10 Haziran 2011

KENZO CA SENT BEAU YADA KENZO LE MONDE?????


Anne mis gibi kokuyor...

Kizim Bilge'nin ilk kurdugu cumleydi. Ama bu cumle ondan daha onceleri bana aitti. Kucucuk bir kiz cocugu iken, hayran oldugum bayanin tek kullandigi parfum icin kullanmistim. Mis gibi kokuyordu ve tartisilmaz imza parfumu bu koku olmaliydi, ona cok yakisiyordu...

Bu parfumu baslik atmamis olsam akliniza bile getirmediniz belki. Ama basligi attim, resmini yayinladim bir kere...

Her ilkbahar-yaz donemi yeni bir parfum almak istiyorum. Bu surec icerisinde hep ayni cumleler aklimdan geciyor. Keske Diorella dahada modern olsa, Light Blue daha sofistike olsa, Hermes daha romantik- ciceksi bir koku yapsa, Guerlain klasiklerini daha fresh bir sekle donusturebilse....Bu dusuncelerin ardindan Kenzo'yu dusunuyorum. Bir zamanlar hayran oldugum o sise icindeki, o guzel koku...

Bu parfum oyle girdigim herhangi bir parfumleride satilmiyor. bulmasi zor, genellikle sadece internette satiliyor ve hicbir zaman uygun fiyata dusmuyor.

Aklimda kalan tek sey resimdeki sise. Ama o donemlerde cikan iki Kenzo parfumu cok benzer siselere sahip ve ben ismini bilmedigim, kokusuna deneyerek ulasamadigim bu parfumu senelerdir alip almama kousunda kararsizdim. Alip, sevmeyip, bu guzel siseyi dolabimda oylece bekletmek istemiyordum dogrusu!

Bu sene aklim yine Kenzo Ca Sent Beau ve Kenzo Le Monde' de kaldi. Iceriklerine baktim, notalarindan bu parfumunleri sevmemem lazim. Ama aklima kazinmis bir kere....Yine interneti aradim, taradim ve ikisinin en kucuk boyundan birer tane ismarladim. Umarim anilarimdaki bu masalsi koku, sonsuza kadar masalsi bir koku olarak kalir. Aksi halde her ilkbahar-yaz zamani tatli tatli animsayip, gulumsedigim hatiralar bir daha hatirlanmamak uzere silinebilir.

Artik Turkiye'de de pekcok defa gordugum su indirim koseleri var ya...Iste oyle bir indirim kosesi vardi dun mahalle alisveris merkezimizde. Yuzde 80 indirimli parfumler kosesinde her zaman bir Salvatore Ferragamo olur ama ben hic bakmazdim. Bu sefer denedim ve kokuyu begendim gercekten. Kaliciligi hic yoktu parfumun ama yuzde 80 indirimle dustugu fiyat icin kesinlikle kacirilmaz bir firsatti. Parfum Incanto'ydu. Bu parfumun pekcok versiyonu var saniyorum, benim gordugum desensiz kahverengi bir kutu icindeydi.

Yakin zamanda yine yaz kokularina bakarken Calvin Klein Beauty'i tekrar denedim ve begendim. Iddiasiz, hafif, serinletici, modern bir kolonya isteyenler icin guzel bir secim oldugunu dusundum.

Ben Kenzo'larimda bu hatayi yapmis olabilirim ama denemeden, sevmeden almayin parfumlerinizi. Buna son bir ornek Narciso Rodriguez'in yeni kokusu Essence'i denerken oldu. Acilisi ve o gul notalarini oylesine sevdim ki bir an icin hayatimin misk-gul kokusunu buldum sandim. Ama henuz 5 dakika bile gecmemisti, tenime yapisip kalan sabunsu koku hic hosuma gitmedi. Tesadufen orada tanistigim diger iki bayan tamamen benimle ayni fikirdelerdi.

Guzel bir gun bugun, hayatinizdan mis gibi kokular hic eksilmesin:)

1 yorum:

modafobik dedi ki...

Kesinlikle müthiş bir tercih! Ayrıca son cümlene bayıldım, kesinlikle eksilmesin :))