12 Temmuz 2011

GOLD, AMOUAGE

Bu yorumu bayan parfumu icin yaptim. Gold for Men'i henuz denemedim.

Parfum notalari zambak, gul, iris, yasemin, tutsu, recine, sandalagaci, esmer amber, misk ve civet.

Amouage klasik ve luks parfumler yapiyor. Her bir parfumu ayri ayri muhtesem tamamlanmis. Gold siradan yasayan bir insan icin fazla abartili bir parfum. Kralice Elizabeth kendisine ozel bir parfum yapilmasini istese bu parfum onun icin tasarlanabilirmis. Hem yasina, hem stiline, hem kalitesine uygun bir parfum olurdu...

Bunlari yazarken Amouage pahali bir parfum demek istemiyorum. Aslinda pahali ama gunumuz sartlarinda calisan herkes alabilir bu parfumu. Kimisi icin ucuz olur belki, kimisi icin tum maasina bedeldir. Ama marifet alabilmekte degil giyebilmekte...O nedenle alirken birkac kez dusunun derim. Yasam stiliniz bu tarz kokular icin oldukca onemli.

Gold cok begendigim bir koku. Tabi henuz dolabimda olmasina cesaret edemedigim klasiklerden. Daha dogrusu giyebilmem icin buyumem gereken kokulardan. Bastan sona ben asilim diye bagiran bir koku. Gece ve gunduz giyilebilir bir koku.

Amouage parfumlerinin hepsini denemek ve kendinize uygun klasik koku hangisi ise bir tane edinmek gerek diye dusunuyorum. Ben belki hayatim boyunca bir Mitsouko, bir Chanel No.5 giymeyecegim. Ama kendimi bir Amouage parfumu giyerken gorebiliyorum. Cunku parfumlerin klasik cizgilerini diger bazi parfum evlerinin klasiklerinden daha modern goruyorum.

Arap ulkelerine seyahat edenlerin bu markaya dikkat etmesini tavsiye edebilirim. Cunku okudugum yazilardan yola cikarak Amouage ve Montale gibi parfum evlerinin en ucuz oldugu ulkeler bu ulkeler. Onumuzdeki yaz( maalesef yaz) yasamak icin sectigimiz ulkelerden biri Dubai. Orada Montale ve Amouage parfumlerini stoklayamayi ve daha derinden kesfetmeyi dusunuyorum. Simdiden aklimda bazi parfumler var. Tabi aldiktan sonra kendi dolabimda saklayacak miyim yoksa cok sevdigim anneme yada teyzelerime hediye mi edecegim emin olamiyorum.

Fiyat konusunda bilgi verecek olursam, Escentual Parfumeri 50ml lik sisesini £135'e satiyor.

2 yorum:

Ottoman dedi ki...

Merhabalar parfum hakkındaki yorumunzu gusel sadece o kadarda Yaşlı bir parfum deil en azindan no 5 kadar deil bu arada Parfumu ve Amouagenin diger tum kokularini HARVEY NİCHOLS istanbul daki mağazasından koklayabilirsiniz.en beğendiğim koksuu (Dia,Honour)

Mademoiselle dedi ki...

Dia, Amourage evinde diger bir favorim. Bugun Dia giyiordum ve parfum uzerine Les Senteurs'ta uzunca konusmustuk. Jean- Claude Ellena'nin muthis bir burun!