26 Ekim 2007

SEL DE VETIVER by THE DIFFERENT COMPANY (2006)


Notalari: Greyfurt, patculi, kakule, sardunya, kabe samani, iris, ylang ylang

Parfüm çok sevdiğim ve vazgeçemediğim iki notayı, iris ve kabe samanını içeriyor.

The Different Company markası adına, Celine Ellena tarafından yaratılan parfüm, serinin altıncı kokusu olarak piyasadaki yerini aldı. Celine Ellena, denizden yeni çıkmış, ıslak bir bedenin kokusunu Sel de Vetiver'e yansıtmaya çalışmış ve kesinlikle bu konuda çok başarılı olmuş.

Bu parfüm yorumunu yaklaşık bir yıl kadar önce, PFC'a yeni yazmaya başladığımda yayınlamışım. O dönemler Sel de Vetiver beni yeterince etkilememiş olacak ki böyle bir yazı yayınladığımı unutmuşum. Hatta bir zamanlar Sel de Vetiver'i denediğimi ve elimde bir numunem olduğunu bile unutmuşum. İki hafta önce, Harvey Nichols'a uğradığımda yeniden keşfetmiş olduğum Sel de Vetiver'e hayran kaldim.

Artık PFC'ta parfüm sözlüğü (sağ taraftaki linkler arasında) oluşturduğuma göre bu parfümün bedensel kokular grubunda olduğunu rahatlıkla yazabilirim. Okyanus ve toprak kokularini en guzel bicimde, kucucuk bir sisenin icinde bizlere sunuyor.


Sel de Vetiver neredeyse tüm eleştirmenlerden olumlu yorumlar almış. Buna ek olarak, Sel de Vetiver, 2006 yılı icerisinde en başarılı çıkışı yapan parfümlerden biri seçildi. Son iki yıldır giderek artan bir trend olan ünisex parfümlerden biri olduğunu da ekleyebilirim.

Parfüm hakkında yazacaklarım saymakla bitmez. Sel de Vetiver, yeni çıkan ve klasikler arasına girmeyi başaran ender parfümlerden bir tanesi oldu . "Blind Test" dediğimiz testi-parfümün ismine bakmadan denemek- gerçekleştirseydim kokunun 1970'li yıllardan günümüze gelmiş klasiklerden biri olduğunu düşünecek ve yanılacaktim..

Sel de Vetiver yoğun, şekersiz ve dengeli bir koku. İçindeki greyfurtun parfüme dinamik bir etki verdiğini düşünüyorum.

Parfüm hakkında yazdığım ilk yorumun sonuna kısa bir not ilave etmişim. Demisim ki: "Bu parfüme ikinci bir şans vermeliyim. Belki o zaman giyebileceğim bir kökü olduğunu düşünürüm". Yanılmamışım... Sel de Vetiver, en kısa zamanda parfüm gardrobumda görmeyi istediğim kokulardan biri oldu.

Ikinci resim kabe samani isimli bitkiye aittir.

Hiç yorum yok: