1 Nisan 2007

Privé Eau de Jade by Giorgio Armani (2004)



Notalari: Sicilian Bergamot( Sicilya Bergamotu), limon, Pepper(biber),Tunisian Neroli( Tunus'tan portakal cicegi esansi),Bourbon Vanilla( Burbon vanilya.

Basenotes'un verdigi genel bilgiye gore Armani parfum satislari olarak dunya genelinde ucuncu sirada ve ayni zamanda erkek parfumu olan(esimin de kullandigi) "Acqua di Gio pour Homme" en cok satan erkek parfumu. Yani tum bu verilere bakilarak Armani'nin ozel bir koleksiyon hazirlamasi sasirtici bir sonuc degil.

Dort adet unisex parfumden olusan serinin en cok konusulan parfumu Bois d'Encens(digerleri Ambre Soie, Pierre de Lune ve bugun yorumladigim Eau de Jade). Pek cok kisi Prive serisinin fiyatlarinin oldukca yuksek oldugunu ve buna ek olarak, Eau de Jade'nin benzerleri olan basit formullu bir yaz kokusu oldugu icin bu fiyati( Amerika icinde 50 ml, $185) en az hakeden parfum oldugunu dusunuyor.

Ben parfumun oldukca pahali olduguna katilirken, benzerlerinin oldugu konusunda digerlerine katilmiyorum. Eau de Jade'yi yukarida yazdigim fiyatin ucte birine buldugum anda bir an olsun bile dusunmeden alabilecegimi belirtmek istiyorum.

Hayatimda unisex olupta kadina yada erkege cok yakistigina inandigim ilk parfum Eau de Jade oldu. Yani bir bayanin uzerinde koklasaydim seksi, kadinsi bir yaz parfumu oldugunu dusunurken, bir erkegin uzerinde erkeksi ve etkileyici bir yaz parfumu oldugunu dusunecektim.

Armani, diger parfum evleri gibi, kendi cizgisini tum parfumlerine tasiyor ve Eau de Jade buna guzel bir ornek. Parfum bergamot'un rahatlatici ve limonun asitli etkisiyle basliyor. Bu acilis her iki cins icin uygun olsa da, erkeklere daha cok yakisiyor. Biber ve portakal cicegi esansi orta notalarda ve vanilya alt notalarda hissediliyor.
Parfumun acilisindan alt notalarina kadar hissedilen diger bir nota ise Jade tasinin kokusu. Parfum elde edilirken bekleme sureci icerisinde bu karisima jade tasinin da ilave edildigine neredeyse emin oluyorsunuz ve tabi ismi de bu sekilde ortaya cikiyor.

Parfum siselerinin tasarimlarini cok begendigimi ve herbirini simgeleyen taslarin cok dahice bir fikir oldugunu eklemek istiyorum. Ayrica koyu renkli siselerden icindekinin ne renk bir sivi oldugunu gorulmedigi icin, siyah sise gizemli bir hava estiriyor.

Perfume Smellin Things'de okudugum yorum da Eau de Jade'den cok daha uygun fiyata ayni kalitede, ayni tarz parfumlerin oldugu yaziyor. Ben bunlardan bazilarinin isimlerini yaziyor ama henuz denemedigimi de ilave ediyorum. Ayni zamanda bir fikir sahibi olmaniz acisindan sitenin yazari Marina ile zevklerimizin cok farkli oldugunu, genelde benim cok agir oldugunu dusundugum parfumlerin kendisi icin "tam ayarinda" oldugunu da eklemek istiyorum. Marina, Christian Dior'un Bios d' Argent, Cologne Blanche ve Eau Noire isimli parfumlerin modern kolonya/parfumler olduklarini dusunuyor. Ayni zamanda Guerlian'in Eaux serisindeki parfumlerin de ( bunlar; Imperial, Eau de Guerlian, Eau de Fleurs de Cedrat ve Eau de Cog) kabul edilebilir fiyatlarda ve cok iyi kolonya/parfumler olduklarini dusunuyor.

Sonuc olarak bu parfumun ozel bir yaz kokusu oldugunu ve cok begendigimi ama herkesin ulasabilecegi bir fiyata sahip olmadigini dusunuyorum. Ebay'den uygun bir fiyata alinabilirse kacirilmaz bir firsat oldugunu ve unisex kullanima cok uygun oldugunu da eklemek istiyorum.

Parfum ile ilgileniyorsaniz web adresinden gerekli bilgiyi temin edebilirsiniz.



Jade taslarina ait resim "http://equipment.go4go.net" adresinden alinmistir.

2 yorum:

sumuklubocek dedi ki...

sisesi cok hosmus; postmodern bir sunum olmus ;)

Mademoiselle dedi ki...

Katiliyorum, katiliyorum, katiliyorum:). Ah sen icindekini bir denesen, ben kusursuz buldum... Ilginc bir sekilde, bu parfum bana bir teyzemi hatirlatti. O teyzem icin en son aklima gelen sey unisex bir parfum kullanmasi olurdu ama bu parfum onun tarzi...Meger gercekten bazi parfumler bazi insanlari hatirlatabiliyormus hem de hic caba gostermeden, kendi kendine...