26 Ocak 2007

Tea for Two by L'Artisan (2000)



Notalari: Tutunlu siyah cay, tarcin, zencefil,yesil anason, chai tea, bal, vanilya ve baharatlar.

Yorumlamam gereken pek cok parfum beni bekliyor ama canim yazmak istemiyordu. Derin dusuncelere dalmis, denemek icin aldigim cayi yudumluyordum. Sonra burnuma cayin o harika kokusu geldi ve bana Tea(T) for(4) Two(2)'yu animsatti. Bende biraz isteksiz de olsa bu mukemmel parfumu yorumlamaya karar verdim.

Tea for Two fazla degisken olmamakla beraber kormasik ve yogun bir formule sahip. Ust notalarda sigara dumani, siyah cay, tarcin, zencefil ve bal hissediliyor. Bir kac saat sonra vanilya daha cok belirginlesiyor. Arada odunumsu notalarin da oldugunu dusunuyorum ama listelenmemis. Etkisi uzun suruyor.

Parfumde bulunan iki nota hakkinda biraz daha detay yazmak istiyorum. Bunlar: tutun ve tarcin. Bu iki nota dogru sekilde kullanildigi zaman ortaya esrarengiz bir koku cikiyor. Bence parfumcu tutun ve tarcin kokusunu siyah cay ile birlestirerek cok dahice bir fikire imza atmis. Tea for Two adeta seks kelimesinin parfumu olmus...

T42 unisex olarak kullanilan ve her iki cinsinde kolay tasiyabilecegi bir parfum.
Ben parfumun soguk havalar ile guzel butunlesecegini ve icinizi isitacagini dusunuyorum. Benim icin bu parfum sevgililer gununde giyilebilecek en uygun koku. Hatta buna yil donumlerini de ilave etmek istiyorum. Partnerler tarafindan ayni anda giyilmesi fikride kulaga romantik geliyor.

Guncellestirme: Ambre Russe, Tea for Two ve Fifi isimli parfumleri karsilastirarak uzun zamandir listemde bulunan bu parfumleri tek sayiya indirmeyi dusunuyordum. Yaptigim karsilastirmadan sonra anladim ki bu parfumler ayni kategori icerisinde degiller ama benzer notalara sahipler. Oncelikle T42'nun diger iki parfumden farkli bir kategoride- cay parfumleri kategorisi- oldugunu belirtmek istiyorum. Ambre Russe tam bir soguk hava parfumu iken, Fifi ilik hava parfumlerine giren notalar tasiyor. Ambre Russe acilisini yogun amber, votka,cay, tutun notalari ile yapiyor. Bu acilis ile Tea for Two'ya benziyor. Tek fark Tea for Two ayni acilisi amber olmadan ama daha yogun bir cay notasi ile yapiyor. Bu iki parfum sahip olduklari ilk notalarindan oturu kis parfumu karakteri gosteriyorlar. Fifi ise hafif asitli bir mandalina ve gul kokusu ile acilisini yapiyor. Bu acilis ile diger iki parfumden farkli ve cok daha hafif bir parfum oldugunu gosteriyor. T42'a orta ve alt notalarda tarcin ve zencefil ekleniyor ve tum notalari son ana kadar koruyor. Ambre Russe'de orta noktalarda kimyon, tarcin ve kisnis var. Fifi'de ise kisnis ve zambak... Fifi ve Ambre Russe, alt notalarda birbirine cok benziyor. Tek farklari birisi yaz kokusu iken digeri kis kokusu...Ambree Russe'nin alt notalari amber, tutun ve deri iken, Fifi'nin alt notalari amber ve tutunden olusuyor. Sonuc olarak Fifi tartisilmaz harika bir yaz kokusu iken Ambre Russe tartisilmaz harika ama yogun bir kis kokusu. Ayni sebep ile T42 ve Ambre Russe herkes tarafindan rahatlikla giyilebilecek parfumler degiller. Bu iki parfumden illaki birini secmem gerekirse ben Ambre Russe'nin daha kolay giyilebilecegini dusunuyorum.

5 yorum:

B5 dedi ki...

inan bunu da hic duymadim, sadece ciftler icin ayni anda ayni parfümü kullanma fikri ilginc geldi :)
Neden denenmesin?

Mademoiselle dedi ki...

B5,
"Tea for Two" simdilik en sevdigim cay kokusu ve beni yansitan bir koku...

Mademoiselle dedi ki...

Opps ben buraya ne yazmisim boyle. Beni yansitan bir koku felan, nasil silinirki simdi o bilmiyorum:)

Adsız dedi ki...

Türkiyede bu Tea42 ambre Russe yada Fifi'yi bulabileceğim bir yer var mı en azından testerlarını.Sizin gibi zor koku beğenen birinden geçer not alabilmek kolay olmadığından yorumlarınıza bakarak da bu parfümleri çok merak ettiğimi belirtmek isterim.Malum önümüzde kış Ambre Russe belki iyi bir seçim olabilir.Teşekkürler...

Mademoiselle dedi ki...

Merhaba Sibel,
Türkiye'de bu parfümlerin olup olmadığından emin değilim. Lucky scent'ten numune satın alman mümkün. Bildiğim kadarıyla aynı internet sitesi Türkiye'ye satış yapıyor. Fifi yine tahminimce Türkiye'ye satış yapıyor.