tanrım ben bu kokuyu nasıl olur da daha evvel keşfedememişim demiştim içimden.Benim de klasiklerim arasına girmeyi başarmış kokulardandır.3. şişemdeyim öyle diyim. Bu kokuyu taşımak biraz cesaret ister gibime geliyor çünkü alışılmış hiç bir kokuya benzemiyor kanımca. birazık feleğin çemberinden geçmiş bir bayana yakışır düzeyde (ben öylemiyim asla sakın yalnış anlaşılmasın ama aromayı kokladığınızda anlıyacaksınız, kesinlikle bir genç kız kokusu değil..bu koku koray beyin dediği gibi asalet ve hatta asalet ötesi öyle ki kraliyet ailesi için yaratılmış siz de sürünce ana kraliçe gibi hissediyorsunuz, biraz asalet, biraz karmaşa, oldukça hayat tecrübesi ve yaşanmışlık.. ve bu yaşanmışlığın verdiği kıymet bilme hissi... :) gibi bir şey bu koku...hediye alınacaksa bu koku yeni ilişkiler, genç bayanlar için asla değil...kanımca :)