21 Haziran 2011

SEKER KOKULU PARFUMLER



Orta okul ve liseli genc kizlar sekerli kokulari seviyorlar. Bunu kendi kiz kardesimden biliyorum.
En son telefon gorusmemizde bana sekerli kokan parfum alir misin lutfen ablacigim dedi. Onun icin genc kiz parfumlerine baktim gectigimiz hafta. Haftanin ozeti genc kiz parfum favorilerim Miss Dior Cherie, Estee Lauder Beyond Paradise, Marc Jacobs Lola, Lolita Lempicka, Ralph Lauren Ralph Blue.

Fakat kiz kardesimin asiri sekerli dedigi koku Vera Wang'in Princess isimli parfumunden baskasi olamaz. Ve surprizi burada bozuyor ve kendisine Glam Princess aldigimi mujdeliyorum. Parfum sisesine ayri bir bayildim diyebilirim.
Glam Princess, orjinal versiyona gore biraz daha light. Yani tam olarak hedef kitlesi kardesim gibi henuz liseli olmus tum genc kizlar olmali. Notalari: Guava, armut, kismizi taneli meyveler, bal, portakal cicegi, vanilya, orkide, ambrette, sediragaci, ve marshmalov.




Kendimi 14 yasimda dusununce Lola'nin krem parfumlerini ve kutularini cok sevecegimi dusundum ve evimizin kucuk prensesine birde Lola bilezikli krem parfum aldim. Guzel gunlerde kullan birtanem. Secenekler arasinda Lola yuzuk ve Lola bilezikte var. Boylelikle hem Marc Jacobs tasarimli aksesuar kullaniyorsunuz, hem parfumunuzu hep yaninizda tasiyorsunuz.

7 yorum:

tubiss dedi ki...

bu princess in diğer kokularını çok merak ediyordum flower princess ve glam olanı sence glam mi daha güzel normal princess mi bende normali var ve ağır geliyor artık, bir de marc jacobs daisy nin yeni kokusu çıkmıştı o nasıl birşey diye sorsam :)

Mademoiselle dedi ki...

Glam daha hafif, daha genc kitleye hitap ediyor, normal princess gece giyilse mesela glam gunduz giyileni gibi. Marc Jacobs'un So Fresh'i sevmedim. Ilk versiyonu en cok hosuma gideniydi. Flower princess'i cok dikkatli kritik etmedim, bir sonraki denememde unutmassam mutlaka bu karsilastirmayi yapacagim. Marc Jacobs'un Lola'sini Daisy'den daha cok begendim. Lola daha baharatli ve daha odunumsu. Bu dikkate alinmali tabi.

tubiss dedi ki...

Glam i Tr.de bulabilir miyim peki, şişesi için bile değer diyor insan :) Lola'yı da denemek istiyorum mutlaka, cevap için teşekkür ederim :)

Mademoiselle dedi ki...

Strawberry Tr'de burasi ile tamamen ayni fiyata alabiliyorsunuz. Keske numune verseler onceden sizde deneseniz...

tubiss dedi ki...

ama internet alışverişi yasaklandı ne yazık ki parfüm alışverişim azaldı :/

Mademoiselle dedi ki...

Strawberry Turkiye'den parfum alinamayacagini dusunememistim. Himm, bu yasak hic iyi olmamis gercekten. Hem her parfumu satilmiyor, hem satilanlardan bazilari yuksek fiyatlarla satiliyor, hemde isteyenlerin istedigi parfumu kargo parasi ve vergisini odedigi halde almasina izin vermiyorlar. Cok uzgunum gercekten. Umarim bu sacmalik sona erer. Herkes yurt disina cikma sansina yada yurt disindaki akrabasina siparis verme sansina sahip olmayabilir.

tubiss dedi ki...

bugün denedim burada glam princess yok pappy di sanırım ondan var ve kokusu bi acaiyip anlayamadım bile :S mj. daisy so fresh fena değildi ama lolanın yanından geçemez sanırım çok güzel kokuyormuş kardeşib güle güle kullansın :)