27 Mayıs 2007

Raffinee by Dana (1982'den itibaren)


Notalari: plum(erik), sage(adacayi), osmanthus,
jasmine(yasemin), tuberose(sumbul), rose(gul),
carnation(karanfil),orchid(orkide),
vanilla(vanilya),sandalwood(sandalagaci),
spices(doguya ozgu baharatlat), vetiver(kabe samani)ve
musk(misk)

Raffinee, oryantal-cicek kokulari arasinda gosteriliyor. Parfumun listelenmis oldugu tum sitelerde gece kullanimina uygun oldugu not dusulmus. Raffinee'nin uretiminden itibaren bir kac kez firma degistirmis olmasini, istenilen basari grafigini yakalayamamis olmasina bagliyorum.

Oncelikle belirmek isterim ki, Raffinee bircok kisinin "haci kokusu" dedigi parfum grubuna giriyor. Yani yaglardan elde edilmis ve oldukca yogun bir koku. Eger bu tarz kokulardan hoslanmiyorsaniz parfumu hemen elemeniz gerekiyor.Buna ek olarak, eger yogun ve yag esanslarindan yapilmis kokular sizin tarziniza giriyorsa Raffinee'yi uygun fiyati ile dusunebilirsiniz derim.

Raffinee, 1982 yilinda piyasaya surulmus bir koku degil. Zaten koklar koklamaz bunu net bir sekilde anlasilabiliyor. Cok daha eskilerden gelen koku, maalesef zamana yenik dusmus. Ust notalari guzel tamamlanmis olmasina ragmen, orta notalarda gul ve diger ciceklerin tamamlanisi eksik kalmis. Raffinee bana gore benim evde yaptigim amator parfumlerin kokusuna benziyor.

Parfumun buluscusu muhtemelen kuru cicekleri denemek yerine kullandigi ozlerin parfum yaglari olmasina dikkat etmis. Simdilerde bu akim tamamen yok olmak uzere diyebilirim . Raffinee yumusak notalara hakim. Parfum bir asamadan sonra sabunumsu bir yapiya donusuyor. Bir yerlerde eksik notalar oldugunu dusunuyorsunuz. Belki biraz daha odunumsu notalar, hatta belki amber gereken sertligi bu kokuya verebilirmis.

Sonuc olarak yorumlayacak cok fazla birsey yok. Bence sinifta kalan bir koku. Simdilerde cok daha guzel ve ozel kokular var. Herseye ragmen parfumden hoslanacaginizi dusunuyor iseniz yasinizin 40 ve uzeri olmasina da dikkat etmelisiniz.

1 yorum:

Sunthing Special dedi ki...

Merhaba Nez,
Bize şöyle güzel,hafif,ferah yaz parfümleriyle ilgili bir yazı yazsan diyorum,olmaz mıı? :)
Sevgiler