27 Aralık 2007

SİZDEN GELEN SORULAR

Bana gelen e-maillerde sizlerden gelen sorular oluyor. Bugun bir değişiklik yaparak bu sorulardan bazılarını yayınlamak ve cevaplamak istedim.

S. Parfüm yorumlarını nasıl ve neye göre yapıyorsunuz?

C. Piyasada yeni çıkan parfümlerin numunelerini satın alıyorum. Bu numuneleri günlere ayırıyorum ve bir gün boyunca deniyorum. Denediğim parfümlerin bir kısmını beğenmediğim için elimden çıkarıyorum. Bu parfümlerin çoğu hakkında yorum yazmıyorum. Piyasada çok parfüm olduğu için beğendiğim kokuların aynı gruptaki diğer kokulardan farklarını inceliyorum. Parfüm yorumlarını sadece kendi zevkime göre yazıyorum. Pek çok kez belirttiğim gibi parfüm zevki kişiden kişiye göre degişir. Ten kimyası ve burnun gelişmişlik derecesi her zaman beğeniyi etkiler. Dolayısıyla benim beğendiğim bir kokuyu bir diğer kişi beğenmeyebilir.

S. Çok beğenerek aldığım bir parfümden bir süre sonra sıkılabiliyorum. Bunun sebebi nedir?

C. Saklama koşulları ile ilgili bir yanlışlık yapmadıysanız ya mevsim değişmiştir ya da parfümü ilk denediğinizde kendinize yeteri kadar süre ayırmamışsınızdır. Parfüm deneme süreci en az 2 saat olmalıdır.

S. Verdiğiniz liklerdeki yurt dışı internet sitelerinden güvenli alışveriş yapılabilir mi?

C. Bahsedilen linkler özellikle ABD´de yaşayanlar için düzenlenmişti. Daha sonra Türkiye´de istedikleri parfümü bulamayanlar bu adreslerden alışveriş yaptılar. Bu sitelerden yılın belirli dönemlerinde çok uygun fiyatlara parfüm alınabilir. Fakat Türkiye için kargo ücreti ortalama 25 Dolar olacaktır. Herşeye rağmen artık lüks mağazalar ile birlikte hemen hemen her marka parfümü Türkiye´de de bulmak mümkün. Üstelik Türkiye´den online olarak Strawberry´den güvenli alışveriş yapmak ta mümkün.

S. Parfüm danışmanlığını neye göre yapıyorsunuz?

C. Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyenlerle ilgili bazı bilgilerin alınması gerekiyor. Bu kişilerle birebir görüşmelerde daha başarılı sonuçlar alınıyor. Diğer durumlarda süreç biraz daha uzuyor. Kişilerin beğenisine ve tarzına uygun kokular bulununcaya kadar çalışmalara devam ediliyor. Danışmanlık hizmetinde kendi parfüm zevkim arka planda kalıyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba.sitenizi 2-3 gündür okuyorum. benim tam da sizin gibi parfümler hakkında geniş bilgiye sahip olan birinin yardımına ihtiyacım var. çünkü 2 yıldır bir parfüm arıyorum büyük ihtimalle 2006nın başlarında çıkmış. aldığım yer yanık şeker kokuyor demişti. kokusu biraz ağır. maalesef aldığım parfüm gerçeği olmadığı için adı yazmıyordu. yardımcı olursanız sevinirim.

sumuklubocek dedi ki...

update isteruk!
:)))