21 Şubat 2007

Eau Emotionelle by Agent Provocateur (2006)




Notalari: Pink Pepper(pembe biber), white tea(beyaz cay),Japanese osmanthus, gardenya ve deri.

Eau Emotionelle, acilisini biber ve beyaz cay ile yapiyor. Alt notalarinda, osmanthus, gardenya, cok hafif deri ve gul hissediliyor. Karmasik bir parfum degil. Beyaz cay kokusu yeterince gercekci. Cay ve biberden oturu gurme parfum olmasi gerekiyor ama bence daha cok oryantal familyasinda. Giyilmesi kolay bir parfum.

Ote yandan etkisi kisa(iki saat kadar) suruyor ve Osmanuthus notasi erkek parfumlerinde kullanildigi gibi kullanilmis. Eau Emotionelle, bu yil erkeklerin bayanlar uzerinde koklamak istedigi bes parfumden biri secilmisti. Erkeklerin zevklerini anlamak benim icin zor cunku parfumun bana gore ozel bir ifadesi yok.

Parfumde biber notasini sevenler icin guzel bir alternatif olabilir.
Yazdan ziyade serin havalara uygun oldugunu dusunuyorum. Ama kis parfumude degil. Ustelik moda gore degisen bir parfum. Mesela suan cok yorgunum, evdeyim ve parfumun havasinda degilim. Parfum is yerinde giyilecek kadar kararli degil, icinizi isitacak kadar sicak degil, yazin serinletecek kadar etkili degil, seksi kokacak kadar bas dondurucu degil, allerjileri etkileyecek kadar pudrali degil...

Sanirim ben bu parfumu ne sevdim ne sevmedim. Kotu oldugunu dusunmuyorum ama bir kaliba da uyduramiyorum. Bence luzumsuz bir parfum...Markanin iccamasirlarina evet, bu parfumune hayir!

Resim, www.artshole.co.uk adresinden alintidir.

3 yorum:

B5 dedi ki...

Harika yazmissin! Düsündügüm kesinlikle buydu bu parfümden. Kelimesi kelimesine ve söyledigim cümle de senin son cümlen :)

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Seninle benzer koku zevkimizin oldugu parfum sayisi artiyor:).

Adsız dedi ki...

ben sevdim parfüm olanını ve body lotionını kullanmak süperrrr