27 Şubat 2007

Mandarine Mandarin by Serge Lutens 2006)


Notalari:tangerine peel(mandalina kabugu),clove(karanfil), ambergris(amber), honey(bal), musk(misk), beeswax(balmumu), nutmeg(hindistancevizi agaci),orange peel(portakal kabugu), smoky tea(dumanli cay), rose(gul), labdanum(laden), tonka bean(tonka fasulyesi).

Iste benim parfumde en sevdigim notalar: Cay(ustelik dumanli), amber, turuncgiller... Sadece bu uc nota yeter! Bir parfum benim sevdigim tum notalari icerir ustelik umdugumdanda kalici olursa kim tutar beni, dunyanin isi olsun bugun , yorumlamadan duramam!

Iki parfum sever bir araya gelirse ikisi icin bitmek bilmeyen dakikalar, digerlerinede izdirap dolu dakikalar baslar. Eger etrafta izdirap cekecegine inandiginiz kimse yoksa iki kisi susmak bilmez, hayatlarina girmis tum parfumler uzerine konusurlar. Tipki dun ebayden aldigim paketin gelmesiyle Diane ile(Dragonfly isimli parfum saticisi)tesekkur amacli baslayan konusmamiz gibi.O da benim kadar hayrandi MM isimli bu parfume.

MM, acilisini mandalina ve baharatlarla yapiyor. Ben karabiber kokusu aldigima neredeyse eminim ama okudugum diger yorumlarda bu natadan bahseden biri olmamis.Daha sonra amber hissedilmeye basliyor. Sonra sirasiyla balmumu, bal, misk, laden ve cay notalari hissediliyor.

Diger yaz kokularinda sikayet ettigim limon kolonyasi notalari bu parfumde yok. Nihayet yok, iyi ki yok!!! Parfumun cok pahali olduguna dair yorumlarimi yapmaktan vazgeciyorum bir anda, bu parfume hersey deger...

Ana notalari "portakal-mandalina" olan farkli parfumler var. Onlarida denedikten sonra kafamdaki kusursuz Mandalina-Portakal kokusunu yerine oturtturmus olacagim. Bunlar, Annick Goutal'dan Les Nuits d’Hadrien, Creed'den Orange Spice, MPG'den Secret Melange ve L'artisan'dan Fleur d'Oranger ve yine Serge Lutens'den Fleurs d'Oranger.

Simdilik, bu parfum hayatimda denedigim en guzel mandalina-portakal (kisaca turuncgil) kokusu ve en guzel yaz kokularindanda birisi.Dikkat, kesinlikle gunluk giyilebilecek kadar basit notalara sahip degil. Son derece karmasik ve yogun bir koku. Ilik bir havada verilmis -gece, gunduz- ozel davetlerde tasinabilecek bir koku.

Iyiki bu siparisi vermisim, iyiki seni tanimisim MM. Serge Lutens evine bir kez daha tesekkurler...

Resim,www.salons-shiseido.com isimli web siteden alintidir.

6 yorum:

B5 dedi ki...

Daha dün esimle Serge Lutens standi önünde parfümlere baktim.
Parfümlerinden Fumerie Turque´dü denedigim. Cok rahat tasinacak bir parfüm degildi, kesinlikle bambaska bir ortam- hatta ülke- istiyor o kokuyu tasimak sanki..
Bilseydim bu MMi denerdim.. Hatta deneyecegim. Herne kadar karanfili cok sevmesem de..
Sevgiler,

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Aslinda Serge Lutenslerin cogu kolay tasinan parfumler degil. Ben sahsen bu MM'i cok sevdim. Fakat esim her zamanki gibi sevmedi. Yani bilemiyorum benim icin mukemmel olan baskasi icin kotu olabilir:) Karanfil agirlikli degil parfum, seni rahatsiz edecegini dusunmuyorum. Sadece bir tane Serge mi denedin? Begendigin olmadi mi?

B5 dedi ki...

Elbette, daha önce sana söyledigim evimde buldugum deneme- Clair De Musc-Serge Lutens... Bu hosuma gitti sonradan..
Bir de yine Serge Lutens den ²RAHAT LOKOUM" gibi bir parfüm duymustum, onu cok merak ediyorum.. Bu Fumerie Turque´de de gördügüm oryantallik(ne yazikki böyle adlandiriliyor) nereden kaynaklaniyor acaba..

Mademoiselle dedi ki...

LOKOUM'u denemedin mi yani:) O parfum epey unludur:) Ben de henuz denemedim ama merak ediyorum.Clair de Musk numunem elimde suan, yakinda yorumlayacagim.
Ah B5, sana ne demeli bilmiyorum ki! Serge Lutens standini buluyorsun, hepsini denemiyorsun bile. Tamam uc taneden fazla olunca kokular karisir ama yine de az cok fikir sahibi olabilirdin. Ben burada magazaya gitmek icin uzun bir yol kat edildigi icin gidemiyorum. Bir numuneye 10 dolar veriyorum. Serinin tum parfumlerinin ufacik numunelerine bir parfum sisesi parasini harciyorum. Ustelik o numuneler biz musteriler icin dagitiliyor parfumlerilere. Sen buluyorsun, numuneleri almiyorsun:) Bir daha boyle bir firsati kacirdigini sakin yazma bana olur mu, catliyorum kiskancligimdan:)

B5 dedi ki...

?? Numuneye para mi veriyorsun?? Deli mi bunlar?? Amerika´ya ucak parasini müsterilerden aliyorlar o zaman.
Sen buraya gel, her "alisveris ettiginde" yaninda numune veriyorlar.
Ya da alisverissiz diger tüm parfümler ise hep bir acik sise ile standda deneme icin.
Dedigin gibi ben iki parfüm deniyorum her seferinde karsima cikinca. Karisiyor..
Sen bu kitaya gel ben biriktirip sana yollarim. Belki -ama belki- yine Paris´e dönmemiz bu yil sonu gerekecek. Lutens´e de gidip bakarim senin icin.
Sevgiler,

Mademoiselle dedi ki...

:)Tesekkur ederim B5, cok dusuncelisin!
Evet, burada yazdigim tum parfumlerin ya numunesini yada bizzat sisesini alip yapiyorum. Bedavaya aldigim numune o kadar az ki! Bir tek Sephora'dan alabiliyorum, orada da parfum sayisi sinirli!
O luks alisveris merkezlerindeki super suslu saticilar, eger cok sik giyinip gittiysen yuzune bakiyor, tatli bir muhabbetle yakani birakmiyor, illaki bir parfum satiyorlar. Numuneye gelincede, sekerim sana kocaman bir "tester" sisesini bile verebilirim ama suan elimde bir tane kaldi, sen su gun bana mutlaka ugra diyorlar. Bu klasik bir yalan mi, yoksa gercektende numuneleri sise ile mi dagitiyorlar bilmiyorum. Fakat ne zaman gitsem numune yok! Bu parfum evlerinin sucu degil ama, calisanlar numuneler gelir gelmez aralarinda bolusuyorlar. Ozellikle parfumler sisesi 150 Dolardan ucuz olmayan pahali parfumleri...
Yakinda bende bir Avrupali oluyorum, bakalim hayat oradayken ne kadar degisecek:)