25 Mart 2007

CARNAL FLOWER by FREDERIC MALLE (2005)


Notalari: Bergamot, kavun, okaliptüs, Ylang Ylang, Salycilates, yasemin, Tuberose absolute, portakal cicegi, hindistan cevizi ozu , beyaz misk.

Frederic Malle'nin teyzesi( Candice Bergen), 1971 yilinda gosterime giren "Carnal Knowledge" filmindeki rolu ile Carnal Flower'in bulunmasinda ilham kaynagi olmus.Parfum, "Domonique Popion" tarafindan iki yil calismanin ardindan tamamlanmis.

Carnal Flower'in , Fracas ile cok benzer icerikte bir parfum oldugu biliniyor.

Carnal Flower bergamot ile hafif fresh bir acilisa sahip. Hemen arkasindan yesil notalar ile karisik kavun notasi hissediliyor. Carnal Flower'daki yesil notalar ( ne sekerli, ne aci) pekcok tuberose parfumlerindeki gibi rahatsizlik hissi vermedi. Alt notalarda parfumu yumusatan bir hindistan cevizi ve misk var.

Carnal Flower, bana gore basarili tamamlanmis bir parfum. Ozellikle alt notalarinda her daim problem yasadigim sumbul parfumleri arasindan kolaylikla ayirt edilebiliyor.

2007 yilinin en iyi butik parfumu dalinda birinci "Carnal Flower" secildi. Bir sumbul kokusu olarak ilk siraya girmesi cok sasirtici bir sonuctu.

Parfumu hakkinda duydugum olumlu yorumlar ve aldigi birincilik odulunden sonra, bir takim beklentiler ile denedim. Bu nedenle ilk kez denedigimde nefis bir koku oldugunu dusunmedim. Sonra ikinci ve ucuncu denemelerimde hala bir kusur aradigimi ve bulamadigimi farkettim. Ustelik hindistancevizi ile tamamlanan alt notalarini sevmistim. Parfum unisex ama bayanlar icin daha uygun bir koku. Carnal Flower bu yil kadin parfumleri arasinda odul aldi. Fakat, diger yandan, parfumun ust notalari daha cok erkek parfumlerinin acilisina benziyor. Sonuc olarak eger teninize yakistiriyor ve begeniyorsaniz unisex olarak giyilebilir. Bu parfumu denemeden alip riske girmeyin. Sumbul parfumleri herkes tarafindan kolaylikla giyilebilecek kokular degildir.

Hiç yorum yok: