7 Haziran 2007

Eau des Merveilles by Hermes (2004)



Notalari: kabe samani, meşe, sedir, esmer amber, limon, portakal, Elemi(?), pembe biber, Endonezya biberi, balsam.

Bir sene kadar once denedigim bu parfumun, bayan parfumu olarak satildigina sasirmistim. Simdi ise buradan odunumsu ve baharat notalari seven(ozellikle karabiber) herkese evinize bir adet Merveilles alin diyebilirim.

Eau des Merveilles hakkinda bilinmesi gereken bir nokta var. Parfumde, erkek kokusu etkisi oldukca fazla. Parfumun bayan hayranlarinin sayisi kadar erkek hayrani oldugu icin cok yakinda Hermes evinin bu parfumu unisex olarak satmaya baslayacagina inaniliyor.

Eau des Merveilles, diger parfumlerin aksine ters piramit etkisi gosteriyor. Yani alt notalarda hissedilmesi gerekenler ust notalarda, ust notalarda hissedilmesi gereken ferahlatici limon ise alt notalarda hissediliyor. Bu ozelligi ile Eau des Merveilles, diger tum parfumlerden ayriliyor.

Ust notalardaki kabe samani ve odunumsu notalar acikcasi erkek parfumlerini andiriyor. Orta notalardaki esmeramber sayesinde parfumun hafif sekerli bir yapiya donusuyor. Boylelikle parfum dengelenmis ve bayan kullanimina da uygun bir hale gelmis oluyor.

Uyariyorum, kesinlikle seksi bir parfum. Kadinsi veya erkeksi bir cekicilik degil ama nasil anlatsam, icindeki baharatlardan oturu insanin aklini basindan aliyor. Yazin icin aradiginiz o muthis ferahlatici parfum degil ama harika bir "her sezon" parfumu.
2005 yilinda "en iyi yeni cikan parfum" secildigini de tum bu soylediklerime ekliyorum. Dogrusu diger pek cok marka son cikardiklari parfumler ile hayal kirikliklari yasatirken, Hermes bir kez daha parfum konusunda ne kadar iyi oldugunu kanitlamis oldu.

Sonuc olarak, baharat kokulari kaldirabileceginizi dusunuyorsaniz, Eau des Merveilles'i kesinlikle deneyin ve hatta ,unisex olarak, partnerinizle de kullanin derim...

Reklam Filmi.

3 yorum:

B5 dedi ki...

Sisesi ve piriltilarindan etkilenmistim Hermes de. Inanir misin bu da aklimda kalmamis.. O dönem Chanel /Chance'in özel ürün olarak tek dönem cikardigi isiltili, parfüm kremini ariyordum.
(Fransa da, Italya da Tr de yoktu, Almanya da son kalanlardan bulmustum ;))
Bunu da deneyecegim tekrar..

Adsız dedi ki...

ben bu parfümün elixirnin numunesini kullanmıştm daha yoğunbir kokuydu ama nedendr bilem benim tenime yakışmadı acı acı koktu acaba beyaz tenli olduğum içinmi ama diğerini daha denemedm ilk fırsatta alacağım şu an un jardin sur nili kullanıyorum mükemmel bir yaz kokusu

Adsız dedi ki...

madomosielle sana bir sorum olacak normal bir parfümün içersinde azami ne kadar esans kullanılır