7 Şubat 2007

Fifi Chachnil Eau de Parfum by FiFi (2005)


Notalari:Coriander(kişniş), vanilla(vanilya), rose(gul), tobacco(tutun), amber, mandalina,zambak.

Benim icin bu parfumun cok onemli bir yeri var. Balayimda bu parfumu giyinmistim:) Benim o zaman hayatimda denedigim en seksi-masum parfum Fifi'ydi cunku. Ve aradan zaman gecti, ayni kategoride birkac parfum ile daha tanissam da Fifi'nin yeri her zaman farkli olacak.

Fifi hafif sekerli bir koku. Ust notalarinda olan vanilya, mandalina ve gul birleserek parfume masum bir hava veriyor. Orta notalarinda zambak ve alt notalarinda amber ve tutun parfumu ultra seksi bir tarza donusturuyor:) Genel olarak tum notalar birbirini kusursuz tamamliyor.

Amber, daha oncede yazdigim gibi benim icin konfor anlamina geliyor. Amber notasi iceren bayan parfumlerini, erkek parfumlerini,oda spreylerini ve hatta mumlari bile seviyorum. Allerji etkisi yapmiyor, beni eski zamnalara goturmuyor, cok odunumsu yada cok yesilimsi olmuyor...Nasil anlatsam amberin yeri farkli iste!


Basenotes.com'dan esinlendigim bir yorum var. Marilyn Monroe'a bu parfumu yakistirmis yorumlayan kisi. Okumadan once aklima gelmemisti ama suan bu parfume sembol olabilecek en dogru kisi oldugunu dusunuyorum.

Parfum tende oldukca uzun bir sure kaliyor. Tum gun sabahtan aksama kadar degil belki ama benim tenimde aksamustu surdugum parfum gece yatarken hala hissediliyordu. Vanilya, amber ve mandalina notalari sayesinde tum mevsimlerle uyum icinde oldugunu dusunuyorum fakat kisisel tercigim bahar ve yaz aylarinda giyilmesinden yana.

Fifi Chachnil, Ilik bir gunde, gunduz yada gece davetlerinde giyilebilecek bir parfum. Bu parfum gun icerisinde konfor amacli da giyilebilir. Fakat sizi seksi bir parfum giydiginiz konusunda uyariyorum.

Fifi'nin web sayfasina bakmak isteyenler icin web adresini ilave ediyorum.



Guncellestirme: Ambre Russe, Tea for Two ve Fifi isimli parfumleri karsilastirarak uzun zamandir listemde bulunan bu parfumleri tek sayiya indirmeyi dusunuyordum. Yaptigim karsilastirmadan sonra anladim ki bu parfumler ayni kategori icerisinde degiller ama benzer notalara sahipler. Oncelikle T42'nun diger iki parfumden farkli bir kategoride- cay parfumleri kategorisi- oldugunu belirtmek istiyorum. Ambre Russe tam bir soguk hava parfumu iken, Fifi ilik hava parfumlerine giren notalar tasiyor. Ambre Russe acilisini yogun amber, votka,cay, tutun notalari ile yapiyor. Bu acilis ile Tea for Two'ya benziyor. Tek fark Tea for Two ayni acilisi amber olmadan ama daha yogun bir cay notasi ile yapiyor. Bu iki parfum sahip olduklari ilk notalarindan oturu kis parfumu karakteri gosteriyorlar. Fifi ise hafif asitli bir mandalina ve gul kokusu ile acilisini yapiyor. Bu acilis ile diger iki parfumden farkli ve cok daha hafif bir parfum oldugunu gosteriyor. T42'a orta ve alt notalarda tarcin ve zencefil ekleniyor ve tum notalari son ana kadar koruyor. Ambre Russe'de orta noktalarda kimyon, tarcin ve kisnis var. Fifi'de ise kisnis ve zambak... Fifi ve Ambre Russe, alt notalarda birbirine cok benziyor. Tek farklari birisi yaz kokusu iken digeri kis kokusu...Ambree Russe'nin alt notalari amber, tutun ve deri iken, Fifi'nin alt notalari amber ve tutunden olusuyor. Sonuc olarak Fifi tartisilmaz harika bir yaz kokusu iken Ambre Russe tartisilmaz harika ama yogun bir kis kokusu. Ayni sebep ile T42 ve Ambre Russe herkes tarafindan rahatlikla giyilebilecek parfumler degiller. Bu iki parfumden illaki birini secmem gerekirse ben Ambre Russe'nin daha kolay giyilebilecegini dusunuyorum.

2 yorum:

B5 dedi ki...

Mademoiselle, ah ne yaptin? :) Parfüm disi bir zayif noktam daha..
Yalniz Fifi´nin fiyatlarini görünce yine La Perla(tüm La Perla ürünleri degil) ve Princesse Tam.Tam´a geri dönüs yaptim.. Agent Provocateur bile bu kadar fiyatli degil her zaman.. Gerci bence cok secim verecek ve farkli bir tarzi da yok Fifi´nin ama cok seker parcalari var... Sen en güzelini koymussun zaten..
Ic camasiri üreticilerinin cikardiklari parfümlerde bir ortaklik farkettin mi? Ya da bana öyle geliyor...

Mademoiselle dedi ki...

B5,
Fifi'nin tek kotu yani urunlerini cok sik yenilemiyor. Oyle bir yil boyunca ayni camasirlara bakiyorsun:) Ama emin ol, resimde gozukenden daha guzeller. Agent Provocateur'un parfumleride cok dillerde...Elle dergisi ,yanlis hatirlamiyorsam, erkeklerin kadinlar uzerinde en begendigi 5 parfumden biri secmisti bir iki ay once. Ben henuz denemedim ve yakin zamanda ismarlamak istediklerim arasinda. Evet, bir benzerlik olabilir, henuz cok fazlasini denemedim ama hepsi ayni amac ile parfum cikartiyor. Victoria's Secret'in parfumleri cok luzumsuz mesela:) Neden bilmiyorum hic sevmiyorum bu markayi sadece reklam
oldugu kanaatindeyim...
Fiyat konusunda ise haklisin..Marka butik olunca hersey cok pahali oluyor(bir varsayima gore cok kaliteli malzeme kullaniliyor ve isciligi pahaliya geliyor). Ne zaman isi buyutuyorlar fiyatlar dusuyor...