14 Haziran 2011

HERMES UN JARDIN SUR LE TOIT (2011)


Yeni bir parfum arayisinda kararsizlik yasiyorsam, Hermes'in Un Jardin serisine mutlaka bakarim. Seriye daha sonradan eklenen iki parfum Apres La Mousson(2008) ve Sur Le Toit(2011). Un Jardin Apres La Mousson da, Sur Le Toit gibi Jean-Claude Ellena tarafindan tamamlandi. Icinde benim hoslanmadigim ginger ve kisnis( coriander) notalari bulundugundan denemelerimin hicbirinde cok cekici gelmemisti.

Notalari genel anlamiyla elma, armut, gul, cimen, feslegen, magnolia.

Un Jardin Sur Le Toit( Catida bir bahce) son derece modern bir meyve-cicek kokusu. Isminden yola cikarak sehir yasamindan esinlenmis bir parfum oldugunu dusunuyorum. Parfum yaraticisi Elena'ya gore bu koku, Paris'in kokusuymus zaten.

Hayatimin cocukluk/genclik yillarini meyve kokularini sevmeyerek gecirmistim ama hayatimin olgunluk donemlerime dogru meyve-cicek kokularini cok giyilebilir bulmaya basladim. Ozellikle 2011 yilinin yazina girerken, bu sezon mutlaka bir meyve kokusu edinmeyi planliyorum ve Sur Le Toit belki aradigim parfumdur:).

Muhtemelen parfumu ilk denedigimde beni blog basina oturtacak kadar heyecanlandirmamisti. Numune bile istememisim cok gittigim parfum departmanindan. Ama parfumlu tanitim karti hala numunelerimin icindeydi ve karttan cok hos bir koku oldugunu dusundum. Farkli degil, benzer kokular var. Kompleks ve degisken de degil, muhtemelen ust notalardaki fresh limonsu-portakal( Sur Le Nil tarzi) notasi etkisini yitirdikten sonra pekcok tende fazla degisime bile ugramayacak. Fakat iyi tamamlanmis bir koku. Parfumun bir master elinden cikmis oldugu belli.

Sur Le Toit hafif sekerli bir koku. Ilk asamada 100 ml almak yanlis bir tercih olabilir. Basta sevip, sonra kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu nedenle 50ml lik parfum sisesi ideal gorunuyor. Bu arada parfumu feminen buldum, belirtmek isterim.

Guncelleme: Maalesef bu parfum tenimde tam bir felakete donustu, ten kimyamla savasa girdi resmen. Bu kokuyu tekrar hatirlamamak adina es geciyorum.

2 yorum:

koray dedi ki...

mademosielle geri dönmenzie çok sevindim :)
Un jardin sur le toit benim de denediğimde çokta farklı bulmadığım bir kokuydu.İlk olarak kağıtta ve sonra tenimde denedim hatta parfümeride üzerime bolca sıkmıştım.Aradn geçen zaman içinde parfüm evrildi ve inanılmaz güzel kokmaya başladı.Arkadaşlarım bayıldı.En çok içerisindeki gül notasını sevdim.Sanki yağmurdan sonra serin,nemli bir havada beyaz gülleri koklayarak içinize çekiyormuşsunuz gibi.Gerçekten de mükemmel tamamlanmış bir koku.En ufak bir pürüz yok.Bu yaz kendime un jardin en mediterranee den aldım, bitirir bitirmez bu parfümü almayı düşünüyorum :)

Mademoiselle dedi ki...

Ten kimyasi mucizeler yaratir! Toit icin asla kotu bir parfum diyemem ama benim tenimle uyusmadi, ilerleyen zamanlarda tekrar denemeyi dusunduklerim listemde su anda. Onyargiya sahip olabilirim zira notalari ben senin icin degilim diye bagiriyor bana:).
Senin teninle parfumun uyusmus olmasi guzel bir sonuc, bir Jean-Claude Elena parfumu giymis olacaksin.