23 Nisan 2007

Series 1: Leaves: Tea by Comme des Garcons (2000)


Notalari: black tea( siyah cay), bergamot, rose( gul) , cedar wood( sedir agaci), maté ozu.

Tea, oyle guzel bir cay kokusuydu ki, gunlerdir cay icmiyormusum gibi canim cok koyu demlenmis bir bardak cay cekti. Cayimi demledim, en guzel fincaniminin icinde buyuk bir keyifle yudumladim. Yudumladim ama maalesef kokladigim cay kadar guzel bir cay degildi ictigim....

Daha once bu parfumun son notalarinin yani odunumsu notalarinin ust notalar kadar basarili olmadigini duymustum. Bu nedenle son ana kadar bekledim. Bekledim ama olumsuz olarak bahsedebilecegim bir durumla karsilasmadim. Sonra bir parfumun basarili olup olmadigini anlamanin en iyi yoluna basvurdum. Yani cok begendigim bir cay kokusu ile Tea'yi karsilastirmaya karar verdim. Karsilastirmaya katilan diger parfum, benim favori cay kokum T42 oldu.

Bu sefer iki parfumu denemeden once gereginden fazla heyecanlanmistim. Cunku Tea for Two'dan daha cok begenmekten korktugum yeni bir koku ile karsilasmistim. Iki cay arasindaki farki cok kisa olarak su sekilde ozetleyebilirim. Birisi(Tea) tutunlu oldukca sert bir cay iken , digeri(Tea for two) icine bal ve zencefil konmus sert bir cay. Bu iki parfumde kullanilan cay notasi tamamen ve kesinlikle ayni cay notasiydi. Tea for two'yu ilk denedigimde bu kadar sekerli oldugunu hissetmemistim. Bu karsilastirmanin sonucu olarak sunu soyleyebilirim. Ikisi de harika bu parfumlerin. Ikisi de unisex kullanilan parfumler. Fakat artik sunu daha rahatlikla soyleyebilirim: erkekler siz Tea'yi kullanin, bayanlar siz Tea for Two'yu kullanin.
Veya ikisini de deneyin ve hangisini daha cok sevdiyseniz onu kullanin:). Tahminen bu iki parfumu ayni anda deneyenler Tea for Two'yu daha cok begenecekler.

Cok onemli bir not olarak bu parfumlerin surekli kullanilabilceke kokular olmadigini hatirlatmak istiyorum. Ikisi de cok ozel kokular. Ikisi de seksi kokular. Ikisi de gece kullanimina daha uygun kokular. Ikisini de ozel bir davette de giyebilirsiniz, pijamalarinizi giyip, cayinizi icerken ve gazetenizi okurken konfor amacli da giyebilirsiniz(nadiren)...Amaclara istediginiz kadar eklemelerde bulunabilirsiniz. Ben iki parfumu de cok sevdim ama birisini secmek zorunda kalirsam muhtemelen Tea For Two'yu sececektim...

Mate resimi www.kochkiste.de sayfasindan alinmistir. Tea isimli parfum ile ilgileniyorsaniz ayrintili bilgiyi Lucky Scent'ten bulabilirsiniz.

5 yorum:

B5 dedi ki...

Selam,
Az önce bir email geldi, sana da gelmistir ya:
Irma Shorell 6´li set hediye ediyor anneler gunu icin satislarda, eger denemediklerin varsa, hos bir yöntem olabilir.
Annem cok begendi bu arada eski kaybedip kavustugu Sortilege´ini. Cok benziyor gercekten Le Galion´un üretimine. Ancak cok kalici degil gibi geldi sanki..

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Ben muhtemelen kullanmadigim bir email adresimi verdigim icin, bu promosyona dair bir mail gelmedi bana. Fakat cok hos bir promosyon olmus gercekten.
Annenin parfumunu begendigine sevindim. Ben de uzun zamandir ilk versiyonu ile olan benzerligi uzerine dusunuyordum.

Aslı Cin dedi ki...

Çay kokusu ilginç geldi bana, özellikle seksi bir koku olduğunu da belirtmişsin ya, iyice merak etmeye başladım.eyygw

Mademoiselle dedi ki...

Asli,
Icinde cay ve tutun olan tum kokular seksi oluyor nedense:).En azindan deneme boyunu bir yerlerden bul derim. Cunku bu parfum senin tarzin ile uyacak bence...

Aslı Cin dedi ki...

Bak,bunun üzerine mutlaka deneyeceğim, teşekkürler :)