25 Şubat 2007

Labdanum by Donna Karan Essence(2005)


Donna Karan, parfumlerde kullanmayi sevdigi dort notadan, tek tek yada beraber giyilebilecek esanslar uretmeye karar verdi ve marka piyasaya Labdanum, Wenge, Lavender ve Jasmine isimli esanslari sundu.

Labdanum acilisini limonumsu bir nota ile yapiyor ama bu nota cok kisa suruyor(tenimde bir dakika bile degil). O kadar guzel bir nota ki keske daha kalici olsaymis diye dusunuyorum. Amber, duman, deri, sandal agaci farkedebildigim diger notalar. Suphesiz parfume ismini veren laden zaten hem ust notalarda hem de alt notalarda hissediliyor. Bazilari cicek notalarini da cok net hissetmis ama benim tenimde agirlikli olarak odunumsu bir parfum.Labdanum, ten kimyasi ile cok degisen parfumler arasinda gosteriliyor. Aslinda bu kokuya parfumden ziyade esans demem gerekiyor zira kaliteli yaglardan elde edilmis.

Labdanum, bazilarina gore, Wenge ile kusursuz bir karisim olusturuyormus ama ben henuz test etmedim.

Merak edenler icin laden bitkisi hakkinda kisa bir bilgi eklemek istiyorum. Ladengiller familyasından; İç Anadolu ve sahil bölgelerinde yetişen, kış aylarında yaprak dökmeyen, yeşil bodur bir çalıdır. Yaprakları karşılıklı dizilmiştir. Çiçekleri büyük, beyaz veya pembe renklidir. Meyveleri kapsüldür. İçeriğinde Ladan denilen zamk vardır.
Faydası : Balgam söktürür. Nezleyi keser. Dizanteride faydalıdır. Parfümeride kullanılır. Bu kisim "www.draligus.com" adresinden alintidir.

Bu ek bilgiden sonra parfumun kis aylarinda konforla giyilebileceginin altini cizmek istiyorum. Odunumsu kokularda rahatsiz oldugum notalar bu esansta kullanilmamis.
Ilerleyen gunlerde Wenge isimli esansi tek basina ve Labdanum ile karistirarak ortaya nasil bir sonuc ciktigini yorumlayacagim.

Bana gore bu esans cok rahat unisex kullanilabilir. Kullanabilmek icin odun notalarindan hoslanmaniz gerekiyor. Ben bir ormanin icinde, agaclarin kokusunu icime cekerken cok huzurlu oldugum icin, bu esansi tenimde deneyincede ayni huzuru hissettim. Fikir uretmeye dayali calisanlar kullanilirsa verimli sonuclarin ortaya cikacagini dusunuyorum. Esansin 100 ml'lik boyunun ABD sinirlari icerisindeki magaza satis fiyati 165 Dolar( Bu fiyat suanki piyasada kaliteli ozleri kullanan tum parfum evleri icin ortalama olarak ayni). Fakat ebay'den yada indirimli parfum satan online adreslerden daha ucuza almak mumkun.

Labdanum (laden) resmi www.neroliane.com isimli web adresinden alintidir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Wenge, benim bu seriden kullandigim esans. Az miktarda kullanmak yetiyor ve tenimde uzun sure kaliyor. Labdanum'u denememistim. Simdi iki esansin uyumunu merak ettim...Madem o kadar guzel oluyor, neden iki esansi birlestirip bir parfum yapmamislar?

Mademoiselle dedi ki...

Asli,
Ben Wenge'yi henuz denemedim, ama bu dort esans arasinda en populer olani sanirim senin kullandigin. Muhtemelen Labdanum cok odunumsu oldugu icin herkesin hoslanmayacagini dusunmus olabilirler. Yada bir tane satmak yerine iki tane satip daha fazla kar yapmak gibi ticari bir neden de olabilir...Pek cok neden olabilir, sorunun gercek cevabini bilmiyorum.
Ikisinin uyumunu bende merak ettim. Yakinda bu konudaki yorumlarimi yazacagimi dusunuyorum.