20 Şubat 2008

ETAT LIBRE d'ORANGE


Cok yakinda Etat Libre d'Orange parfum evinin bazi parfumlerini yorumlamak istiyorum. Sira disi parfum evinde herkesin begenebilecegi birkac parfum cikacagina inaniyorum. Son yillarin en populer parfum evlerinden biri olmasa da fiyatlarinin kullanilan iceriklerine gore fazla pahali olmadigini dusunuyorum. Bu durum markanin ilerleyen zamanlardaki fiyatlarinda artis yapmayacagi manasina da gelmiyor...

Vakti olanlar yukarida verdigim linke baksinlar lutfen. Her parfum karakteri icin ayri semboller kullanilmis. Parfum evinin tum parfumlerinden 2 ml'lik kucuk deneme boylarinin satildigi paket 20 Euro. Hemen hemen tum dunya ulkelerine kargo hizmetleri var ve yanilmiyorsam Turkiye'ye kargo ucreti 15 Euro. 50 ml'lik bir sisesinin fiyati 55-65 Euro arasinda degisiyor.

Etat Libre d'Orange evinin bazi parfumleri neden cikardigina dair kafalarda soru isaretleri de olmuyor degil. Seksi anlattigi dusunulen, sperm kokulu parfumleri Magnificent Secretions, bir zamanlarin meshur sakizi Big Babol'u animsatan Encens et Bubblegum, gobek deligi kokusunu sevenler icin Nombril Immense, kadin bekaretini sembolize eden Vierges et Toreros parfum evinin ilginc konulu parfumlerinden.

7 yorum:

sumuklubocek dedi ki...

ilgincmis gercekten!
sperm kokulu parfumlerde sperm kullanilabilecegini varsayarsak, merak ediyorum kadin bekaretini sembolize eden parfumde ne vardir...
sacma bir soru oldu biliyorum ama dusunmeden edemedim...

not: ellecigim bunu yayinlama istersen ama cevabini iletirsen sevinirim ;)

Mademoiselle dedi ki...

Sumuklubocek,
"o kokunun" oldugu parfum aslinda gercekten olmasi gerektigi gibi kokmuyordu. Ben hatta hic soylenmese anlamayabilirdim. Ama o esnada parfumeride olan bir delikanliya koklattigimizda gidin basimdan der gibi sinsi bir gulusu vardi:).

Kadin bekaretini sembolize eden koku ile aslinda masumiyet hedeflenmis. Parfum icinde aciklanmamis bazi notalar var. Bu notalarin hayvansal notalar oldugu biliniyor ama ben ne oldugunu tahmin edemiyorum:)

Adsız dedi ki...

ilginç ama şahsen denemek istemem...

Mademoiselle dedi ki...

Yurdisi egitim,
Sahsen denemek istemedgin hangisi:)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Parfüm, insanların çok derindeki duygularını açığa çıkarıyor.
O nedenle, güzel koku, dışında çeşitlemeler oluyor, sanırım.

Bu, ilginç parfüm çeşitleri bana "Koku/Das Parfume" kitabını/filmini anımsattı.

Mademoiselle dedi ki...

Ekmekcikiz,
Evet, bana da ayni filmi-kitabi hatirlatti. Belki de bu kitaptan etkilendiler, degil mi...

Cansn dedi ki...

Merhaba, Geçen gün strawberrynet' de parfümlere bakarken tesadüfen Clive Christian parfümlerini gördüm ve fiyatlarını görünce de ağzım açık kaldı. Sizden bu parfümler hakkında bilgi alabilir miyiz?
Canan