12 Temmuz 2011

EAU du SOIR, SISLEY (1990)


Parfum notalari: sitrus, gul, yasemin, yalng ylang, zambak, kavak yosunu, iris, yosun, amber ve misk.

Parfum sisesinin dizayni, parfum yorumunun oldugu her yerde geciyordu. Parfumun sisesinde bir yerlerin 18 ayar altindan yapildigini okudugumu animsiyorum. Simdi tekrar baktigimda golden stopper diyor. Parfum sisesinin tasarimi Polonya'li heykeltras Branislaw Kryzstof'a aitmis.

12 yil kadar once aldigim Eau du Soir numunesini o donemler cok agir bulmustum. Yillar gecti ve parfum yasima ve gonlume hitap etmeye basladi. Her kokunun bir yasi vardir...Eau du Soir olgun bayanlarin kokusu olmali.

Eau du Soir bir ten parfumu. Kimisine cok yakisirken, kimisini kendisinden uzaklastiracaktir. Ben kendimi sansli grupta goruyorum cunku tenimle mukemmel bir uyum gosteriyor. Orta notalara kremsi bir yumusaklikla ciceksi bir parfume donusuyor.

Eau du Soir isim vermeden Ispanya Prensesi ve eski Ingiltere prensesi gibi kraliyet ailesi mensuplarinin sevdikleri parfumler sinifinda yer aliyor.

Eau du Soir'i fresh bir siseden denemek isterim acikcasi. Buyuk ihtimalle benim eski ve ozellikle gunes altinda cok kalan numunem oldukca degisti. Bu yorumu tekrar guncelleyecegim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hadi ben isim vereyim.Natalie Portman ın çok sevdiği bir parfümmüş ve kullanıyormuş.Genç yaşa uygun değilmiş gibi gözükğyor ama ten uyumu olunca mükemmel bir kokuya dönüşüyor.Kalıcılığı ise çok iyi...

earth linger dedi ki...

sonunda benim parfümüm...çok çok ozeldir. kofre almış idim kendisini hollandadan. sabunsudur, yoğun ve ağırlıklı gelir bana..
çok kalın değil. ama beyaz boğazlı kalın kazak gibi, yumuşak.
şimdiii. hermes serisi yorumlarını heyecanla bekliyorum. jardim serisi..
bir de favori baz notalarınızı içeren tek bir post alabilir miyşz?Boylece yorumlardan kendime de pay cıkarabileceğim. Mesela lavanta bende favoridir. ve sizde de oyleyse veya şipr; o zaman o parfüme bi bakıcam ben de:)

Mademoiselle dedi ki...

Earth Linger, favori notalarimdan bahsediyorum arada, beni takibe almalisin:). Lavantayi severim ama parfumlerde siklikla lulls olmuyor. Hangi parfumde bu notayi seviyorsun?

Mademoiselle dedi ki...

Earth Linger, favori notalarimdan bahsediyorum arada, beni takibe almalisin:). Lavantayi severim ama parfumlerde siklikla lulls olmuyor. Hangi parfumde bu notayi seviyorsun?

earth linger dedi ki...

selam,
L'occitane ın Lavanta kokusu var. Dogrudan üzerinde lavender yazıyor ve koklamaya doyamıyorum desem yeridir. gerci yeşil çayla arada kalmıyor değilim ama lavantanın hali başka.lulls'u da şimdi araştırıyorum. Bir de vedat ozan (hani şu radyoda koku prıgramı yapan üstad) lavantayla ilgili bir program yapmıştı.Ama orada da lavantanın sık kullanılmadığını soylemişti sanırım. keşke daha çok olsa!