9 Haziran 2007

RUMEUR by LANVIN (2006)



Notalari: Magnolia(manolya), white roses(beyaz guller), jasmine(yasemin), seringa(leylak), orange blossom(portakal cicegi), lily of the valley(zambak), patchouli(paculi), musks(miskler), ambroxan(?), Takasago(?)

Narciso Rodriguez severler bu yaziya cok kizacak ama size bir haberim var.
Lanvin, Rumeur isimli parfumu 2006 yilinda tekrar piyasaya surdu. Yeni Rumeur eski Rumeur'dan cok farkli ve Narciso Rodsiguez'e oldukca benzeyen bir parfum oldu.

Narcisio Rodriguez'i ve orjinal Rumeur'u sevenler bu yeni parfumu sevmedi... NR severler icin basit, orjinal Rumeur'u sevenler icin de gerceginden cok farkliydi.

Onlar sevmedi ama parfum cok usta bir isim tarafindan yani Narcisio Rodriguez'in buluscularindan biri tarafindan yapildi. Parfumun 1934 yilinda piyasaya surulen orjinal Rumeur'un buluscusu André Fraysse ile bir araya gelen Francis Kurkdjian ortak fikirleri sonucu yeni Rumeur'u yapmislar. Rumeur, romantik duygulari pesinden getiren ve modern denilebilecek bir koku olmus ve ben kullanabilecek kadar cok sevdim.

Orjinal Rumeur'u denemedim. Denesem de sevecegimi dusunmuyorum. Benim icin parfumun modern olmasi onemli. Cok az klasik parfum vardir gercekten begendigim... Dolayisiyla ben bu yeni versiyondan oldukca memnun oldum.

Iki gundur bir kolumda Narcisio Rodriguez, digerinde yeni Rumeur var. Her saat basi hangisini daha cok begendigimi soruyorum kendime ve sorumun cevabi surekli olarak degisiyor. Sanirim Narcisio Rodriguez'i daha cok begendim, daha kompleks, daha derin oldugunu dusundum. Rumeur, ote yandan, gunluk giyim icin daha uygun, daha az sekerli, daha basit, daha modern...

Kafa karistirmamak icin soyle ozetleyebilirim. Ben agir kokulari da giyebilen biri olarak NR'i tercih ederdim. Fakat 16-35 yas arasi icin Rumeur daha yerinde bir tercih olabilir. NR ayni zamanda baharat orani daha cok olan bir parfumken, Rumeur yesil notalari agirlikta olan bir koku.

Sonuc olarak, yeni Rumeur'a br sans vermenizi oneririm.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili mademolise
yeni sayfa formatınız daha içaçıcı olmuş.Bu yaz aylarında kokusuz duramadığım için davidoff cool water ın serinletici okyanus tadındaki kokusunu sıkça kullanıyorum.bitmesin diyede johnson baby kolonya freshi:)
Cool waterı yorumlayabilir misiniz?İyi bir tercihmidir ve yaz için başka ne önerirsiniz?sizin yerinizde olmak çok isteridm ayrıca:=))Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
sevgi

Mademoiselle dedi ki...

Merhaba Sevgi,
Cool Water'i seviyorsan, SENIN icin iyi bir tercihtir diye politik bir cevap vermek istiyorum:).
Eger yasini da soylersen, benim icin iyi bir tercih midir, bu sorunun cevabini da verebilirim. Ilerleyen zamanlarda Cool Water hakkinda yazabilirim ama yakin zamanda dusundugum parfumlerden biri degildi...

Adsız dedi ki...

Hay allah yaşımı yazmayı özellikle istiyordum ama unuttum,siz belki beni gençkız filan sandınız ama 37 yaşındayım ama ruhum çok genç diyelim.Bana böyle tarzda tavsiye parfümleriniz olurmu yaz için.Teşekkürler.

Mademoiselle dedi ki...

Sevgi,
Cool Water 37 yas icin cok uygun bir koku olmayabilir. Cok yakin gecmis bir zamanda parfum konulu bir program duzenlemistim. Grubum 20 kisilik kucuk bir gruptu ama 3 kisi Cool Water kullaniyordu. Yani asil onemli olan sizin begenmeniz. PFC'i takip ederek yas grubunuza gore, hafif bir parfum kesfedebilirsiniz.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Çiçek parfümleri tam benlik, merak ettim bunun kokusunu ilk fırsatta deneyecem!!
Blog'un harika bazen parfüm almakta ciddi zorlanıyorum hele benim gibi aynı parfümü üst üste kullanamayanlar için süper!!

B5 dedi ki...

Ben de D chic gibi cicek kokularini daha cok seviyorum galiba...
Bu parfumu hala bulamadim bu arada, denemek isterdim...

Mademoiselle dedi ki...

Sevgili B5 ve D-Chic,
Cicek kokularini ben de seviyorum. Ozellikle yasemin-gul-leylak favori notalarim.
Rumeur'u denemenizi oneririm.
Rumeur disinda "Secme Parfum Yorumlari" kismini, favori parfumlerime gore SIK SIK guncelliyorum. Bilginize...

narcis awajan dedi ki...

rumeur begenerek kullandigim bir parfum.Hatta satin aldigim 4. sisem.Tum gun kendi parfum kokumu hissettigim ender parfumlerden biri.Ertesi gun banyo yapana dek kokumu hissedebiliyorum.Yorumunuzada birebir katiliyorum.Ama ben NR yerine rumeur i sectim.Sarah Jessica Parkerin lovely 'side hosuma gitmisti.Gayet benzer iki parfum oldugunu dusunuyorum.