9 Mayıs 2007

Lauren by Ralph Lauren (1978)


Notalari: Green florals( yesil bitki ve cicekler), violet(menekse), carnation(karanfil), rose(gul), wood(odun),sumbul, spices(baharatlar).

Lauren gibi bir parfumun "mod" parfumu oldugunu dusunmezdim. Ama 6 aylik deneme sureci bana bunu kabullendirdi. Parfumu begendigim donemler oldugu gibi, nasil begenmisim dedigim donemler de oldu. Daha bir hafta oncesi tekrar yorumlamak icin bilegime surdugumde o an icin yorumlamasi cok sikici gelmisti cunku yine begenmemistim. Bugun, artik parfumu "yorumlanmasi gerekenler kutusundan" kaldirmam gerektigi dusuncesi ile tekrar denedim. Supriz bir sekilde begendim...

Bugun hava biraz bunaltici Dallas'ta. Tum bu havaya inat, Lauren icime serinlik hissi getirdi. 1978'de piyasaya surulen parfum, klasikler arasina girmeyi basardi. Bir sure, ozellikle Amerika'li kadinlarin gozdesi oldu ve ardindan diger rakiplerine daha fazla dayanamayarak populerligini yitirdi. Bunda parfumun kaliciliginin kisitli bir sure olmasinin oyadigi etken ile beraber, parfumun kompleks olmayan yapisi da etkiliydi. Lauren'in son donemlerde kullanici kitlesi azaliyor ve bu nedenle parfum surekli indirimli satis yapan yerlerde satiliyor. Korkarim ki bir 10 yil gibi bir sure sonra bu parfum uretimden kalkacak.

Lauren'i ilk denedigimde yesil cicekler ve karanfil baskin gelmisti. Bazen gul kokusunu en cok hissediyorum. Bugun arada karanfil ile karismis sumbul kokusu da hissettim. Fakat bu sumbul belirtmeye gerek olmayacak kadar etkisiz hissediliyor. Parfumde odun ve baharat notalarinin da olmasi gerekiyor.Lauren burnuma o kadar hafif geliyor ki sanki sadece cicek notalarindan ibaret.

Lauren, bence her ne kadar eski bir parfum olsa da( sonradan gelenlerin daha iyi olmasi ihtimalini goze alarak), tum Ralph Lauren parfumleri arasinda en basarilisi. Markanin ozellikle son zamanlarda piyasaya surulen kokulari sadece genc kusaga hitap ediyor. Hatta 20'li yaslarin altindaki kisiler icin uygun bile diyebilirim. Lauren ise bence 27 ve ustunde tum bayanlarin kullanabilecegi bir koku. Parfum piyasasi artik cok degisti. Eskiden olgun bayan kokulari denen tum kokular artik 30 yasinda genc bir bayanin rahatlikla kullanabilecegi kokular haline geldi.

Sonuc olarak, Lauren oyle aham saham, super bir koku degil. Fakat bence kullanan kisiye asaletini yansitacak kadar guzel bir koku. Neden bilmiyorum, bu parfumu her denedigimde, Kate Winslet'in Titanic filminde kullanmasi gereken koku oldugunu hayal ediyorum. Filmdeki pek cok kiyafet ile uyumlu oldugunu dusunuyorum. Eger bu parfumu kullaniyor ve begeniyorsaniz bence iyi bir secim yapmissiniz. Fakat uzun sure ayni parfumde takintili olmamanizi tavsiye ederim cunku her yil, yepyeni ve cok guzel parfumler piyasadaki yerlerini aliyorlar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bu parfümü çok kısa bir süre kullanmıştım. ama bende eski havası hakim olmuştu sanırım size titaniği hatırlatması gibi bir şey. beğendiğim anlar belki ama genelolarak benim sayfanızda görmesem aklıma gelmezler arasındaydı. en çokda bende bir süre çirkinleşiyormuş gibi hissettim. sanırım tenime uymadı demiştim.