25 Haziran 2007

Amarige by Givenchy (1991)


Notalari: Neroli(portakal cicegi esansi), Rosewood(gul odunu), Violet Leaves(menekse yapraklari), Citrus Notes(turuncgiller), Gardenia(gardenya), Mimosa(mimoza), Melon(kavun), Peach(seftali), Plum(erik), Cashmereon Wood(??), Tonka Bean(tonka fasulyesi), Vanilla(vanilya).

Amarige,en begendigim Givenchy parfumudur. Genel olarak markanin hicbir parfumunun tutkunu degilim. Buna ragmen, gordugum her Givenchy standinda Amarige'i bir kere denerim. Amarige -benim icin- Very Irresistible kadar basit formullu, Organza kadar da yogun bir koku degil. Dolayisiyla markanin en istikrarli parfumu oldugunu dusunuyorum.

Amarige'in sekerli bir koku oldugunu dusunen bayanlar var. Ben sekerli oldugu konusunda onlara katiliyorum ama gardenya'nin iyi tamamlanmis olmasindan oturu parfumu kotu not veremiyorum. Parfum icerisinde cesitli baharatlar da bulunuyor fakat notalari kisminda bunlara yer verilmemis. Meyve notalarinin cogunu belirtildigi gibi hissetmiyorum. Seftali notasini hissetseydim, belki de parfumu begenmeyecektim.

Genel olarak soguk havalara daha cok yakisacak bir koku oldugunu soyleyebilirim. Amarige, orta yas grubundaki bayanlarin cok amacli (is yerinde, alisveriste,...) kullanabilecegi bir koku. Ustelik tende uzun sure etkili kalabiliyor.

Amarige'in sisesi Hubert de Givenchy tarafindan yapilmis bir bluzden esinlenerek yapilmis. Hayal gucum bu konuda bana yardimci olamiyor ve bir kez daha tasarimcilari tebrik ediyorum:). Parfum yaraticisinin imzasini tasiyan diger parfumler Alian, Amor Amor ve Anglomania.

1 yorum:

B5 dedi ki...

Kizkardesimin üniversitedeyken kullandigi koku. Sisesinden cok kirmizi kutusu aklimda kalmis.O hala da Givenchy ile devam ediyor farkli kokularini deneyerek. Ben kendime yakistiramamistim. Belki de ilk onda duydugum icin kendime yakistiramiyorum.
Tonka fasulyesi detayini ise ilk defa duyuyorum. Ilginc..