18 Ocak 2007

Joy by Jean Patou (1930)



Notalari: Yasemin, Bulgar Gulu, sumbul, ylang-ylang, orkide, zambak, sandalagaci ve misk.

30 ml'lik bir sise Joy Parfum icinde 10 bin 600 tane yasemin cicegi ve 28 duzine Mayis gulu varmis. Dolayisiyla bu parfumun reklam slogoninin "dunyanin en pahali icerigine sahip olan parfumu" olmasi sasirtici bir sonuc degil. Parfum acilisini cok gercekci bir yasemin notasi ile yapiyor. Yaseminin ardindan gul hissediliyor. Iki cicegin uyumu cok iyi tamamlanmis. Parfum tende kurudukca diger cicekler ve misk notalari belirginlesiyor. Koku alma duyum beni yaniltmiyorsa, Joy'da meyvemsi bazi notalari da (seftali, mandalina) hissedebiliyorum ama bu notalar listelenmemis.

Joy, 1930'lu yilllardan gelen bir klasik. 1930 yili sizi sasirtmasin cunku yilina gore cok modern bir koku. Bence altta resmini gordugunuz parfum sisesi de cok modern duruyor. Imalat fiyati yuksek olmasina ragmen piyasada parfumu ucuza bulabileceginiz "indirimli online" parfumculer var(Lutfen sag taraftaki linklerimi kontrol edin). Bu online parfum satisi yapan sitelerin bir kismi Avrupa'ya da gonderiyor.

Joy, bazilari tarafindan icerdigi yuksek yag esansindan dolayi gece kullanimi icin tavsiye edilmis. Benim tenimde son derece hafif hissedildigi icin gunduz de rahatlikla giyilebilecegini dusunuyorum.

Sonuc olarak Joy ten kimyaniza uyumlu bir parfum olmayabilir. Eger bu parfumu kullanabilen sansli bayanlardan iseniz, hayatin tadini cikarin. Tipki isminde de vermek istedigi mesaj gibi. Joy ask duygusunu yasayanlara hediye edilmis...

Hiç yorum yok: