12 Temmuz 2010

Ipanema by Satellite(2007)


Notalari: ylang ylang, portakal, greyfurt, frezya, sandalagaci, coco, beyaz cicekler, tonka fasulyesi, vanilya, deniz kabuklari, paculi.

Ipanema, parfum aciklamasinda her ne kadar yaz kokusu olarak gecse bile, ben bu kokunun kis aylarinda da giyilebilecegini dusunuyorum.

Oncelikle Satellite markasindan bahsetmek istiyorum. Parfumlerini ilk olarak sanirim 2007 yili icerisinde denedigim Satellite, gecen yillar icerisinde basarili olamamis gibi gorunuyor. Pek sevimli sise tasarimlarina ve parfum isimlerine ragmen satis yuzdeleri oldukca dusuk.


Ipanema gecmiste denedigimde sans vermek istedigim simdiki denemelerde bas agrisi olarak nitelendirdigim bir koku. Vanilya bastan sona silinmiyor tenden, arada hindistancevizi, portakal, ylang ylang etkisini gosteriyor. Parfume 15 dakika kadar sans verirseniz beyaz ciceklerin katkisinin basarili oldugunu soyleyebilirim ama bu sure benim icin katlanilir gibi degil.

Parfumdeki vanilya notasi, L by Lolita Lempicka'dakine cok benzer.

Ipanema'nin her mevsim giyilebilecegini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Fakat aklima ilk gelen kizgin kumlar ve deniz oldu bunu da ifade etmeliyim. Parfum kullananin atmosferini degistiriyor. Nerede olursaniz olun, Ipanema'yi hisseder hissetmez bulundugunuz yer kizgin kumlarin ustu oluyor ve siz denizin dinlendirici hisiltilariyla basbasa kaliyorsunuz...

Sonuc olarak, Ipanema, vanilya ve hindistancevizi notalarini sevenler icin etkileyici bir parfum olabilir. Parfumde sekerli notalara ve acilislara tahammulunuz varsa aradiginiz koku belkide Ipanema'dir.

Parfum ile ilgilenenler lucky scent'in web adresinden gerekli bilgiye ulasabilirler.

1 yorum:

sumuklubocek dedi ki...

yazmaya basladin demek...
hadi bakalim bekliyorum parfum yorumlarini.