6 Temmuz 2011

CEDRE by SERGE LUTENS, FEMINITE DU BOIS by SERGE LUTENS

Bugun Cedre giyme gunumdu ama dayanamadim ve diger bilegimde Feminite du Bois'i denedim. Bunun sebebi Cedre'yi sabah giydigimde oldukca begenmis olmamdi.  Fakat ben gecmiste Feminite'yi daha cok sevdigimi ve bu nedenle parfum dolabimda onun oldugunu hatirliyorum. Iki parfumu ayni anda giyince aralarindan favorimi yine cok kolay sectim. Her zaman derim, kararsizsaniz, diger bir parfum ile deneyin. Ayni nedenle ayri ayri giydigimde 50 tane favorim varsa beraber giydigimde bu sayi en fazla 30 oluyor. Feminite du Bois'ten bahsetmisken, Turkiye'de parfumun ilk formulunu yani Shiseido markasi altinda olan kahverengi kivrimli siseden almak mumkun.  Bu parfumun Turkiye'de hala satildigini bu yil kesfettim. internetten gordugum sitelerden Dilay Parfumerinin musteri hizmetlerine yazdim. Parfumu alacagim ama eger gonderebilirlerse Londra'ya postalamalarini rica edecegim.  Eger gondermezlerse Turkiye adresi verecegim...Cevap yazma tenezzulunde bile bulunmayinca  musteri hizmetleri, bir sonraki sefere baska bir yerden almaya kaldi planlarim...

Cedre: Parfum notalari: sumbul, karanfil, tarcin, amber, misk ve sedir.

Parfum burnu: Christopher Sheldrake.

Cedre'yi cok sevdim derken aslinda ust notalardan hemen sonra etkisi belli olan sumbulun bu parfumdeki dengesini sevdim ben. Yaklasik 2 saatlik bir ask. Parfum acilisi cok keskin oldugundan bana gore degil ve alt notalar dengeli oldugu halde inanilmaz degil.  Fakat Cedre cok guzel. Cok cok guzel. Sabah parfumu diger elimde Lipstick Rose ile giymistim ve Lipstick Rose hemen ikinci plana dusuverdi. Demekki benim aradigim sumbul baharatli bir sumbul parfumu.  Cedre herkese gore bir koku degil. bahartli ve odunsu, dark, yogun parfumleri sevenler icin uygun. Hafif meyve kokularindan hoslananlar, cicek kokularindan baskasini giyemeyenler bu parfumu denemesin bile derim. Cedre, diger bilegimde Feminite'yi giyene kadar kalbimi caldi ve Feminite'den sonra buyu bozuldu.


Feminite du Bois: Serge Lutens'in Bois serisinden diger parfumleri ( Bois Oriental, Bois Violette ve Bois et Fruits) deneyene kadar ve aralarindan birini daha cok sevene kadar, Feminite du Bois benim favorim olarak gardrobumda bulunacak. Shiseido altinda satilan eski formulu hic deneyemedim. Ama okudugum yorumlar parfumu goklere cikariyor. Yorumlardan anladigim kadariyla sicak bir odun kokusuymus. Menekse notasi cok ama cok guzelmis. Eski formulde hammadde kullanilmisken, yeni Feminite'de sentetik maddeler kullanilmis.  Yani kisaca Shiseido Feminite du Bois bulaniniz, goreniniz varsa ne olur satildigi yeri bana yazin. Ozellikle EDP sini istiyorum.  Ben yeni formuldeki menekse kokusuna bile hayranken, eski  formulde anlatilan o ozel menekse notasi kalbimi durdurur saniyorum:)
Feminite du Bois orta notalarda bal ve seftalinin muhtesem uyumunu sergiliyor. Bu parfumu anlat anlat bitmez. Yerlere goklere sigdiramiyorum. Ama kesinlikle yogun ve odunumsu kokulari sevmeyenler hayalkirikligi yasayabilirler.

Feminite du Bois notalari:Morokko Portakali, Turk gulu, sediragaci, menekse, balmumu, bal, seftali, kakule, tarcin, karanfil, sandalagaci ve misk.  


Guncelleme: Bu yorumumdan hemen sonra buyuk bir tesadufle parfumun orjinal versiyonunun seyehat boyunu aldim.  Birebir karsilastirdim. Ilk saniyeler, parfum henuz tenimde islak, kokular neredeyse ayni,  bes dakika sonra Shiseido yani orjinal versiyonu odunumsu bir koku oluyor, Serge Lutens versiyonu menekse agirlikli devam ediyor aslinda bu asamada Serge Lutens'i sevdim,   yarim saat sonra kesinlikle orjinal Feminite diyorum. Bu asamada iste Serge Lutens versiyonu sentetik, Shiseido versiyonu gercek oluyor. Iki parfum arasindaki farki birebir denemeden anlayamazdim. Yani bu kadar karsilastirmadan sonra cok ama cok daha buyuk farkliliklar bekliyordum. Ben iki versiyonunu da begendim. Orjinalini bulanlar kacirmasin ama bulamayanlar Serge Lutens versiyonu biraz daha ligh, azicik daha ciceksi ve azicik daha modern diyebilirim. Yani gunumuzun parfum ihtiyacini daha iyi karsiliyor.  Bir nevi Shiseido EDP versiyonu, Serge Lutens EDT versiyonu gibi. Suan 5 saat gecti ve Shiseido versiyonu tenimde hala kaliciyken, Serge Lutens versiyonu tamamen yok oldu.


SERGE LUTENS TALKS ABOUT FEMINITE DU BOIS by motwary

15 yorum:

koray dedi ki...

Merhaba mademosielle,
Feminite du bois çoook merak ettiğim ama koklama şansına erişemediğim bir parfüm.Bazı okududğum yorumlar da narciso rodriguezi bu parfüme benzetenler olmuş.Bu arada eskişehir douglas da shisedio nun üretmiş olduğu formülüne rastlamıştım.Ama tester olmadığından koklayamaıştım.Eskişehire gittiğim zaman sizin için tekrar sorabilirim sevgili mademosielle.

Mademoiselle dedi ki...

Narciso aslinda farkli bir koku. Merak ettim, musait bir zamanda mutlaka beraber deneyecegim. Eski formul simdilerde cok pahaliya satiliyor bulunabilen yerlerde. Turkiye'ye gider gitmez, Eskisehir Douglas'i arayip, telefondan satin almaya calisacagim. EDP versiyonunu mu gordunuz? Yani Eau de Mist olanini istemiyorum. Ben bu kokuya bayiliyorum. O nedenle buldugum yerde iki sise alip birini stoklayacagim. Aslinda ikiden bile fazla almam lazim ama kendimi frenliyorum:). Bilgi icin cok tesekkurler. Tesaduf eseri kullanilmis bir mini versiyonunu buldum. Kolleksiyon parcasi fiyatina satiliyor:). Hemen aldim, en azindan bir fikrim olsun diye dusunmustum.

koray dedi ki...

sevgili mademosielle,
Douglas da gördüğüm feminite du bois in edp formu olması lazım.Zira ellerinde çok az vardı.Bende girdiğim her parfümeriye soracağım bu kokuyu.Ormanın kokusu olarak anılıyor.Daha doğrusu ormanın .Gerçekten böyle mi acep? Orman,doğa kokularında hep bir arayış içindeyim,ama bir türlü istediğim parfümü bulamadım.Doğa kokuları olarak Hermes in Jardin serisi çok başarılı ama istediğim derinlik yok.Parfüm denemelerime başlar başlamaz belirlediğim tema orman olacak :)) feminite du bois içeriğinde ki odun kokuları yüzünden unisex kullanıma uygun olduğunu düşünenler de var,içeriğinde ki gül notası yönünden de feminen olduğunu düşünenler de var.Ben parfümde cinsiyet ayrımına karşıyım.Bu nedenle bu parfümü yorumunuzu okuduktan kullanmak için can attım resmen :)

Mademoiselle dedi ki...

Yeni formulu degil ama eski formulu unisex kullanima uygun olabilir. Numune elime ulasinca tam anlayabilirim.

Orman'in kokusunu biliyorum:). Ama ismini o kadar parfumden hemen cikaramayacagim. Serge Lutens'in kokularindan da ormanin kokusunu yakalamak mumkun ama. Stil tam senin sitilin o zaman. Senin icin numunelerime bakacagim ve buldugum anda yazdigin bir yoruma cevaben ilistirecegim.

koray dedi ki...

Teşekkürler mademosilelle,büyük bir heyecanla bekliyorum.Bu arada cümlem yarım kalmış.Daha doğrusu ormanın karanlığı ve gizemi demek istemiştim :))

Mademoiselle dedi ki...

Eskisehir Douglas'i aradim. Onlarin stoklarinda yok ve zaten artik gelmiyormus:(.

koray dedi ki...

hadi ya ,nasıl nereden bulabiilirim ki bu parfümü.Birkaç güne İzmire gideceğim orada aramayı planlıyorum.Bu arada shiseido formu nasıl? Eğer bulamazsam serge lutens parfümünü alacağım artık.Luckyscent ten hiç alışveriş yapmadım, malum strawberry de Türkiye ye gönderim yapmıyor şimdilik :( mademosielle kafama koydum, kışa özel bir koku alacağım kendime.Özel birşey olsun istiyorum.Serge lutensin birkaç kokusunu koklamaıştım.Ama çok merak ettiğim chergui ve ambre sultan(kokularını bilmiyorum).Yorumunuzdan sonra da Serge noiri de merak ettim.Birde kafamda Frederic malle noir epices var, çok beyendiğim bir koku ama pekde pahalı bir marka (öğrenci başıyla almak zor) :) gözümü kapatıp alacağım artık.

Mademoiselle dedi ki...

Chergui harika. Noir Epices'te oyle ama bir ogrenci isen en cok giyecegin ortam okul olacagindan hergun giyim icin agir olabilir. Feminite daha orta karar, eger Izmir'de orjinal formulu bulamassan sana benim henuz cok az kullandigim Serge Lutens olan formulumu satabilirim.

Mademoiselle dedi ki...

Bu arada ben orjinal formulu ile ilgili bir post yayinlayip Bakirkoy Douglas'ta indirimde oldugunu belirtmistim.

koray dedi ki...

Bakırköy daouglası aradım dün ama ellerinde kalmamış maalesef,geç davrandım.Eğer izmirde de bulamzsam,elinizdeki feminite boisi teklif ettiğiniz için alabilirim.Serge lutensin Daim blond isimli parfümünü de satışa çıkarmışsınız.Okuduğum yorumların çoğu parfümü göklere çıkarıyor.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz.Hatta sitenizde yorumuna yer veririseniz çok sevinirim :) birde sergenin set olarak numunelerini almak istiyorum önerebileceğiniz bir site var mı?

Mademoiselle dedi ki...

Daim Blond ozel ve luks bir suet kokusu. Yorumlamadigimi farketmemistim ama aslinda ben kendi giydigim parfumleri ve hic begenmedigim parfumleri yorumlamayi sevmiyorum, buyuk ihtimalle bu nedenle yorumlamamisimdir. Daim Blond cok az butikte satiliyor. Ben Daim blond'un luks serisine gececegini dusundugum icin buldugum ilk butikten stokladim biraz. Her zamanki stoklamanin ardindan cok parfumum oldugu icin stoklarimi en az bes yilda bitiremeyecegimden bir kismini satisa sundum.

Mademoiselle dedi ki...

Koray,

Numunelerini lucky scents yada perfume court'tan alabilirsin. Arabie ve Chergue diyordun sanirim ilgilendigin parfumler olarak. Bu ikisinden bende fazla var. Adresini e-mail atarsan sana numune gonderebilirim.

Adsız dedi ki...

Sevgili mademoiselle,
İzmire geldiğim gibi bu sabah soluğu bornova forum douglas da aldım.Tabiki feminite için.İnanırmısınız Bir müşteriye sipariş vermişler ve ellerinde 4-5 tane feminite vardı.Yalvar yakar bir tane aldım hemde edp versiyonunu.Fiyatı gerçekten çok uygun.Yoğunluktan dolayı parfümü detaylı bir şekilde inceleyemedim ama ilk izlenimim diorun dolce vitasına benzer bir yapıda olduğuydu(tabi raflarda yer alan yeni formülü,eski formülünü bilmiyoum).Ama zamanla çok sevebileceğim bir koku olduğuna inanıyorum :)

akide şekeri dedi ki...

Benim eksik siparişimin nedeni belli oldu bana 5adet demişlerdi 4tane alabildim neden diye sorduğumda kemküm ettiler neyse sağlık olsun, umarım beğenirsin sevgili adsız:)

koray dedi ki...

Akide şekeri,bende ellerinden almak için biraz uğraştım.Sormadığım yer kalmamıştı ve hiçbir yerde bulamadım.Bulduğumda ise kaçırmak istememiştim.Sizin için üzgünüm ama böyle bir kokuyu keşfetmiş olduğum için mutluyum.