27 Nisan 2007

Bambou Cologne by Yves Rocher


Bugun, 4 Dolara aldigim ve severek kullandigim bir urunden bahsetmek istiyorum. Deneme boyu olmadigi icin kocaman bir boyuna(125 ml) 4 dolar verdigim (kampanyaliydi)Bambou, basit bir kolonya aslinda. Yani su bebe kolonyalari gibi birsey ama ben cok sevdim. Ozellikle spor yaparken kullanmak bana ayri bir zevk verdi .Yves Rocher'in bu kolonya serisi dort farkli kokudan olusuyor ve digerlerinden, ozellikle de hanimeli( Honeysuckle) ve mavi sedir'den( blue cedar) daha cok umutluyum. Acikcasi hepsini denemeyi isterim.

Bambou'nun unisex bir kolonya oldugunu dusunuyorum. Spora giderken bazen esime, sen de kullanmalisin cok rahatlatici diyorum:). Amac bir an once bitirmek bu kolonyayi ve yenilerini denemek:). Bambu kokusu o kadar net ki, koku duygusu en zayif olaniniz bile alabilir:). Son derece basit ve hos bir kolonya. Alisverise giderken( ozellikle spor giysiler icindeyseniz) ve spor yaparken tam ihtiyacimiz olan koku. Hatta ders calisirken, evde pijamalarimizi giymisken, gece yatmadan once, gunu evde gecireceksek sabah kalktiktan hemen sonra giyilebilir. Sadece ozel bir koku olmadigini ve gun icerisinde klasik kiyafetlerimizi giymisken denememenizi oneririm.
Daha onceleri body splash'lari spor kokusu olarak kullaniyordum, kolonya grubunu kesfettikten sonra onlara gerek kalmadi...

Bu kolonyayi, kadin, erkek, genc, yasli demeden herkese oneriyorum.

Ilgilenenler icin web sayfasini Yves Rocher ekliyorum.

5 yorum:

B5 dedi ki...

Iste bu kokulari biliyorum. Ama parfüm/kolonya olarak degil de vücut sampuani olarak.
Gecen sene basladim. Paris´teyken kart verdi Yves R.. 3euro falandi. Zaten tüm ürünleri ucuz.
Sonra bu kampanya isini tüm ülkelerde yaparak ve neredeyse tüm yil, ucuz satiyormus görüntüsü ile veriyor. Cok numaraci bu Yves :)
Tam da bugün eve kart yollamislar, hediye var, gene yari fiyatina vs.. Bunlarin kampanyasi hic bitmiyor. Gecen sene yiginla malzeme vermislerdi, aylar sürdü bitirmek. Simdi de alman Yves yine kart verdi. Bakalim... Her ülkede satis politikasi ayni :)

Koku konusunda sana katiliyorum. Bambu, serin, hafif. Ama iki sise sonrasi baskalarina gectim.

Y.R. Leylak, portakal cicegi kokularini da annem ve kardesim sevdi. Adi üzerinde kokular. Ilkini vücut losyonu, ikincisi krem parfüm olarak. Kalici olmayan ama masum kokular :)

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Evet, sene boyunca hep kampanyadalar ve pek cok kisi hala nasil kar ettiklerini soruyor kendi kendine. Neden mi? Cunku Yves Rocher urunleri kaliteli...Parfumlerinden bir kac tanesi, pahali diger parfumler ile yarisiyor. Ve kampanyanin icinden bazi kaynaklar, uretime cok fazla para harcandigini soyluyorlar.
Bazi ulkelerde bu urunler ucuz degil tuhaf bir sekilde. Bu ulkelerden biri Turkiye maalesef...

B5 dedi ki...

Türkiye fiyatlarini bilmiyorum tabii.
Ama bir oran yaparsak bir vücüt sampuani parasina iki kornet dondurma alabilirsiniz.
Benim söylediklerim Fransa-Italya ve Almanya icin gecerli.
Selamlar..

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Şu, memleketimizdeki parfüm fiyatlarının tuhaf pahalılığı, ayrı bir inceleme konusu olsa gerek.
Boşuna değil, Avrupa'da sokakta herkes misler gibi kokarken bizde güzel kokan insanın nadir duyulması...

Bugün "Bambou"yu indirimli olarak aldım. 125 ml. lik şişesi 29.- YTL idi. Üstelik bu da indirimli fiyat! Önceden 42.-YTL imiş.
Yani sizin 5.- US Dolarla karşılaştırıldığında, anlamsız bir fark çıkıyor.

Mademoiselle dedi ki...

Emekcikiz,

Bu acidan cok uzgunum. Ayni sey Rusya icin de gecerli. Ruslar da ulkelerinde pek cok seyin ucuz olmasina ragmen parfumlerin alim gucunden fazla oldugunu soyluyorlar. Rus kadinlarinin parfumlere asiri ilgili olmasini dusunursek onlar icin de cok olumsuz bir sonuc bu. Bamboo'yu umarim deneyerek almis ve begenmissindir. Ben ozellikle su kavurucu yaz gunlerinde begenerek kullaniyorum( ozellikle rahat kiyafetlerimin icinde).