12 Ocak 2007

Rock 'n Rose by Valentino (2006)



Icerigi: kusuzumu, Bergamut, yesil notalar, pamukcuk, gardenya, portakal cicegi, gul, gunes cicegi, kediotu, sandalagaci, misk, menekse koku, vanilya.

Rock'n Rose markette henuz cok yeni, hatta o kadar yeni ki parfum hakkindaki ilk yorumu ben yaziyorum. Iki gun once, parfumeriden numune aldigimda kokuyu cok begenmistim ve heyecanla bu numuneye mutlaka sahip olmaliyim demistim. Parfumcu bayanda evet iyi bir secim tam yasina gore demisti.

Simdi bu yorum icin bilegime surdugum koku bana ayni hissi vermiyor. Hatta hakkinda yazmak bile istemiyorum diye not dusmek istiyorum ama genc parfum kullanicilarina bu haksizligi yapmakta istemedigimden goruslerimi yazacagim.

Kusuzumu, bir parfumde cok degerli bir bilesen olabilir. Parfum dunyasinin en degerli parfumlerinin bir kismi bu notaya sahipler( kusuzumu, ozellikle modern kokuya gecis doneminin en favori notalarindan birisi). Rock'n Rose'un kendi tenimde cok baskin bir sekilde hissedemediysem de ana notalari kusuzumu, gul ve misk derinlerde biryerde diger notalari ise portakal cicegi ve vanilya. Nerede sandal agaci,gardenya, yesil notalar...

Parfum, genc kullanici kitlesi(15-25) dusunulerek piyasaya surulmus ve asi bir isim verilmis. Genel familyasi isminden anlasilabilecegi gibi cicek(gul) ama her ne hikmetse tenimde cok meyvemsi bir kokuya donusuyor. Icerik olarak verilen pek cok nota cok basarisiz sekilde karistirilmis. Portakal cicegi ve yesil notalar fazla hissedilseydi parfum cok rahatlatici olabilirdi. Hadi bunlar zordu diyelim vanilyaya agirlik verilip kis mevsimine uygun bir koku olusturulabilirdi. O da olmamis.

Bu sekilde yorumuma son vermek istemiyordum ama parfum ustundeki calismalarin ozensiz oldugunu dusunuyorum. Daha fazla calisilip, basarili sonuclar elde edilebilirdi. Yakinda gelecek olan Sevgililer Gununde belli bir satis grafigi elde edilmek icin piyasaya acele ile surulmus adeta...Piyasada cok benzerinin oldugunu ve kendisine has ozel bir karakterinin olmadigini dusunuyorum. Rock'n Rose benim icin sinifta kaldi.

9 yorum:

B5 dedi ki...

bahsettigin bu parfumu hic duymadim. Sevgililer gunu icin kesin piyasa hazirliyorlar minik hanimlara.

Bu arada az once bir parfum buldum evde(bakmadigim esantiyonlar-Claire de Musc).
Ve arayip adresine girdim bu seti buldum:
http://www.salons-shiseido.com/anglais/pagelut.html

bir bak istersen.. CD icin calismis ama su an Shiseido icin calisiyor ve ofisi bizim eski evimizin hemen yanindaymis :)

Mademoiselle dedi ki...

B5,
INANAMIYORUM, sen benim en hayran oldugum parfumculerden biri olan Serge Lutens'in unlu bir numunesine sahipsin. Son iki aydir, aylik parfum kotami astigim icin ebay'den Serge Lutens ve Frederic Malle parfumleri alamiyorum. Ama onlar en cok yorumlamak istedigim iki parfumcu. Daha sonra Bond No.9 yorumlari yapmak istiyorum. Ah bilemezsin bu parfum sevdasi bana cok pahaliya mal oluyor:)

Adsız dedi ki...

Bu parfumun bu ay cikacagini Elle dergisinden okumustum. Benzerlerinin oldugunu ogrenmem cok iyi oldu, deneyipte aklimi karistirmama gerek kalmadi. Tesekkurler.

B5 dedi ki...

X Mademoiselle,
??E tamam o zaman. Bu elimdekinde az var. Yine arayip bulayim(inan hangi magaza bilmiyorum ama Douglas zincirlerinden birinde sanirim) ve sana gondereyim bunu baloncuklu zarfta giderse. Olmazsa bu elimdekini yollarim, senin olsun.

Dedigim gibi Paris´teki evimizin yan sokaginda imis Serge`in Shiseido salonu. Sana verdigim linkteki teli arasak belki de bedava gonderiyorlardi eve, kimbilir : )... Acaba Almanya´ya ya da Italya´ya gonderirler mi?..
Ya aslinda esime arattirabilirim belki. Ya da ben mi arasam, onun Fransizca sivesi tam Italyan ;)..
dur bir bakalim... deneyelim..

Mademoiselle dedi ki...

B5,
"perfumefanclub@gmail.com" benim bu blogla alakali olan emailim. Eger bana bos bir mail atarsan bu konuyla ilgili birsey soylemek istiyorum.

Mademoiselle dedi ki...

Bilge,
Yorumun icin tesekkurler. Evet bu parfumle kafani karistirmana hic gerek yok. "Angel" tarzi parfumlerden sadece basarisiz bir tanesi daha.

perfumefanclub.blogspot.com dedi ki...

B5,
Kucuk bir duzeltme yapayimda parfumler uzerine yanlis yada eksik yorum yazan birisi olmayayim.

Serge Lutens son donemlerin en basarili parfumculerinden birisi. Shiseido markasi ile bir donem calisti ve ismini yeterince duyurup, parfumleri populer olmaya baslayinca markadan ayrildi(en son duyumum bu sekilde).Suan parfum calismalarini bagimsiz olarak gerceklestiriyor. Ama shiseido icin urettigi parfumleri hala bu marka tarafindan satiliyor.

B5 dedi ki...

Bugün bu parfümü denedim ve senin yorumunu okudum...
Su an hafif bir meyvemsi koku kaldi, aradan birkac saat gectikten sonra.. Etkisi hemen kayboldu.
Denilen dogru, cok daha gencler icin, ve ben gencken(33oldum ya) de kullanmayacagim bir koku..

meveo dedi ki...

rock'nrose, aslinda sanirim ticari bir yaniltmaca. hem rengi, hem "...'n'rose" ismi, insanda gulumsu bir beklenti yaratiyor. ben de freeshop'da rengi ile ilgimi ceken siseyi ilk gordugumde o donem cok duskun oldugum gul temali parfumlerden biri zannedip atlamistim ama, stripin uzerine sikar sikmaz yuzum eksidi sanirim.

sonra ismi dusundum ve aklima "rockrose" diye bir ayri cicek (gullerle alakasiz) oldugu geldi.

simdi gene baktim, evet, manolyagillerden sayilmakla beraber, camsi notalar barindiran bir bitki. bu anlamda meyvemsi taze havayi kokuya rockrose vermis olabilir diye dusunuyorum. ama bu iki apostrofla yapilan bu kelime oyununu da valentino'ya haddim olmayarak yakistiramiyorum.

cok basarili bir isim secimi aslinda kokudan bagimsiz dusunuldugunde, "kadife eldivenm icinde demir yumruk" gibi bir yumusak bir isyan duygusu cagristiriyor denildigi gibi gercekten. keske icerigi de ismine uyabilseydi.