17 Haziran 2011

MONA DI ORIO

Onceleri denedigim ama hakkinda bir turlu yazamadigim parfum evlerinden biride Mona di Orio. 22 Haziran 2011 Carsamba gunu Mona di Orio Londra'da Les Senteurs'a geliyor. Les Senteurs parfum meraklilarinin mutlaka ugramasi gereken yerlerden biri. O kucuk magazanin icinde kendinizi kaybetmis gibi hissedebilirsiniz. Parfumler uzerine uzun sohbetler yapabilir, tavsiyeler alabilir, dilediginiz sekilde, dilediginiz kadar parfum deneyebilir ve dilediginiz kadar parfumun numunesini isteyebilirsiniz.

Mona di Orio parfum evi bir degisiklik yaparak bazi parfumleri uretimden kaldiracak. Bunlar , emin olmamakla beraber, Lux, Nuit Noire, Carnation ve Chamarre. Fakat markaya yeni uc koku dahil oluyor. Vetyver, Tuberouse ve Vanille.

Mona Di Orio parfumlerinden birkac tanesini koleksiyonuma katmayi oyle cok isterdim ki... Fakat ozetle parfumlerden hicbirini kullanacak kadar cok sevemedim. Buna ragmen aralarindan en dikkat cekici buldugum parfumler hakkinda goruslerimi not dusmek isterim.




Lux( 2006): Notalarindan bazilari Sicilya Limonu, turunclar, kabe samani, sandal agaci, sedir agaci, misk, amber, vanilya ve laden.
Keske ama keske bu parfum kagitta durdugu gibi dursa tenimde. O zaman parfumun zevkine sonuna kadar varabilirdim. Ust notalarda keskin olarak nitelendirebilecegim limonun etkisi 20 dakika kadar suruyor. Bu yirmi dakika midemi alt ust etmese, orta ve base notalarin guzelliginde kendimi kaybedebilirim. Hafif odunumsu ve vanilyali alt notalar basariyla tamamlanmis, insani mest ediyor. Civet'in base notalara katkisi harukularde. Fakat parfum sitrus kategorisinde ve bu kategorideki diger bazi rakiplerinden geride kaliyor.

Nuit Noire(2006): Portakal cicegi, kakule, ginger, karanfil, amber, deri, misk, tonka, sandal agaci, sedir agaci, sumbultuber. Pudramsi cicekler hakim, cok fazla pudra ama, tenimde sabunsu bir kokuya donustu ilk dakikadan itibaren. Bu kategorideki pek cok parfum gibi Nuit Noire'de de bir takim eksiklikler var. Mona di Orio'nun kokuyu yeniden formule edecegini dusunuyorum ben. Bazi degisikliklerle Nuit Noire bir klasik olabilir.


Amyitis(2008): Tum Mona di Orio'lar arasinda en cok bunu begendim. Notalarindan bazilari kimyon, yosun, menekse, amber. Yesil parfumler kategorisinde diyebiliriz. Parfum ten kimyam ile uydu gercekten. Fakat parfumu satin alacak kadar sevmedim. Cok yuzeysel, belli bir asamadan sonra degisimiyor tenimde.

1 yorum:

meveo dedi ki...

maalesef bugun mona vefat etti : (