8 Aralık 2006

LouLou by Cacharel (1987)



Notalari: yasemin, mimoza, portakal,zambak ,iris(susen),sandalagaci, vanilya ve tutsu.

Lou Lou acilisini yasemin, portakal ve mimoza ile yapiyor.Portakal diger iki notaya gore daha hafif ve kisa bir sure hissediliyor tenimde. Acilis diye bahsettigim notalarin ust notalar yani en uzak noktadan algilayabildiginiz notalar oldugunu bilmeyenler icin tekrarlamak istiyorum. Susen, zambak, vanilya ve tutsu daha sonra net sekilde algiladigim notalardi. Sandalagaci cok sevdigim ama nedense Lou Lou tarzi parfumlerde tenimde hissedilemeyen bir nota. Parfumde vanilya ve tutsu kokusunu belli bir sureden sonra pudrali bir koku haline donusuyor. Bunu parfumun olumsuz ozelligi olarak goruyor ve basarili baslamis bir parfume yakisan bir veda olmadigini dusunuyorum.Lou Lou'nin familyasi oryantal cicek kokulari. Parfum klasik bir parfumden daha cok modern parfum ozelligi gosteriyor.

Lou Lou benim Cacharel evinde en sevdigim parfum. Sisesini, sisesinin mavi rengini, icindeki parfumun koyu rengini, parfumu sisesinden koklamayi ve reklam afislerini seviyorum. Fakat parfumu gardrobuma ekleyecegimi dusunmuyorum. Cunku hos bir koku olsa bile ozel ve farkli bir koku degil.

Eger parfum konusunda cok iddiali degilseniz ve amaciniz hos ve hafif bir koku tercih etmekse bu parfum sizin parfumunuz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Lou lou beni hafızamda kendi kokusu ile varolmaktan çok bu parfümü seven moschino'nun cheap& chic'ini de sever kesin diye kaldı.

Adsız dedi ki...

loulou nun tanımına ve yoruma çok şaşırdım.çünkü loulou diğer parfümlerden çok farklı ve çok karakteristik hiçbir parfüme benzemeyen bir kokuya sahip.en azından tanıdığım çoğu insan bu görüşte.ben 12 yıldır kullanıyorum.üstüne koku tanımıyorum.diğerlerinin çoğu çok benzer,aynı stil.özellikle ertesi gün giysilerin üzerine sinmiş hali daha da muhteşem.eşim başka parfüm kullanmama izin vermiyor:)

Adsız dedi ki...

ilk yorum şaşırtıcı... lou lou çok özel bir koku tartışılmaz çevremdekilerin aklını başından alıyor... kullandığım ilk andan itibaren etiketim oldu kısacası vazgeçilmezim...