11 Aralık 2006

Gardénia by Chanel (1925)



Notalari: Absolutes of jasmine (Yasemin ozu), gardenia(gardenya), orange blossom(portakal cicegi), tuberose(tuberoza), clove(karanfil), sage(adacayi), pimiento,musk, patchouli, sandalwood(sandalagaci), vetiver.

1925'lerden gunumuze gelmis ve o eski zamanlara ait kokuyuda kendisiyle beraber tasimis bu gunlere...Tasimissa tasisin ve varsin modern bir koku da olmasin. Gardenia eskilerden gelen bir parfum olsa bile icerigiyle bir tezata sahip. 1950'den onceki parfumlerin genelinde yogunluk on planda. Ozellikle Chanel'in Bois Des Iles ve No.5 ile kiyaslayacak olursam Gardenia hafif, gun icerisinde rahatlikla kullanilabilecek, yumusak gecislere sahip bir parfum. Parfum acilisini diger Chanel'lerde oldugu gibi markanin kendine has kokusu(cicekgiller),yasemin ve gardenya uclusu ile yapiyor. Orta notalari portakal cicegi ve patchouli ile devam ediyor ve hafif odunumsu notalar ile parfumun etkisi son buluyor.

Bu notalarda bir parfum iyi dengelenmisse ve yogun bir koku olmasi gerekirken cok yumusak tonlara sahip ise sevilmez mi??? Sevilir hem de cok sevilir...

Bu yorum cok yakinda yeniden derlenecektir.

Hiç yorum yok: