29 Ağustos 2011

IRIS SILVER MIST by SERGE LUTENS


Iris notasi hayrani olarak tum iris parfumlerini sevdigimi soyleyebilirim. Tum iris parfumlerini severim ama bu yorumu yazarken mukemmel diye yorumlayacagim ve artik nokta koyacagim parfumu hala bulamadim. Buna imza kokularimdan biri olan Iris Poudre'de dahil.

Iris Silver Mist icin kimisi kis kokusu diyor, kimisi yaz...Ben Serge Lutens evine katiliyorum ve yaz parfumu diyorum. Serinleten bir koku! Farkli, belki denenen diger parfumlere benzemiyor. Uyumlu notalar ama siradisinin uyumu. Karar veremedim.

Iris Silver Mist, uzun zamandir numune dolabimda olan bir koku degil. En son siparislerimden biri...Elime ulastigindan beri denedigim ve anlamaya calistigim bir parfum.  Parfum yorumlari yapmaya basladigimdan beri denemek istedigim ama ertelenmek zorunda kalan kokularan. Gecen senelerde, okudugum her yorumla aklimda taclandirdigim bir koku. Bu nedenle uzerimdeki hayalkirikligini hala atamiyorum. Benzer hisleri Musc Ravageur ile yasamis fakat seneler icinde parfumu sever olmustum.  Iris Silver Mist bir zaman diliminde belki cok sevdiklerimden olur.

Yeniliyorum onceden yazdigim cumleyi. Tum iris parfumlerini severim...Sadece alip bir sise kullanmak icin sevmekten daha kuvvetli bir his olmali cogu zaman. 

Iris Silver Mist notalari: iris, karanfil, sediragaci, sandalagaci, kabe samani, beyaz amber, laden, miskler, benzoin, tutsu.

Parfum burnu Maurice Roucel. Ben artik Maurice Roucel'in farkli ve cilgin bir parfum anlayisi oldugunu dusunuyorum.

Toprak kokuyor Iris Silver Mist, kok bitkileri kokuyor... Topraktan yeni cikmis havuc, turp, iris kokuyor bu parfum...Cig bir koku. Soguk bir koku. Belki maskulen yani biraz daha fazla.  O nedenle erkekler uzerindeki etkisini daha cok begenecegimi dusunuyorum. 

Son iki yildir ara ara ebay'de Iris Silver Mist ararim ve simdiye kadar bana denk gelmedi. Parfumu alan kisiler satmiyorlar. Benim icin  sasirtici bir sonuc diyebilirim.

Parfumun siradisiligina olan sonsuz saygima ragmen, ben simdilik bir sise Iris Silver Mist kullanacagimi dusunmuyorum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben kokulardan pek anlamam ama koşup bu İRis'i koklayasm geldi. Merak ettm çok :)Blogunu takipteyim. Bana da bekelrm =)
www.lovesfromfashion.com