2 Mart 2007

31 Rue Cambon by Chanel (2007)


Notalari: sitrus, deri, amber, bergamot, tutsu, iris, biber, tarcin, laden, sandalagaci, paculi, kabe samani.

Bugun henuz Subat ortalarinda sinirli sayida dagitima gecen ama resmi olarak satilmaya baslamayan bir parfumden, 31 Rue Cambon'dan bahsetmek istiyorum. Oncelikle notalari kisminda yanlislar, eksikler olabilir cunku parfumun icerigi suan icin gizli tutluyor ve ben ancak kendi yakalayabildiklerimden bu listeyi olusturdum. Zamanla parfum resmi olarak Chanel'in web sitesinde yayinlaninca ve diger parfumerilerde satilmaya baslayinca notalari acik bir sekilde anlasilacaktir.

Oncelikle 31 RC'nin, Les Exclusifs adi altinda 200ml'lik siseler icerisinde satilan alti parfumden biri oldugunu belirtmek istiyorum.

Ust notalarda Chanel parfumlerine has sitrus acilisi var. Aldehitlerin kullanildigi ust notalari mukemmel tamamlanmis alt notalari ile 31 Rue Cambon'un oldukca giyilebilir bir  parfum oldugunu dusunuyorum.  Daha detayli yorumumu suradan okuyabilirsiniz.

Chanel pespese cikardigi iki parfum serisi ile (Les Exclusifs ve Rue Cambon), "haute couture" tasarimlari disindaki alanlarda da cok calistiklarini ispat ettiler.

7 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Cok guzel blog, tebrikler, sumuklude gordum gordum sonunda geldim :))

chanel no5 birinde cok cok hosuma gitti, sonra bvlgari rose ve jasmine essence cok begendim ama arkadas tenine s1kt1 kotu kotu koktu, ben henuz denemedim kendi tenimde ama bayagi tereddute dustum. bu arada bvlgari bebek kokusuna bayildim.. bu parfumu inanilmaz merak ettim simdi, islerin boyle yurudugunu bilmiyordum inanir misin, sayende ogrendim. bu arada ben elizabeth arden beauty, clinique happy, davidoff cool water, dkny (unuttum hangisi bitti uzun sure evvel) ve tommy cok cok severek kullanmistim, nina ricci'nin hannibal filminde bahsedilen de inanilmaz hosuma gider, ayrica estee lauder severim. Alirken notasina falan bakmam hatta acikcasi bir kere koklar tenimde bile denemeden aceleyle alirim, ama sen bahsedince ben merak ettim hangi notalari seviyor musum soyler misin??

Mademoiselle dedi ki...

Minik Patikler hosgeldin,
Guzel sozlerin icin tesekkurler.Bana hangi notalari sevdigini sormussun, bu sorunun cevabini maalesef veremeyecegim. Cunku hangi notalari sevdigini henuz bilmiyorsun. Meyve kokulari ve cok hafif yaz kokulari genel tercihin...Bvlgari rose'da Jasmine'de guzel secimler olabilirdi. Parfumleri teninde denersen daha iyi sonuc alirsin,zira parfumlerin buyuk cogunlugu ten parfumlerinden olusuyor. Siseden deneyip alirsan, ilerleyen gunlerde cabuk sikilacagin hatta nefret edecegin parfumlere para harcamis olursun. O nedenle mutlaka dene, numune alabilirsen sevdigin parfumun numunesini al, evde de dene, hala hosuna gidiyorsa artik satin alabilirsin...

Minik Patikler dedi ki...

:) tahmin etmistim neyi sevdigimin belli olmadigini ama inanir misin simdiye kadar hic pisman olmadim aldigim parfumlerden, hatta etraftan soranlar olurdu hep :)) bundan sonra parfum alacagim zaman tenime s1k1p uzun sure takip edecegim nasil koktuguna, oyle aninda koklamakla da olmaz sanirim.


Cok tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

Inanmiyorum--harika bir yer burasiii--belki de sorularimin cevabini bulabilirim--eskiden cok severek kullandigim parfumlerin kokusu tenimde eskisi gibi ho$durmuyor---sanki durdukca agirlasiyor--yada bana oyle geliyor--bende artik vucut spreyleriyle idare ediyorum--cok nadir arada kullanirsam da hemen du$ almak istiyorum cunku boyle hafif alkolumsu bir koku olusuyor--tam anlatamadim sanirim ama yani bu parfumlerin icerigi degismedigine gore sebep ne olabilir? Bende chanel chance kullaniyorum ama senin gibi iceriklerinden hic anlamam--sadece kullaniciyim yani:)

cok guzel bir site hazirlamissin--

Mademoiselle dedi ki...

Banu,
Oncelikle hosgeldin. Guzel sozlerin icin tesekkur ederim. Bu blogu yazarken inanilmaz keyif aliyorum...
Senin sorunun bende de oluyor, hatta herkeste oluyor. Parfumlerin icerigi degimsiyor(genellikle), ama mevsimler degisiyor. Surekli bir parfumu kullanmak yanlis, en azindan iki tane olmali. Biri soguk havalar digeri sicak havalar icin...
Bazen zevkler degisiyor...Bir zaman severek kullaniyorsun , sonra kokuya burnun alisiyor ve sevmiyorsun.
Baska bir neden parfumu eger iyi kosullarda saklayamiyorsan, kimyasi degisiyor. Mutlaka karanlik ve serin bir yerde korumalisin.
Son neden ise parfumu eger teninde giyiyorsan, teninin parfume tepkisi degisiyor. Notalar teninde daha farkli oluyor(bu bazen ilk nedenden de olabiliyor. Hava sicak oldugundan tenin daha terli/nemli oluyor. Cildin parfumu algilayisi farkli oluyor. Kisin ise cilt kuru oldugundan notalar tamamen degisiyor...)Acaba seninkisi hangi nedenden dolayi gerceklesiyor...

Adsız dedi ki...

6-7 tane parfumu ayni anda kullananlardanim, 1 tane asla yetmez:)--chanel chance'da bahar icin guzel ama yaz icin agir geliyor cicek kokusu olsada--halbuki bana parfum dayanmaz--yani siseler cok cabuk bosaliyor, oyle --odanin gunes gormeyen yerinde de duruyorlar--belkide kullandigim vucut losyonu-dus jeli-vs gibi seylerin etkisi var--onlarda bazi degisiklikler yapiyorum cunku zaman zaman--simdilik bath&body works'un body splash'leri favorim--hem kalici, hemde cok hafif, latif bir kokusu var---vucit losyonuda ayni kokuda olursa inanilmaz oluyor:) neyse bu konularda saatlerce konusabilirim :) sevgiler

Mademoiselle dedi ki...

Banu,
O body splash'lerin fiyatlari yakinda
olmasi gerekenden daha yuksek olursa sasirmam. Cunku senin gibi, onlari sevenlerin sayisi her gecen gun artiyor...