17 Eylül 2010

BU GUNLERDE HANGI PARFUMLERI BEGENIYORSUNUZ?

Dun bir sureden sonra tekrar kendimi parfumerilere attim. Amacim gun icinde kullanilacak seker oraniyla bayiltmayacak, baharatsiz bir koku bulmakti. Pek cok koku denedim, ya acilislari sevmedim, ya alt notalari sevmedim... Kisaca yeni bir koku bulamadim.

Bir sure sonra parfum almak gercekten cok zor olmaya basliyor. Ne istedigimi bildigim zaman alisveris bazen cok kolay ve kisa oluyor ama bazen dun oldugu gibi zor oluyor. En son Chanel Les Exclusifs 'den Sycomore almistim. Bu gunlerde gunluk olarak en cok kullandigim koku oldugunu soyleyebilirim. Ama hafif ve notr bir cicek kokusu istiyorum. Fresh, clean, yesil bir koku olsun...

Parfum bloguma ne yapacagima bir turlu karar veremedim. Aslinda yazilan yorumlardan cok daha fazla parfum ile ugrasiyorum. Ama begenmedigim parfumler hakkinda yazma istegi bulamiyorum. Beni heyecanlandiran koku olmayinca yazma istegi hic gelmiyor. En iyisi daha farkli bir yazma teknigi gelistireyim, her zaman parfum yorumu yazma mecburiyeti hissetmeyeyim diyorum.

Dun Nez a Nez isimli parfum evinin parfumlerini denedim. Iclerinden hicbiri bir sise almaya degmezdi. Parfum standlarindan bir bayan Dolce Gabbana'nin yeni ise yaramaz diger bir parfumunun reklamini yapiyordu. Denemek ister misiniz diye sordugunda elinde degerli bir mucevher tasiyormus gibi parfume hayranlik duyuyordu. Annick Goutal Manragore'un icinde nane katilmis yeni bir versiyonunu yapmis( Manragore Pourpre) ve en sevdigim kokularini felakete donusturmustu. Acikcasi bu parfum evi mevcut kokularini dortte bir oraninda azaltmali. Serge Lutens evinden yeni bir gelisme yok, Bas de Sole hala yeni kokulari gibi gorunuyor. Artik bu parfum evinin de 3-4 kokusu disinda hicbirini begenmiyorum.

Kisaca boyle iste, burnum bu gunlerde pek bir kaprisli oldu, hicbirseyi begenmiyor...

Sizin bu gunlerde begendiginiz kokular hangileri?

7 yorum:

Sunthing Special dedi ki...

Merhaba,
Aradığın parfümün tanımlamasını okuyunca aklımda chanel chance eau fraiche belirdi,denemediysen bir dene bakalım, sevgiler :)

koray dedi ki...

merhaba,
bende size birkaç parfüm önerisi sunmak isterim.yeşil ferah bir çiçek kokusu için estee lauderin green linen pure parfümünü öneririm.Bir diğer parfüm önerim michael kors women.Her kokladığımda beni farklı bir hayale sürüklüyor.Nötr bir çiçek koku değil ama denemeye değer diye düşünüyorum,
Sevgiler.

YELDA dedi ki...

Valla benim favori parfümüm Moschino Cheap and Chin fresh and floral bir koku . Belki ilginizi çekebilir :)

Adsız dedi ki...

seni tekrar sayfalarımızda gormek guzel...parfum konusunda haklısın.parfum evleri konusunda pek fikir sahibi olmasam da parfum arayısı sıkıntısını bende yasıyorum. belki tanıdık gelcek ama LOEWE u ve cesitlerini tavsiye ederim.

imroz dedi ki...

cacharel lou lou derim ben

Mademoiselle dedi ki...

Herkese tesekkur ederim. Sunthing Chanel Chance'i severim. Fakat ozel koleksiyondan Chance versiyonu bir koku kullaniyorum zaten.

Koray onerilerin icin tesekkur ederim.

Yelda, onerin icin tesekkur ederim.

Adsiz, Loewe'nin bir parfumunu( esim hediye etmisti) gunluk olarak kullaniyorum. Ismi sir:)

Zehra, Cacharel Lou Lou gercekten hafif bir koku degil mi...

Arkadaslar, ben yeni parfumumu aldim. Simdilik secimimden memnunum. Bu secimi yapmak icin 4 sefer bir magazanin parfum reyonuna gittim. Ilkinde bildigim ve bilmedigim butun kokulari denedim. Normalde butun kokulari denemek tehlikelidir cunku bir sure sonra burun yanilmaya baslar. Ama ben sanirim karistirma asamasini gectim biraz:). Ikinci gidisimde daha once hosuma gidenleri denedim sadece. Ucuncu gidisimde, ikinci gidisimde begendiklerimi tenimde denedim. Dorduncu gidisimde aklimda 4 tane isim vardi. Tekrar denedim ve yarim saat bekledim. Tenimde butun gun kalisini en cok sevdigim Hermes Un Jardin de Mediterranee oldu. Daha once 5 sene kadar once kullanmistim bu kokuyu ve sanirim gercekten tarzimi olusturuyor. Sicak buluyorum bu kokuyu, kullaninca mutlu oluyorum, beni rahatlatiyor...

koray dedi ki...

En doğru tercihi yapmışssınız kesinlkle.Un jardin en mediterranee yi çok ama çok seviyorum,insanı özellikle yumuşak alt notaları özel hissettiriyor.Bu arada hermes'in private koleksiyonunu çok merak ediyorum koleksiyonda sizin beğendiğiniz koku hangisi?bu arada hermes'in diğer kokularını bloğunuzda görmeyi çok isterim :)yeni kokusu eau claire des merveilles yaz için güzel bir seçenek ama bu soğuklarda pek kendiini farkettirmiyor(özellikle eskişehir de),tabi klasiğini hiçbir versiyonuna değişmem.