15 Mart 2007

Citrico by Comme des Garçons(2002)


Notalari: bitter orange( aci portakal), bergamot, neroli(portakal cicegi esansi), cedar(sedir), sandalwood(sandalagaci), lemon(limon), rosemary(biberiye), rose(gul).

Citrico, ispanyolca turuncgiller manasina geliyor. Parfum "Seri 4" grubundaki uc kolonyasindan biri ve daha az populer olani. Diger iki parfumun isimleride Anbar ve Vettiveru.

Yorumu yapabilmek icin elimdeki numunesinin tamamini bileklerime surdum ama hala nasil yazacagimi bilmiyorum. Citrico, basit notalardan olusan bir yaz kokusu. Fakat o kadar hafif ki notalari ayri ayri hissedebilmek yerine hepsini ayni anda hissediyorum diyebilirim.

Oncelikle kokunun cok rahatlatici etkisi oldugunu ve ideal yaz notalarindan olustugunu soylemek istiyorum. Ne ust notalarda nede alt notalarda olumsuz olarak siralayabilecegim bir ozelligi yok.

Citrico'nun notalari bana uzaklardan bir animi hatirlatti. Ilkokulda, tararruf konusunu islerken ogretmenimiz evde minik kalmis sabunlari biriktirmemizi ve bir ay kadar sonra beraber supriz birsey yapacagimizi soylemisti. Bende beyaz, renkli, kokulu, kokusuz ne varsa biriktirmistim. Bir ay sonra sabunlarimizi rendelemis, biraz su, limon kolonyasi, vucut nemlendiricisi ve ogretmenimiz tarafindan hepimize bir cay bardagi kadar verilen Sandy(eger yanlis hatirlamiyorsam) marka sivi sabunlari karistirmis ve dogal sivi sabun elde etmistik.

Iste Citrico'da hissettigim portakal ve limon notasi haric hissettigim diger notalarin tamami, o zamanlar elde ettigimiz sivi sabuna benziyor.

Sonuc olarak yaz icin rahatlatici ve temizlik hissi veren, "body splash" tarzinda bir kolonya istiyorsaniz bu koku aradiginiz olabilir. Citrico'dan bir parfumden beklenilen kalite ve kalicilik bekleyenemez.

Suan Amerika'da 500ml'lik kocaman bir sisesi 80 Dolara satiliyor.
Urunu incelemek isterseniz adres burada.

3 yorum:

acicikolata dedi ki...

yandaki linklere aciklama yazman cok iyi olmus. buradan ogrendigim o iki parfumu denemek icin kendimi paraliyorum. amerikadaki sahistan bir hayir goremedik, onunla ingiltereye giden kuzenime, su an japonya'da olup pazar donecek olan kayinbiradere haber saldim. o da olmazsa arkadasimin kocasi almayada ona saldircam. kararliyim, kim tutar beni!

B5 dedi ki...

Yandaki aciklamalari ben de faydali buldum. Herkesi düsünmüssün.

Mademoiselle dedi ki...

:)Tesekkur ederim B5 ve Gayri Ihtiyari. Umarim bu linklerin birilerine faydasi olur. Hangi sitelerden parfum alinabilir diye soran birkac mailden sonra tek tek not dusmeye karar verdim.