1 Şubat 2007

L'inspiratrice by Divine



Notalari:Rose(gul) , ylang-ylang, vanilla(vanilya), tonka bean( resmini yazinin devaminda gordugunuz ilginc bitki), vetiver( kabe samani), patchouli(silhat), peony(sakayık).

L'Inspiratrice zor anlasilan , zor sevilen ve zor giyilen bir parfum. Piyasaya henuz birkac ay once suruldu. Ama 2006 mi yoksa 2007 mi, emin olmadigim icin tarihini yazmiyorum. Parfum evi olan “Divine’in” hedefi modern parfumleri klasik parfumlerin kalitesi ile yorumlayabilmek. Parfumun yaraticilari bu kokuyla marka olma yolunda hizla ilerlediklerini ve parfumun markanin cizgisini yansitan en basarili bulus olduguna inaniyorlar. Parfum sisesinin mat bir kirmizi olmasi gulun sicakligini yansitmanin yani sira ayni zamanda kokunun gizemini yansitiyor.

L’inspiratrice, ust notalarinda gul iceriyor. Bu gul koyu kirmizi, gizemli bana gore hafif aci ve alkol miktari fazla olan bir gul. Yani aslinda bende etkileyici bir acilis izlenimi biraktigini dusunmuyorum. Parfumun kategorisi gul kokusu ama silhat ve kabe samani notalarinin, vanilya ve tonka fasulyesi ile birlestirilis formulunden oturu gizli kalmis bir gurme tarafi oldugu yapilan yorumlar arasinda. Şakayık cicegi ve bergamot parfumun bastan cikarici bir etki yapmasi icin eklenmis ve parfumun temel notalari olarak kalmis.

Parfum evine neden "Divine" ismi secilmis bilmiyorum ama parfum yaraticilari parfumlerine markanin ismini yansitmak icin kutsal bir anlatim verdiklerini soyluyorlar. L'inspiratrice kendilerini ifade ettikleri en basarili parfum oldugu icin sloganida "Sik ve Modern Kadinin Kutsal Kokusu"oluyor.

Sonuc olarak piyasada olan cesit cesit parfumun farkli zevklere hitap ettigini dusunuyorum. Ve L'inspiratrice gercekten ama gercekten modayi siki takip eden guclu bir bayanin kokusu olabilir.

1 yorum:

B5 dedi ki...

Divine dan Divine a bugun asik oldum!
Minik magazalarinin onunden geciyorduk ve tesaduf tam da Parfum Muzesinden cikmistik.

Divine onunde elinde parfum siseli bir kiz israr etti ve denedik. 5 saattir harika kokuyor, daha da guzellesti. Internetten de ismarlanabiliyormus.

Sevgiler


Ps: parfum muzesi dedigim FRAGONARD'in actigi. Paris'teki. Grasse tekin 11 sene once gormustum. Oldukce bilgilendiriyorlar islemler, parfum, tarih ve neden nasillar hakkinda..