25 Ocak 2007

Spring Flower by Creed (1996)


Notalari: Rose(gul),jasmine(yasemin), seftali, kavun ve elma.

Creed, Spring Flower'in bir hikayesi var. 80'li yillarin basinda cok zengin bir bayan Audrey Hepburn'dan kendisine ozel bir parfum yapmasini istiyor. Meyve notalari olmali ama cok sekerli yada cocuksu olmamali... Taze kokmali ve rahatlatici olmali. Gecis donemi olan Ilkbahar'da giyilmeli ve yagan yagmurlarla butunlesmeli...Gunluk kullanilabilecek ama ozel bir koku olmali. Etkisi uzun surmeli...Asil olmali ve bir hanimefendi ile butunlesmeli... Uzun bir liste hazirliyor bu hanimefendi ve parfumcuye veriyor. Tabi parfumun yaraticisi icin bu pek kolay olmuyor cunku yaptigi parfumun istenilen ozelliklerin hepsine uymasi gerekiyor.

80'li yillarin ortasinda parfum tamamlaniyor ve asil hanimefendiye sunuluyor. Hanimefendi parfumu begeniyor ve isminin Spring Flower olmasini istiyor. Iste bu hanimefendi bu essiz parfumden bir sure sonra sikilinca 1996 yilinda yaraticisinin olumunden uc yil sonra piyasaya suruluyor.

Piyasaya sunulur sunulmaz, ozel olarak yapilmis bu parfum unluler tarafindan kullanilmaya basliyor. Gwyneth Paltrow, Nikki Taylor, Naomi Campbell gibi akilli bayanlarin imza parfumleri oluyor...

Spring Flower, benim meyve-cicek karisimi parfumler arasinda en sevdiklerimden birisi. Siselerce kullansam sıkılmam gibi geliyor. Bu parfum bence huzuru cagristiriyor.

Parfum ilk sikildiginda seftali ve gul kokusu daha belirgin hissediliyor. Tende kurudukca yasemin, leylak ve diger meyvemsi notalar belirmeye basliyor. Ben hafif bergamut ve sandalagaci kokusuda aliyorum, hemde cok guzel tamamlanmis.

Pek cok bayan meyve kokularini giyemez(sevmez) ama Spring Flower'in onlari bile etkileyecegini dusunuyorum. Benim icin bu parfumden daha guzel bir ilkbahar parfumu olamaz.

Creed evinin parfumleri piyasadaki diger marka parfumlerden daha pahali ama indirimli parfumculerde(online) normal satis fiyatinin neredeyse yarisina bulmak mumkun.

Hiç yorum yok: