7 Temmuz 2011

NINA by NINA RICCI (2006)

Parfum notalari: Sari limon, yesil limon, sakayik yapraklari, sari papatya, vanilya, elma, elma agaci, sedir agaci.

Eskiden yaz aylarinda DG Light Blue kullanirdim. Hala Light Blue'nun ozel bir yeri var kalbimde. Nina bugun bu duygularin tazelenmesine sebep oldu. Daha az limonlu ve daha cok sekerli Light blue gibi bu koku.

Evet, bu aralar yorumladigim parfumler eskilerin versiyonlari gibi adeta. Iste bu nedenle yeni cikan kokular bende heyecan olusturmuyor. Kimseyi elestirmiyorum ama, piyasada o kadar cok koku var ki farklisini yapmak zaman ve yetenek ister gercekten. Ortada moda denen diger bir unsur daha var ki buna hic girmeyelim.

Nina, her seye ragmen o guzeller guzeli sisesi ve Light Blue'ya olan benzerligi nedeniyle es gecemedigim kokular arasinda. Sekerli, sade ve basit formulu bu parfumun hitap ettigi kitleyi gozumde lise seviyesine indiriyor. 10'lu yaslarin sonunda, soyle 17 ve uzeri genc kizlar, pamuk sekeri gibi kokmak isteyen genc kizlar bu parfume bir baksinlar derim. Belki bir 18 yasgunu hediyesi olur boyle bir kokudan...

Umarim birgun Turkiye'de vergiler duser, prosedurler kolaylasir ve bu parfumler bahsettigim kategrideki genc kizlarin alabilecegi fiyatlar ile satilir.

Nina limonlu, vanilyali bir elma kokusu gibi adeta. Mmmmm. Hafif, fresh, ciceksi ama aslinda elmanin parfumu... Kaliciligi yapisindan beklenmeyecek kadar uzun diyebilirim.

Hiç yorum yok: