4 Aralık 2007

LES PARFUMS/FRESH FRAGRANCES BY ANNICK GOUTAL

Bir sure sonra uzun bir tatile cikiyorum. Tatilim boyunca yeni parfum yorumlari yazma ihtimalim olmadigindan elimde kalan numuneleri bir an once yorumlama ihtiyaci hissediyorum.

Oncelikle pek cok kisiye sozunu verdigim Annick Goutal'in bazi parfumlerini yorumlamak istiyorum. Sordugunuz bir soru uzerine not dusmek istiyorum: bugun yapacagim parfum yorumlari EDT versiyonlarina gore olacak. Yorumlayacagim parfumlerin tamami unisex-yaz kokularidir. Kis parfumleri bakan kisilerin baska kokular uzerine yogunlasmasini tavsiye ederim. Buna ragmen sadece cok hafif kokulari kullanabilen kisiler icin bu parfumler diger aylarda da kullanilabilir...


Eau de Hadrien(1981):
Notalari: limon, greyfurt,ylang ylang, agaçkavunu, selvi ağacı ve paculi
Eau de Hadrien cok basit bir parfum. Parfumu alirken buyuk umutlar tasimayin. Aklinizda yaz aylari icin kullanilabilecek mukemmel bir kolonya olarak yer etmeli. Eau de Hadrien soguk bir koku. Bu nedenle yaz aylari icin cok ideal. Etkisi ten uzerinde uzun surmuyor. Kiyafet uzerinden daha uzun bir sure kalabiliyor. Unisex bir parfum. Basit formulune karsin kullanici kitlesi ve fiyati her gecen yil daha da artiyor. Eau de Hadrien'in sirli kullanim bicimi baska parfumlerle kombine ederek ortaya cikiyor. Benim icin Mandrogore ile beraber kullanildiginda hem erkek icin hem bayan icin inanilmaz guzel bir kokuya donusuyor. Eau de Hadrien'in bir kere de olsa kullanilmasini tavsiye ederim. Eger ilk kullanim size heyecan vermiyorsa fazla birsey degismeyecektir. Eau de Hadrien seksi bir koku degil, sadece bir konfor parfumu. Bu nedenle ofis parfumu olarak kullanima uygun.
Parfum hakkinda yaptigim diger bir yorumu burdan okuyabilirsiniz.


Les Nuits d'Hadrien(2003):

Notalari: limon, bergamot, fesleğen, kimyon, ardıç, otlar, baharatlar, mandalina, ylang-ylang, vanilya, sandalagaci, paculi, amber ve beyaz misk.
En kisa tabiriyle Eau d'Hadrien limon kolonyasiysa, Les Nuits d'Hadrien'e de mandalina kolonyasi denebilir. Les Nuits d'Hadrien klasik Hadrien'e gore daha baharatli ve odunumsu. Parfumu son denedigimde bir bayan kokusu olarak daha cok begenecegimi dusunmustum. Fakat erkek kullanicilari da bu parfumu goklere cikariyorlar. Basenotes'da yazan yorumlarda, Chanel Egoiste'in yaz(daha hafif) versiyonu olsaydi aynen Les Nuits d'Hadrien gibi kokacakti demisler. Parfumun kaliciligi klasik Hadrien'den daha uzun suruyor ama hala yeteri kadar uzun bir sure olmadigini dusunuyorum. Yorumladigim her iki parfumun de(Eau d'Hadrien ve Les Nuits d'Hadrien) Poivre Piquant(L'artisan) ile guzel bir kombinasyon olusturacagini dusunuyorum.


Mandragore(2005):

Notalari: şimşir kerestesi, zecefil,adamkökü, bergamot, karabiber, bahçe nanesi ve anason yagi.
Mandragore uclu seriye en son katilan odunumsu bir kolonya/parfum. Serinin diger parfumlerinde oldugu gibi tende uzun sure kalmiyor. Uc parfum arasinda erkekler icin en uygun olan kokunun Mandragore oldugunu dusunuyorum. Parfumun EDP versiyonu cok daha odunumsu-baharatimsi bir koku. Eger EDT versiyonunu cok hafif bulursaniz mutlaka EDP'yi denemelisiniz. Resimdeki sise erkekler icin tasarlanmis. Daha once yazdigim parfum yorumunda da bayan sisesinin resmine yer vermistim.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

MERHABA

Sayafanızı okuyorum ve ilgi ile takip ediyorum.Bana mandalin ve limon vs. yoğunlukda acı olmayan fakat ekşi ve kalıcılığı yüksek parfüm önerir misiniz?L,artisan,, Serge Lutens vs. lüks markalarda olabilir.Teşekkür ederim..

Mademoiselle dedi ki...

Cenker Bey,
Bu tarz parfumleri PFC'ta yorumladim ve yorumlamaya devam ediyorum. Genel olarak soylemek gerekirse turuncgil parfumleri cok kalici degiller. Aklima ilk olarak Mandarine Mandarin geliyor ama bu parfum de herkesin tarzi degil maalesef...

Adsız dedi ki...

Artık parfümlerin çoğu birbirine benziyor ya da ben yanılıyorum.24 yaşındaki Erkek arkadaşıma alacağım parfum için fikrinizi almak isterim.Daha önceden Calvin Klein ETERNITY ve Bulgari BLV kullandığını biliyorum.Annick GOUTAL parfümleri için pek kalıcı değil midir ya da kalıcılık derken neye göre en azından bildiğimiz cok bilinen kullanılan parfumlere gore açıklayabilir misiniz?Bir hediye paketi yaptıracağım. Hiç kullanmadığım halde (oturduğum yerde tester yok) markası cok hoş duruyor ve bana bu markanın en kalıcı,daha farklı duygular içeren ve beğenilen ama ağır olmayan bir erkek parfümünü önermenizi rica ediyorum.Aslında eau de SUD ve Les Nuits d'Hadrien arasında kaldım.Teşekkür ederim.Aslı

Mademoiselle dedi ki...

Asli,
Eau de Sud 24 yasindaki erkek arkadasin icin biraz agir olabilir. Les Nuits d'Hadrien daha uyumlu bir secim olabilirdi...Diesel'in yeni erkek kokusu da(Fuel for life) erkek arkadasin icin guzel bir secim olabilir...

Adsız dedi ki...

Elle ablacigim,
bu aralar Coco'ya taktim, alayim mi bana yakisir mi ne dersin ;)

Mademoiselle dedi ki...

Sumuklu:),
Boston gibi bir sehirde (soguk iklim)kullanilabilecek en guzel parfumlerden biri Coco olurdu herhalde. Sana cok yakisacagini dusunuyorum. Bence almalisin ve daha sonra ozel gunler icin vazgecemeyecegin klasigin olacagini dusunuyorum...

Adsız dedi ki...

merhaba.
şu an 30 yaşında yeşil gözlü kumral bir erkeğim.iş adamıyım.bu bilgileri verdikten sonra yakışan bir parfüm önerisi istiyorum.7 sene önce bir arkadaşım istanbuldan esans hediye etmişti günlük en az 2 kişi sorardı ismini, öyle etkili ve dikkat çeken bir parfüm önerisi rica ediyorum.

Fanfan La Tulipe dedi ki...

mademoiselle, mandragore'un siselerine dair bir yorum yapmadan gecemedim: bence farkli iki sise uygulamasi cok mantikli. Ne bir erkegin boule (kelebek kapakli sise), ne de bir bayanin daha sade olan bu versiyonu pek alacaklarini sanmiyorum.

Petite Cherie ya da Vanille Exquise'i denedin mi? Siddetle tavsiye ederim. Vanille Exquise su ana kadar kokladigim vanilya kokularindan cok farkli. Tum Annick Goutal parfumlerinde oldugu gibi icerisinde gul var.Degisik bir kombinasyon. Petite Cherie ise daha cok gencler icin, farkli bir meyve tercih edilmis: armut. Mutlaka dene!

Mademoiselle dedi ki...

Fanfan La tulipe,
Parfum siseleri hakkinda sana tamamen katiliyorum.

Annick Goutal'in tum parfumlerini denedim. Genelde bir cogunu begeniyorum ama giyecek kadar degil. Petite Cherie guzel ama tarzim degil. Vanille Exquise ise favori vanilya kokum degil. Ozellikle vanilya kokularinda cok secici oldugumu dusunuyorum. Bir cogu bas agrisi ya da mide yanmasi yapiyor bende...