12 Nisan 2007

YVES ROCHER PARFUM YORUMLARI 1

Oncelikle buradan markanin Turkiye temsilcilerine bir gonderme yapmak istiyorum. Yves Rocher'in diger ulkeler icin hazirlanan web sitelerinde parfum bilgilerine notalari kismi da eklenmis. Notalar acik bir formul olarak verilmese dahi en azindan baskin notalar yazilmis. Turkiye Yves Rocher web adresinde parfumlerin cogunun notalarindan hic bahsedilmemis. Tamam, her parfumun bir karakteri vardir ama suslu cumleler ile reklam yapilmasi yeterli degildir!

Ikinci gondermem ise parfum fiyatlarinin Turkiye'de neden bu kadar fazla oldugu ile ilgili olacak... Urunlerin Turkiye'ye gelene kadar gectikleri pek cok islemin ve verginin ardindan fiyatlarin yukseldigini biliyorum ama bu kadar mi?

Son notum PFC okuyuculari icin...Ben bu parfumlerin fiyatlarinin burada (ABD) oldugu gibi ucuz oldugunu dusunerek haklarinda yorum yapmak istemistim. Tamamen bir tesaduf eseri Yves Rocher'in Turkiye icin hazirlanan web sitesini inceledim ve sok gecirdim. Suan icin aklima gelen tek tavsiye, urunleri begeniyorsaniz ebay'dan alabilirsiniz...Benim bugun(12 Nisan) 18 Dolara aldigim parfum (ustelik almam icin eksta indirim ve hediyeler kazandigim ve hatta normal fiyati olarak gecen fiyata (33 Dolar)satildigina rastlamam soz konusu bile degil iken),Turkiye'de nasil 93 YTL'ye satilir anlamiyorum. Erkek parfumleri icin biraz daha vicdanli davranilmis. Ayni sekilde urun satan "Avon" firmasinin urunlerini hemen hemen tum dunya ulkelerinde ayni fiyata almak mumkun. Ben anlamiyorum, bir parfum sever olarak hos gormuyorum ve iste bu nedenle bu sitede ucuz parfum satan pek cok sitenin adresi veriyorum.


Comme une Evidence (2003)

Notalari: Tangerine(mandalina), silk tree(ipek agaci),gul, violet(menekse), lily of the valley(zambak), musk(misk) ,patchouli(silhat), moss(yosun).

Notalarda belki bazi degisiklikler olabilir ama genel olarak bu sekilde oldugu kanisindayim. Yves Rocher markasinin diger urunleri hakkinda detayli bilgiye sahip degilim ama marka icin calisan bir arkadasimin urunler icinde kullanilan maddelere harcanan paranin oldukca yuksek bir rakami gosterdigini soyledi. Yani urunleri guven ile kullanabilecegimiz mesajini vermek istedi.

Comme Une Evidence, acilisini mandalina, gul ve ipek agacinin cicegi ile yapiyor. Birkac yorumda bu parfumde turuncgil notasi kullanilmadigini okudum fakat buna ragmen burnum bana mandalina orada diyor. Hatta buna ek olarak bergamot bile kullanilmis olabilir ama emin olamiyorum. Orta notalarda zambak var menekse, alt notalarda ise silhat, misk ve yosun var. Bu saydigim notalar tam olarak gercek kokulari gibi degil, daha kimyasal bir birlesim gibi kokuyor.

Parfum yorumuma baslamadan once verdigim 18 Dolara gore hafif sekerli ama oldukca hos bir bahar kokusu oldugunu ve ten kimyasi ile birlesince gun icerisinde severek kullanabileceginiz bir parfume donusebilecegini yazacaktim ama 93 YTL'yi gordukten sonra vazgectim. Bu fiyata degecek bir koku olduguna inanmiyorum.


Ode à l'Amour (2001)

Notalari: Plum( erik), karabiber, vanilya, Black Current Blossom( siyah yaprakli cicekler) ,Damson(murdum erigi), Amber, ylang ylang, Cistus( menekseye benzeyen bir Akdeniz ve Kuzey Afrika bitkisi), Sandalwood(sandalagaci), misk.

Ode à l'Amour, sekerli bir meyve-amber kokusu. Vanilya,karabiber ve misk parfum notalari kisminda verilmiyordu fakat ben bu notalarin parfumde olduguna inaniyorum. Buna ek olarak kisnis te kullanilmis olabilir. Parfum Evidence gibi hafif asitli bir acilis yapiyor. Bu acilisi alkolden dolayi mi yoksa turuncgillerden bir nota kullanildigindan mi yapiyor tam olarak emin olamadim. Fakat hemen ardindan gelen erik notasini sevdim. Amber notasini da sevdim. Parfumde benim atladigim bazi baharatlar kullanilmis olabilir cunku orta notalar da baharat yogunlugu var. Mesela kimyon ve hatta tarcin kullanilmis olabilir. Bu notalar parfume derinlik vermis. Parfum alt notalarinda tahammul edilemeyecek kadar cok sekerli bir hale donusuyor. Keske diyorum
alt notalari daha odunumsu olsaymis...

Ode à l'Amour hakkinda olumsuz yorumlar okudum. Bunlardan bazilari favori adresim basenotes'da yaziliydi. Ben bu yorumlara hem katiliyor hem katilmiyorum. Parfumdeki notalari belirgin bir sekilde aldigimi ve amber notasinin gercegi ile ayni oldugunu soyleyebilirim. Bence son yorum parfume ne kadar odediginize gore degisir. Ben 5 ml'lik cuzdan boyu icin verdigim 2.5 dolara kesinlikle degdigini dusunuyorum. Pek cok yerde parfum, Hugo Boss'un "Deep Red" ve Liz Claiborne'nun "Spark" isimli parfumler ile benzetiliyor. Bugun (12 Nisan) 50 ml'lik parfumun satis fiyati 24 Dolar. Tarih verme nedenim parfum fiyatlarinin surekli degismesinden kaynaklaniyor. Ben aldigimda bu parfumun satis fiyati da kampanyaliydi.


Ilk resim Yves Rocher Fransa web adresinden, ikinci resim ise Yves Rocher Amerika adresinden alinmistir.

2 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Yaz için iyi bir parfüm olabilir ikinci bahsettiğin sanırım ???

Mademoiselle dedi ki...

Asli,
Evet, bu parfum kis parfumu gorunumunde bir yaz parfumu(notalari acisindan).
Vanilya, amber, tarcin kullanilmis( kis parfumleri gibi olmus) fakat erik ve mandalina parfumu bir yaz kokusuna donusturmus. Benim kisisel gorusum ne yeterince ferahlatici bir yaz parfumu olmus, ne kullananin icini isitan bir kis parfumu olmus...